EUR: 323,08 Ft
CHF: 276,76 Ft
2018. július 17., kedd
Endre, Elek

Belföld

Magabiztos fideszes győzelem Solymáron

Lakmuszpapírnak, modellértékűnek és a Fidesz legyőzéséhez szükséges receptnek tartotta a balliberális és jobbikos sajtó, valamint véleményvezéreik a vasárnapi solymári időközi választást.

– Az jelenti az igazi fejtörést a Fidesznek, ha ez a solymári modell több egyéni választókerületben megvalósul – jósolta például Török Gábor politológus Simicska Lajos Heti Válaszában. A kormánnyal mindig kritikus, de például a migránsokkal szemben nagyon is megengedő 24.hu is előre dörzsölte a tenyerét: „Egy időközi önkormányzatiképviselő-választásnál jóval nagyobb jelentősége van a mai solymári szavazásnak.”


Az ellenzéki csodavárásnak az volt az oka, hogy a Pest megyei településen megvalósult, amiről régóta álmodtak: a kormánypárti jelölttel szemben nemcsak a baloldali pártok – MSZP, DK, Együtt, Párbeszéd –, de a különutasságát hangsúlyozó LMP és Momentum is beállt a független Kárpáti Zsuzsanna mögé, a Jobbik pedig nem indított senkit.

Ilyen előzmények után Dalos Attila a Fidesz–KDNP részéről a szavazatok 56,8 százalékával verte meg a 42,6 százalékot gyűjtő Kárpátit, a Munkáspárt jelöltje mindössze két szavazatot kapott.

– A solymári eredmény üzenet az ellenzéknek: az emberek nem kérnek a bevándorláspárti erőkből és abból a hazug, álságos összefogásból, amely kizárólag csak a hatalomról szól – közölte az eredmények után a Fidesz. A baloldali pártok szintén sikeresnek ítélték Kárpáti Zsuzsa „helytállását.

Kapcsolódó Cikkek

 • A nap képe: Jaj, úgy élvezem én a strandot

  A nap képe: Jaj, úgy élvezem én a strandot

  Idén is elefántfürdetéssel indult Balatonlellén a Cirkuszok éjszakája. Az országos sorozat keretében a Magyar Nemzeti Cirkusz, a Richter Flórián Cirkusz, a Fővárosi Nagycirkusz, az Exit Cirkusz és az Eötvös Cirkusz várja különleges programokkal a közönséget.

 • Vadkenderből volt a sövény

  Vadkenderből volt a sövény

  Az udvarán termesztett vadkendert az a nő, aki maga hívta ki a rendőröket, mert betörtek keszthelyi házának melléképületébe.

 • Háromszor verte el az ellenzéket a Fidesz

  Háromszor verte el az ellenzéket a Fidesz

  Nemcsak Erdei Sándort, művésznevén Rokker Zsoltit, hanem két másik ellenzéki jelöltet is alaposan elvert a Fidesz–KDNP az időközi önkormányzati választásokon hétvégén.