2018. október 18., csütörtök
Lukács

Egyéb Debrecen

Megújult a Víztorony utcai rendelő

Megújult a Víztorony utcai gyermekorvosi rendelő és védőnői szolgálat. A felújítás során az épületben megtörtént a nyílászárók cseréje, a teljes gépészeti és elektromos rendszer újjáépítése, ami nagymértékben hozzájárult az épület megfelelő energetikai besorolásának eléréséhez, valamint gazdaságos üzemeltetéséhez.

Megújuló energiaforrásként napelemek kerültek a tetőre, ami szintén a gazdaságosabb üzemeltetéshez járul hozzá a jövőben. Az épület padló- és falburkolatát is teljes mértékben megújították. Az esélyegyenlőség biztosítása érdekében a felújítás során megtörtént az épület akadálymentesítése is, aminek keretében akadálymentes parkolóhelyet is kialakítottak a mozgáskorlátozottak részére.


Az épület felújítása öt hónapot vett igénybe, és a kivitelezés költsége a vállalkozói szerződés szerint bruttó 106 154 074 forint, míg az eszközök, berendezések bruttó ára 3 752 166 volt. Összességében a Dobozi kertben ebben az évben 270 millió forint értékben újult meg a kis piac és a gyermekorvosi rendelő. Mindkét fejlesztés célja a városrészben élők életminőségének javítása volt. A fejlesztés nem áll meg a Dobozi kertnél, a Zöld város programban 2018-ban a parkok, játszóterek felújítása történik meg, megépül egy szabadtéri kondipark, és korszerűsítik a sportpályát is, összesen csaknem 300 millió forintból.

Kapcsolódó Cikkek

  • Tizenegy ország katonái tanultak nálunk

    Tizenegy ország katonái tanultak nálunk

    Összesen tizenegy országból érkeztek katonák – valamint rendőri és civil felkészülők – Szolnokra, a Béketámogató Kiképző Központba, hogy részt vegyenek a 36.

  • Szinte egész Újpest sportolt!

    Szinte egész Újpest sportolt!

    ngetegen mennek el, és nagyszerű hangulatot teremtenek.Így volt az az őszi rendezvényen is: az Újpest Atlétikai Stadionjában ismét a sporté volt a főszerep, de természetesen a hagyományos főzőverseny sem maradhatott el.