2018. április 25., szerda
Márk

Belföld

Magabiztos fideszes győzelem Solymáron

Lakmuszpapírnak, modellértékűnek és a Fidesz legyőzéséhez szükséges receptnek tartotta a balliberális és jobbikos sajtó, valamint véleményvezéreik a vasárnapi solymári időközi választást.

– Az jelenti az igazi fejtörést a Fidesznek, ha ez a solymári modell több egyéni választókerületben megvalósul – jósolta például Török Gábor politológus Simicska Lajos Heti Válaszában. A kormánnyal mindig kritikus, de például a migránsokkal szemben nagyon is megengedő 24.hu is előre dörzsölte a tenyerét: „Egy időközi önkormányzatiképviselő-választásnál jóval nagyobb jelentősége van a mai solymári szavazásnak.”


Az ellenzéki csodavárásnak az volt az oka, hogy a Pest megyei településen megvalósult, amiről régóta álmodtak: a kormánypárti jelölttel szemben nemcsak a baloldali pártok – MSZP, DK, Együtt, Párbeszéd –, de a különutasságát hangsúlyozó LMP és Momentum is beállt a független Kárpáti Zsuzsanna mögé, a Jobbik pedig nem indított senkit.

Ilyen előzmények után Dalos Attila a Fidesz–KDNP részéről a szavazatok 56,8 százalékával verte meg a 42,6 százalékot gyűjtő Kárpátit, a Munkáspárt jelöltje mindössze két szavazatot kapott.

– A solymári eredmény üzenet az ellenzéknek: az emberek nem kérnek a bevándorláspárti erőkből és abból a hazug, álságos összefogásból, amely kizárólag csak a hatalomról szól – közölte az eredmények után a Fidesz. A baloldali pártok szintén sikeresnek ítélték Kárpáti Zsuzsa „helytállását.

Kapcsolódó Cikkek

 • Gál Kinga: Az EP menekültügyi eljárásra vonatkozó rendelettervezete veszélyezteti a déli határzár működését

  Gál Kinga: Az EP menekültügyi eljárásra vonatkozó rendelettervezete veszélyezteti a déli határzár működését

  Az Európai Parlament (EP) belügyi, állampolgári jogi és igazságügyi bizottságának (LIBE) szerdán bemutatott jogszabálytervezete egységesítené és kötelezővé tenné a menekültügyi eljárás lefolytatását az unió valamennyi tagállamában, amivel lehetetlenné tenné a menekültügyi eljárás tranzitzónákban történő lefolytatását, ezáltal jogilag veszélyeztetné a déli határzár működését – jelentette ki Gál Kinga fideszes EP-képviselő az MTI-hez eljuttatott közleményében szerdán.

 • Netanjahu levele Orbánnak: Partnerségünk a következő években erősödni fog

  Netanjahu levele Orbánnak: Partnerségünk a következő években erősödni fog

  Köszönetet mondott Izrael iránti állhatatos barátságáért és az elmúlt években kialakított szoros szövetségesi kapcsolatért Orbán Viktornak írt válaszlevelében Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök, és sok sikert kívánt magyar kollégája újabb kormányzati ciklusára – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke szerdán.

 • Navracsics: Európában nem lehetnek másodosztályú fogyasztók

  Navracsics: Európában nem lehetnek másodosztályú fogyasztók

  Európában nem lehetnek másodosztályú fogyasztók, az élelmiszerek kettős minőségére megoldást kell találni, az ugyanis aláássa az állampolgárok bizalmát, és gyengíti a belső piacot – közölte Navracsics Tibor oktatásért, kultúráért, ifjúságért és sportért felelős uniós biztos egy szerdai brüsszeli konferencián.