EUR: 317,59 Ft
CHF: 279,94 Ft
2019. február 21., csütörtök
Eleonóra

Belföld

Már a NAV is vizsgálódik a terrorizmusért elítélt Kilic cégénél

A NAV vizsgálódik a Helsinki Bizottság által támogatott, Törökországban terrorizmus vádjával elítélt Hasan Kiliccsel és vállalkozásával kapcsolatban. A Magyar Idők úgy tudja, hogy állampolgári bejelentés érkezett az adóhivatalhoz költségvetési csalás, sikkasztás, számviteli rend megsértése és közokirat-hamisítás miatt. Kilic cége rengeteg adótartozást halmozott fel, ezért végrehajtást is elrendeltek ellene.

Hasan Kilic vállalkozása egy gyros‑büfé, amely Szentendrén található. A cég gazdasági adataiból kihámozható,  hogy a 2011. július 29-én ötezer forint törzstőkével alapított bt. eddigi működése alatt csak veszteséget termelt, holott hatalmas a forgalma és óriási a bevétele is – írja a Magyar Idők. 


2016-ban megközelítette az ötmillió forint mínuszt úgy, hogy közben tíz és fél milliót meghaladó bevétel produkált. Adót nem fizet, amiért az APEH végrehajtást is elrendelt a cég ellen, amelynek a 2017. június 6-i állapot szerint is több millió forintos adótartozása volt.

Kilic a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatalnál meghallgatásai során többször ingerülten kifogásolta, hogy vele úgy bánik a magyar állam, mint egy kutyával, holott ő becsületes adófizetőként dolgozik Magyarországon 11 éve. A cégbírósági adatok azonban nem ezt mutatják. Úgy tudni, hogy a NAV-vizsgálat arra is kitérhet, mitől lesz minden évben veszteséges Kilic szép forgalmat lebonyolító cége, illetve hová tűnik a nyereség – írja a lap.


Mint arról korábban beszámoltunk, Hasan Kilicet terrorizmussal vádolják, továbbá másik két testvérét még mindig körözik. Kilic állításait, miszerint hazájában üldözik, semmi sem támasztja alá, ennek ellenére a Helsinki Bizottság felkarolta az ügyét. Semmilyen hivatalos irat nem bizonyítja állítását, de még egy tanút sem tudott bemutatni, aki igazolná, miszerint ő politikai üldözött.

Ezzel szemben a magyar hatóság hivatalosan is értesítve lett arról, hogy Törökországban elítélték a férfit és körözik, mert katonaszökevény, ráadásul a török csendőrség terroristákról közzétett körözési listáján Hasan Kilicen kívül még két másik Kilic neve is szerepel.

Kilicet 12,5+1,5 év fegyházbüntetésre ítélték, mert a PKK kurd terrorszervezet tagjaként fegyveres támadásokat hajtott végre. A PKK a nemzetközi terrorszervezetek listáján szerepel, Törökország területén számos robbantásos cselekményt követett el repülőtereken és városok közterein, valamint merényleteket, rajtaütéseket rendőrőrsök, katonai állások ellen.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek