EUR: 326,48 Ft
CHF: 280,52 Ft
2018. július 20., péntek
Illés

Egyéb Érd

Lépeget a Delta az NB II–ben

Négy vereséggel a hátuk mögött utaztak az érdi Delta RSE női röplabdacsapatának tagjai Gödöllőre, ahol a GRC U21-es együttese ellen léptek pályára. Az első játszmát az érdiek három ponttal, 25-22-re megnyerték. A házigazda a második felvonásban hét ponttal jobbnak bizonyult, ám a harmadik szettben 25-21-es eredménnyel ismét az érdiek győzedelmeskedtek.

A kiélezett negyedik szettben másodszor jött vissza a meccsbe a Gödöllő, de a mindent eldöntő ötödik játszmában ismét az érdiek következtek, és végül összesítésben 3-2-re győztek, így megszerezték első sikerüket a másodosztályban.


A Delta az MTK együttese elleni összecsapást is ígéretesen kezdte: az első játszmát kilenc ponttal, 25-16-ra megnyerte. Sőt a második szett kiélezett végjátékában 27-25-tel sikerült felülkerekedni. Az érdi együttes tehát már 2-0-ra is vezetett, közel állt első hazai győzelme megszerzéséhez, ám a fővárosi kék-fehérek a harmadik felvonást öt ponttal, a negyediket tízzel nyerték meg. Így a sírból hozta vissza a találkozót az MTK, a mindent eldöntő, ötödik játékrészt pedig 15-11-re megnyerte, így a vége 3-2 lett a fővárosiak javára.

Felvételünk a Delta RSE Érd – MTK mérkőzésen készült.
Fotók: Pecsuvácz Péter

A legutóbbi mérkőzés ugyancsak éles küzdelmet hozott. Az elmúlt szombaton az érdi Vörösmarty Mihály Gimnázium sportcsarnokában léptek pályára a tatai TAC-SZESE ellen Dömötör-Mátrai Beáta tanítványai. A második játszmában nem sok hiányzott a házigazdáknak a szett megnyeréséhez, de 20-15-től semmi nem sikerült a hazaiaknak, 26-24-re veszítettek. Mivel az első és a harmadik játékrészt is a vendégek nyerték, a végeredmény: Delta RSE Érd–TAC-SZESE 0-3 (-15, -24, -17) lett.


Kapcsolódó Cikkek

 • Megtanultunk újraéleszteni

  Megtanultunk újraéleszteni

  Kollégánk, Fehér György nem csupán remek sportújságíró, de évekig mentősként is dolgozott. Újraélesztő tanfolyamán megtanultuk, mit kell tenni, ha netán olyan helyzetbe kerülnénk, hogy újra kellene éleszteni valakit, és megismertünk a félautomata újraélesztő készülék használatát is.

 • A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A vártnál sokkal több nevezővel, remek hangulatban zajlott le szombaton a Balaton-átevezés, amelyet első alkalommal rendezett meg a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) és Fonyód közösen.

 • Példátlan magyar siker!

  Példátlan magyar siker!

  Óriási fieszta volt Debrecenben, hiszen a junior női válogatott világbajnok lett, nyolcadik meccsén is megőrizte veretlenségét az U20-as csapat, így a Norvégia elleni győzelem vébéelsőséget jelentett.

 • Kiállítások Izraelről

  Kiállítások Izraelről

  Július 10-én a Művészetek Házában két kiállítást nyitottak meg, amely a Babits Mihály Kulturális Központ és a Szekszárdi Magyar-Izraeli Baráti Társaság szervezésében Izrael állam függetlenségének 70. évfordulója alkalmából rendeznek.