EUR: 321,70 Ft
CHF: 280,48 Ft
2018. október 16., kedd
Gál

Egyéb Nyíregyháza

László Lili a Móriczban is színre lép

A Belvárosi Színház és az Ódry Színpad nézői mellett László Lili ebben az évadban a Móricz Zsigmond Színház közönsége előtt is bizonyíthatja tehetségét, ráadásul mindjárt három előadásban.

László Lili a Mirr-Murr kalandjai című zenés macskajátékban
(Fotó: Lokál)

A fiatal művész a Színház- és Filmművészeti Egyetem ötödéves hallgatója. A gyakorlati idejét a Móricz Zsigmond Színházban tölti, mellette rendszeresen dolgozik az Orlai Produkciós Irodánál is. Zenésmesterség-tanára, Novák Eszter ajánlotta őt az egyik szerepre Göttinger Pálnak, teátrumunk főrendezőjének, amikor a Pesti barokkot vitte színre a Belvárosi Színházban olyan sztárokkal, mint Kern András vagy Szabó Kimmel Tamás. Ezt a remek előadást a VIDOR Fesztiválon is bemutatták, ahol Lili különös izgalommal lépett színre, hiszen a nézőtéren nyíregyházi kollégái is ott ültek. A közös munka a főrendezővel olyan jól sikerült, hogy Kirják Róberttel, színházunk ügyvezető igazgatójával együtt meghívták a fiatal színésznőt, játsszon Nyíregyházán is ebben az évadban.


– A Puskás Tivadar által rendezett Mirr-Murr kalandjai című zenés macskajátékban léptem először színre a Móricz Zsigmond Színház művészeivel – mondta el a Lokál Extrának Lili. – Én vagyok benne Téglagyári Megálló, a kutya, aki azért kapta ezt a nevet, mert ott akadtak rá. Nem akármilyen kezdés volt ez, hiszen a gyermekek figyelmét lekötni csöppet sem egyszerű, de szerencsére nagyon jól sikerült. Mivel Kosik Anitával, Illyés Ákossal és Rák Zolival négyen játsszuk, családias a hangulat. Énekelek is benne, ráadásul életemben először egy rapszámot, ami szintén kihívás számomra. A Művész Stúdióban játsszuk ezt a mesét, de a Pesti barokkal már szerepeltem a nagyszínpadon is, sőt a Vőlegény című Orlai-előadást január 5-én szintén itt adjuk elő többek között Kovács Patríciával, Gazsó Györggyel, Tóth Ildikóval, ám mivel főpróbahetem van, nem biztos, hogy részt veszek benne. Az első felvonásban a székely szolgálólányt játszom, akit „kölcsönadnak” a vőlegényt váró szegény családnak, mert nekik egyebek mellett erre sem telik. A másodikban pedig egy rossz életű nőt alakítok.

Mint megtudtuk, javában tartanak az Asszony asszonynak farkasa című Middleton-tragédia próbái Koltai M. Gábor rendezésében. Biancát játssza, aki egy nagyon okos, gazdag családból származó lány, miközben a férje – akit István István alakít – szegény. Kezdetben boldogan élnek, ám megjelenik a Herceg (Gulácsi Tamás)… A cím is mutatja, sokféle ármánykodás van a darabban, amelyekben különösen kiemelkedik a Széles Zita által megszemélyesített Lívia. Az előadás végén mondja is Biancaként László Lili: „miránk saját nemünknél nincs veszélyesebb”. Hogy mekkora a vész, a január 12-én, pénteken fél 8-tól a Krúdy Kamarában kezdődő premieren kiderül.


László Lili (jobb szélen) a Mirr-Murr kalandjai című zenés macskajátékban
(Fotó: Lokál)

Kapcsolódó Cikkek

 • Vége! Kivezetik a lakás-takarékpénztárak állami támogatását

  Vége! Kivezetik a lakás-takarékpénztárak állami támogatását

  Az Országgyűlés kedden kivételes eljárásban határozott a lakás-takarékpénztárak állami támogatásának kivezetéséről. A döntés nem érinti a már megkötött lakás-előtakarékossági szerződéseket, az állami támogatás a törvény hatályba lépését követően megkötött, illetve meghosszabbított szerződések esetében nem jár majd.

 • Korszerű betegfelvételi központ várja a csepelieket is

  Korszerű betegfelvételi központ várja a csepelieket is

  Mostantól korszerűsített és bővített betegfelvételi központ fogadja a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet épületébe érkezőket. A fekvő- és a járóbetegek felvételének szétválasztásával gyorsabb lesz a regisztráció, és csökken a várakozási idő.

 • Figyelemfelhívó séta a nők egészségéért

  Figyelemfelhívó séta a nők egészségéért

  A mellrák megelőzése érdekében a szűrővizsgálatok fontosságára igyekezett felhívni a figyelmet a Fagyöngy Egyesület, akik október első hétvégéjén idén is megrendezték a már hagoymányosnak nevezhető rózsaszín lufis sétájukat Veszprém belvárosában.

 • Öt sérült a karambolban

  Öt sérült a karambolban

  Összeütközött két autó az M5-ös autópálya soroksári szakaszán múlt kedden, öt ember megsérült. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság az MTI-hez eljuttatott közleményben arról tájékoztatott, egy időre az érintett útszakaszon egy sávra szűkült le a forgalom.