2019. február 21., csütörtök
Eleonóra

Egyéb Szekszárd

Megújult a Bor utca

December elején megtörtént a Bor utca leaszfaltozásának hivatalos átadása, ezzel lezárult a Modern Városok Program első üteme a megyeszékhelyen. Az utca teljes felújítását 1,2 milliárd forintból valósították meg.

Az ünnepélyes átadáson Horváth István – megyei jogú városok fejlesztéséért felelős államtitkár, a térség országgyűlési képviselője – elmondta, hogy az utca teljes rekonstrukciója nemcsak az ott lakóknak, hanem a környékbeli tanyatulajdonosoknak is megkönnyíti telkeik elérését. Hozzátette: a következő cél az, hogy kerékpárút csatlakozzon az utcára. A felújítás során nemcsak az utat aszfaltozták, hanem kiépítették a teljes közvilágítást és vízelvezetőket is.


A megye és a város képviselői tájékoztatták a megjelenteket. Fotó: Nagy Nándor

Ács Rezső polgármester a további célokról tájékoztatta a megjelenteket, és elmondta, hogy a következő feladat a tömegközlekedéssel kapcsolatos helyzet rendezése. Ennek érdekében már megkezdték a tárgyalásokat a Dél-dunántúli Közlekedési Központ Zrt.-vel, e szerint a reggeli és délutáni órákban is közlekednek majd erre helyi járatok, aminek köszönhetően az itt élők könnyebben juthatnak el az iskolába és a munkahelyekre.

At utca teljes rekonstrukciója megtörtént. Fotó: Nagy Nándor

Kapcsolódó Cikkek

 • Tollaslabdában is jók az érdiek

  Tollaslabdában is jók az érdiek

  Az érdi Batthyány Sportiskolai Általános Iskola tornacsarnokában rendezték meg a Pest megyei tillaslabda diákolimpia döntőjét 109 résztvevővel.

 • Pillantás a rácsok mögé

  Pillantás a rácsok mögé

  Az 5. BIDF (Budapesti Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztivál) versenyfilmjeként mutatták be a Sopronkőhidai Fegyház és Börtön lelkészéről, Butsy Lajos atyáról készült dokumentumfilmet.

 • Újra Zalaegerszegre jön az Omega

  Újra Zalaegerszegre jön az Omega

  Az Omega együttes 2019-ben sem tétlenkedik, koncertturnéra indult Tűzvihar címmel, városunkba március 09.-én érkeznek. A Kossuth-díjas és Liszt Ferenc-díjas magyar rockcsapat 1962óta hódít, ám először külföldi együttesek dalainak feldolgozásával lettek népszerűek.