2019. február 21., csütörtök
Eleonóra

Egyéb VIII.kerület

Meggyújtották a harmadik adventi gyertyát Józsefvárosban is

Vasárnap délután fellobbant a harmadik adventi gyertya fénye Józsefvárosban is, a Horváth Mihály téren felállított koszorún Kocsis Máté polgármester és Kovács Dávid Emil, a Külső Józsefvárosi Református Egyházközség lelkipásztora gyújtotta meg a gyertyát. Az előző két héthez hasonlóan ezen a hétvégén is családi programok várták az érdeklődőket.

Karácsony közeledtét jelzi, hogy már a harmadik adventi gyertyát is meggyújtották vasárnap. A harmadik gyertya kiemelkedik a többi közül, rózsaszínű, az örömöt szimbolizálja és az adventi időszak második felének eljövetelét jelzi. A gyertyát Józsefváros főterén Kocsis Máté polgármester és Kovács Dávid Emil, a Külső Józsefvárosi Református Egyházközség lelkipásztora gyújtotta meg.


– Mindennek megvan a maga ideje, így karácsonyra hangolódva, elcsendesedve készüljünk arra, hogy az adventi várakozásból végül Jézus Krisztus szeretete rajzolódjon ki mindannyiunknak –mondta Kovács Dávid Emil.

– Nagyon boldog és büszke vagyok, hogy egy ilyen közösség tagja lehetek, mint a józsefvárosiaké. Nem vagyunk idegenek egymásnak, és ez az ilyen alkalmakkor mutatkozik meg leginkább. Köszönöm, hogy itt vannak – fogalmazott Kocsis Máté. – Mindenkinek kívánom, hogy a karácsonyt, a kereszténység legnagyobb ünnepét a lehető legboldogabban, családja, szerettei és barátai körében tölthesse el. Az új évre pedig további nagyszerű közös eredményeket és sikereket kívánok mindannyiuknak.


Kocsis Máté polgármester és Kovács Dávid Emil református lelkész

Farkasházi Réka adott koncertet a harmadik adventi hétvégén

A Csodasziget óvoda növendékei is műsorral készültek

 

Az adventi programsorozat harmadik vasárnapján Farkasházi Réka adott koncertet, majd a Csodasziget óvoda kisgyermekei készültek rövid műsorral. A gyertyagyújtás után az Alma zenekar szórakoztatta a kicsiket és nagyokat.

Az állandó kísérő programok keretében a fűtött faházban karácsonyi díszeket és mézeskalácsot lehetett készíteni, a mindig népszerű állatsimogató várta az apróságokat, emellett a jégpálya is nyitva állt a csúszkálni vágyók előtt.

A negyedik gyertya meggyújtására december 23-án, szombaton 16 órakor várják a józsefvárosiakat.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Tollaslabdában is jók az érdiek

  Tollaslabdában is jók az érdiek

  Az érdi Batthyány Sportiskolai Általános Iskola tornacsarnokában rendezték meg a Pest megyei tillaslabda diákolimpia döntőjét 109 résztvevővel.

 • Pillantás a rácsok mögé

  Pillantás a rácsok mögé

  Az 5. BIDF (Budapesti Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztivál) versenyfilmjeként mutatták be a Sopronkőhidai Fegyház és Börtön lelkészéről, Butsy Lajos atyáról készült dokumentumfilmet.

 • Újra Zalaegerszegre jön az Omega

  Újra Zalaegerszegre jön az Omega

  Az Omega együttes 2019-ben sem tétlenkedik, koncertturnéra indult Tűzvihar címmel, városunkba március 09.-én érkeznek. A Kossuth-díjas és Liszt Ferenc-díjas magyar rockcsapat 1962óta hódít, ám először külföldi együttesek dalainak feldolgozásával lettek népszerűek.