EUR: 318,16 Ft
CHF: 280,14 Ft
2019. február 18., hétfő
Bernadett

Belföld

Üzent az uniós biztos: A bevándorlók itt maradnak

A bevándorlók itt maradnak – üzeni a Politicóban írt év végi cikkében Dimitrisz Avramopulosz migrációért felelős európai uniós biztos. Szerinte a bevándorlás és a sokszínűség az új norma.
– Ideje szembenézni az igazsággal. Nem vagyunk képesek megállítani a migrációt, és nem is leszünk – írja a politikus, aki szerint a „bevándorlás az új valóság”.

Dimitris Avramopoulos és Soros György (Fotó: ec.europa.eu)

– Olyan politikára van szükség, amelynek a célja az integráció és a befogadás. Júniusig meg kell egyeznünk az új átfogó menekültügyi rendszerről (vagyis a kötelező kvótákról – a szerk.). Naiv dolog azt gondolni, hogy a társadalmaink homogének és bevándorlómentesek maradhatnak, ha kerítéseket építünk. Be kell tartanunk azt az ígéretünket is, hogy migránsok ezreit telepítjük át Líbiából Európába vagy segítjük önkéntes visszatérésüket származási országukba – vélekedik. Úgy gondolja, hogy az uniónak új jogi eljárásokat kell létrehoznia a gazdasági bevándorlás terén. Emlékeztet, hogy „az EU tavaly 700 ezer embernek nyújtott biztonságot, de azt is el kell érnünk, hogy otthonra is leljenek. Ez nemcsak erkölcsi kötelesség, hanem gazdasági és szociális szükségszerűség is idősödő kontinensünkön. A nap végén mindannyiunknak el kell fogadni, hogy a migráció, a mobilitás és a sokszínűség az új norma, és a politikánkat is ehhez kell igazítanunk”.

Soros György májusi brüsszeli látogatásakor találkozott Dimitrisz Avramopulosszal. Ismert: a milliárdos korábban évi egymillió migráns befogadására tett javaslatot.


A múlt heti uniós csúcs után Orbán Viktor miniszterelnök azt mondta, hogy a kormány megakadályozza, hogy idegeneket telepítsenek Magyarországra bevándorlóként, és ehhez sokmillió magyar ember egybehangzó akarata kellett a nemzeti konzultáción.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

  • Sneider magyar SS-t alapított

    Sneider magyar SS-t alapított

    Rendőrségi jegyzőkönyvek bizonyítják, hogy Sneider “Roy” Tamás, a Jobbik jelenlegi elnöke olyan neonáci hálózat megszervezésében gondolkodott a ’90-e sévekben, amely összefogta volna az elszórt hazai szkinhed-csoportokat.