2018. március 18., vasárnap
Sándor, Ede

Egyéb Szekszárd

Megújult a Bor utca

December elején megtörtént a Bor utca leaszfaltozásának hivatalos átadása, ezzel lezárult a Modern Városok Program első üteme a megyeszékhelyen. Az utca teljes felújítását 1,2 milliárd forintból valósították meg.

Az ünnepélyes átadáson Horváth István – megyei jogú városok fejlesztéséért felelős államtitkár, a térség országgyűlési képviselője – elmondta, hogy az utca teljes rekonstrukciója nemcsak az ott lakóknak, hanem a környékbeli tanyatulajdonosoknak is megkönnyíti telkeik elérését. Hozzátette: a következő cél az, hogy kerékpárút csatlakozzon az utcára. A felújítás során nemcsak az utat aszfaltozták, hanem kiépítették a teljes közvilágítást és vízelvezetőket is.


A megye és a város képviselői tájékoztatták a megjelenteket. Fotó: Nagy Nándor

Ács Rezső polgármester a további célokról tájékoztatta a megjelenteket, és elmondta, hogy a következő feladat a tömegközlekedéssel kapcsolatos helyzet rendezése. Ennek érdekében már megkezdték a tárgyalásokat a Dél-dunántúli Közlekedési Központ Zrt.-vel, e szerint a reggeli és délutáni órákban is közlekednek majd erre helyi járatok, aminek köszönhetően az itt élők könnyebben juthatnak el az iskolába és a munkahelyekre.

At utca teljes rekonstrukciója megtörtént. Fotó: Nagy Nándor

Kapcsolódó Cikkek

  • Francia rekorder darab a csabai színpadon

    Francia rekorder darab a csabai színpadon

    Igazi világsiker premierjére készül a Békéscsabai Jókai Színház társulata. Bár a darabot csak április 6-tól láthatja a közönség, Seregi Zoltán színházigazgató már az évad kezdetekor ezt az előadást jelölte meg a talán legjobban várt alkotásként.

  • Kisdiákok nagy szavalása

    Kisdiákok nagy szavalása

    Harmincöt gyermek mérettette meg magát a kistérségi versmondóversenyen, amelyet már több éve a hódmezővásárhelyi Liszt Ferenc Ének-zenei Általános Iskola szervez meg.