2018. április 26., csütörtök
Ervin

Egyéb Eger

Makettgyártó cég segíti a Macskaárvaházat

Világhírű magyar járműmakettgyártó cég döntött úgy, hogy különleges, rájuk jellemző adománnyal kedveskednek Kiss Norbi kétszeres Európa-bajnok autóversenyző állatvédő alapítványának.

A Heves megyei kis faluban, Balaton településen működő Balaton Modell tulajdonosa, Kerek Gábor úgy döntött, járműkínálatuk egyik különleges darabját, egy Lada Niva-makettet ajánl fel jótékony célú árverésre a szintén egy Heves megyei kistelepülésen, Kápolnán működő Macskaárvaház Alapítványnak. A Magyarországon kevésbé ismert makettmanufaktúra különösen az angol, német és orosz makettezők körében örvend óriási népszerűségnek. Specialitásuk az 1940-es és 1980-as évek keleti blokkja polgári és harcászati célú teherjárművei rendkívül élethű makett-kittjeinek készítése.

A Lada Níva félkész makettjei

– Régóta szurkolunk Kiss Norbinak és szimpátiával figyeljük a kápolnai Macskaárvaház működését is, nem csupán azért mert állatbarátok vagyunk, hanem azért is mert Balatonhoz hasonlóan Kápolna is egy kis Heves megyei falu, és lokálpatriotizmusunk miatt is – mondja Kerek Gábor, a Balaton Modell tulajdonosa, angliai makettkiállítások ünnepelt résztvevője.

Nagyobb maketteket is gyártanak Kerek Gábor


– Fantasztikus igényesek és kidolgozottak Gáborék makettjei, klassz lenne, ha versenykamion-makettezéssel is foglalkoznának – mondja Kiss Norbi kétszeres Európa bajnok, hatszoros magyar bajnok, szimulátor-világbajnok nevetve. A sportember, aki a Macskaárvaház Alapítvány kuratóriumi tagja, azt is hozzáteszi: nemcsak kedves, de kreatív ötletnek is tartja a jótékonyságnak ezt a formáját. A Balaton Modell tulajdonosa az árverésre felajánlott makettet saját kezűleg össze is állítja, hogy az a legjobb esztétikai minőségben kerüljön leendő jótékony tulajdonosához.

Kiss Norbi, aki a Macskaárvaház Alapítvány kuratóriumi tagja, kreatív ötletnek tartja a jótékonyságnak ezt a formáját

Kapcsolódó Cikkek

 • Szabadtéri kiállítás nyílt a jótékonykodásról

  Szabadtéri kiállítás nyílt a jótékonykodásról

  Utolsó állomására, Pécsre érkezett a Jószolgálat-díj 2017-es díjazottjait bemutató országjáró szabadtéri kiállítás. A díj 2016/2017-es évadának három díjazottja is Pécsett, illetve környékén segíti a rászorulókat: a Dr.

 • Megteltek Szeged parkjai

  Megteltek Szeged parkjai

  A tavasszal és a jó idővel az is együtt jár, hogy az emberek szeretnek minél több időt a szabadban tölteni.

 • Éremeső a fehérváriaknak

  Éremeső a fehérváriaknak

  Kovács Sarolta nyerte a nők versenyét az öttusázók budapesti országos bajnokságán. Csapatban a KSI SE győzött. De a fehérvári sikernek itt nincs vége.