EUR: 324,64 Ft
CHF: 279,34 Ft
2018. július 19., csütörtök
Emília

Belföld

Üzent az uniós biztos: A bevándorlók itt maradnak

A bevándorlók itt maradnak – üzeni a Politicóban írt év végi cikkében Dimitrisz Avramopulosz migrációért felelős európai uniós biztos. Szerinte a bevándorlás és a sokszínűség az új norma.
– Ideje szembenézni az igazsággal. Nem vagyunk képesek megállítani a migrációt, és nem is leszünk – írja a politikus, aki szerint a „bevándorlás az új valóság”.

Dimitris Avramopoulos és Soros György (Fotó: ec.europa.eu)

– Olyan politikára van szükség, amelynek a célja az integráció és a befogadás. Júniusig meg kell egyeznünk az új átfogó menekültügyi rendszerről (vagyis a kötelező kvótákról – a szerk.). Naiv dolog azt gondolni, hogy a társadalmaink homogének és bevándorlómentesek maradhatnak, ha kerítéseket építünk. Be kell tartanunk azt az ígéretünket is, hogy migránsok ezreit telepítjük át Líbiából Európába vagy segítjük önkéntes visszatérésüket származási országukba – vélekedik. Úgy gondolja, hogy az uniónak új jogi eljárásokat kell létrehoznia a gazdasági bevándorlás terén. Emlékeztet, hogy „az EU tavaly 700 ezer embernek nyújtott biztonságot, de azt is el kell érnünk, hogy otthonra is leljenek. Ez nemcsak erkölcsi kötelesség, hanem gazdasági és szociális szükségszerűség is idősödő kontinensünkön. A nap végén mindannyiunknak el kell fogadni, hogy a migráció, a mobilitás és a sokszínűség az új norma, és a politikánkat is ehhez kell igazítanunk”.

Soros György májusi brüsszeli látogatásakor találkozott Dimitrisz Avramopulosszal. Ismert: a milliárdos korábban évi egymillió migráns befogadására tett javaslatot.


A múlt heti uniós csúcs után Orbán Viktor miniszterelnök azt mondta, hogy a kormány megakadályozza, hogy idegeneket telepítsenek Magyarországra bevándorlóként, és ehhez sokmillió magyar ember egybehangzó akarata kellett a nemzeti konzultáción.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Orbán Balázs: Működik a Modern városok, indul a Modern falvak program

  Orbán Balázs: Működik a Modern városok, indul a Modern falvak program

  A Modern városok program 200-nál több, már elindult projektjének háromnegyede tervezési, illetve kivitelezési szakaszban van, és jövőre indulhat a legkisebb települések népességmegtartó képességét fejlesztő Modern falvak program – mondta a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára az M1 aktuális csatorna csütörtök reggeli műsorában.

 • Az ENSZ migrációs csomagja nem képviseli az európaiak érdekeit

  Az ENSZ migrációs csomagja nem képviseli az európaiak érdekeit

  Az ENSZ globális migrációs csomagja nem az európai emberek, hanem a kibocsátó országok érdekeit képviseli – hangsúlyozta a Kossuth rádió 180 perc című műsorában csütörtök reggel a Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára.

 • Idén eddig 851 millió forint tartozást engedett el az állam a gyermekek után

  Idén eddig 851 millió forint tartozást engedett el az állam a gyermekek után

  Idén minimum tízmilliárd forint áll rendelkezésre azon családok számára, ahol legalább három gyermek van és jelzáloghitel-tartozással rendelkeznek. Számukra januártól a harmadik gyerektől gyermekenként egymillió forintos kedvezmény jár a hiteltörlesztéshez, eddig már 851 családot támogatott így az állam – tudta meg a Magyar Idők.