EUR: 312,19 Ft
CHF: 267,69 Ft
2018. március 23., péntek
Emőke

Belföld

Megint cigányozott a Jobbik

Újra szánalmas magyarázkodásba kezdett a Jobbik, miután egyik képviselőjük cigányozott egy jó nagyot. Ágoston Tibor, a párt helyi képviselője a debreceni közgyűlésben fakadt ki, eléggé félreérthetően egy tehetséggondozó program díjazottjának származása miatt. Megint kibújt a szög a zsákból.

Hatalmas felháborodást keltett Debrecenben a Jobbik egyik önkormányzati képviselője, amikor az egyik iskola diákjának feltételezett etnikai hovatartozására tett megjegyzést. A képviselő-testületi ülésen ösztöndíjak odaítéléséről döntöttek, amikor a jobbikos Ágoston Tibor kifakadt, mert szerinte az egyik jelölt diáknak nem járna támogatás. Ekkor mondta azt, hogy az Arany János Tehetséggondozó Program helyett akkor inkább hívják „Rostás Winnetou” programnak a felzárkóztatót – írja a Hirado.hu


A Jobbik viselkedése is felháborító: előbb egy olyan közleményt adtak ki, amelyben gyakorlatilag megismétlik képviselőjük rasszista kijelentését.

MTI Fotó: Czeglédi Zsolt


– Ágoston Tibor képviselő úr válaszában nyilván tévedett, ugyanis Rostás Winnetou Tehetséggondozó nevű intézmény létezéséről nem találtunk semmilyen információt – közölte Vona Gábor pártja. Ez egyébként jól mutatja, mennyire álságos és hazug Simicska Lajos csicskapártjának cukiskodása.

Ezek után azt hihetnénk, nincs lejjebb, de a Jobbik bizonyította, hogy mégis: a rasszizmusukat ugyanis egy ordas hazugsággal tetézték. – Ágoston Tibornak – állítása szerint – nem volt tudomása a két támogatandó gyermek származásáról – közölték. Ezt valószínűleg maguk sem hiszik, de lelkük rajta. A hatalmas felháborodás után a Jobbik belső vizsgálatot indított az ügyben, azt ígérik, az ügynek lesz következménye.

Ezek után persze nem meglepő, hogy a most cigányozó Ágoston Tibor korábban zsidózott is. 2014-ben egy második világháborús megemlékezésen a holokauszton viccelődött, és „holokamut” emlegetett. Ekkor is szánalmas magyarázkodással állt elő, azt mondta „nyelvbotlás” volt. Az ügyben indult bírósági eljáráson pedig már a holokauszt sok millió zsidó áldozatának számán kezdett el vitatkozni. Végül 2016-ban 750 ezres pénzbüntetésre ítélték.


MTI Fotó: Kovács Tamás

 

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Magyarországon 740 ezerrel többen dolgoznak mint 2010-ben

  Magyarországon 740 ezerrel többen dolgoznak mint 2010-ben

  A Fidesz-KDNP nyolcéves kormányzásának legnagyobb eredménye, hogy ma Magyarországon 740 ezer emberrel többen dolgoznak mint 2010-ben – jelentette ki Gulyás Gergely, a Fidesz frakcióvezetője csütörtökön egy budapesti lakossági fórumon.

 • Szijjártó: A bevándorlás terrorveszélyt jelent

  Szijjártó: A bevándorlás terrorveszélyt jelent

  Az elmúlt évek terrortámadásai Európában világossá tették, hogy a bevándorlás terrorveszélyt és életveszélyt jelent – mondta el Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter tegnapi sajtótájékoztatóján, megemlékezve arról, hogy két évvel ezelőtt az Iszlám Állam terroristái pusztító csapást mértek a brüsszeliekre.

 • Iskolára rontottak rá Dúró Dóráék

  Iskolára rontottak rá Dúró Dóráék

  Egy általános iskolába rontottak be kampányolni a Job­bik kép­vi­se­lői tegnap – élü­kön Dúró Dó­rá­val. A Jobbik oktatási szakpolitikusa a párt soproni jelöltjével, dr.

 • Orbán: Soros zsoldosai Magyarország ellen dolgoznak

  Orbán: Soros zsoldosai Magyarország ellen dolgoznak

  Orbán Viktor a bevándorlást tartja a tegnap kezdődött két napos európai uniós csúcstalálkozó legfontosabb témájának Magyarország szempontjából. A miniszterelnök a találkozót megelőzően a Facebook-oldalán közzétett videóban hangsúlyozta: érvényt szereznek Magyarország érdekének, nem fogják hagyni a kerítés lebontását, a migránsok beengedését.