EUR: 311,34 Ft
CHF: 259,59 Ft
2018. április 21., szombat
Konrád

Egyéb Debrecen

Megújult a Víztorony utcai rendelő

Megújult a Víztorony utcai gyermekorvosi rendelő és védőnői szolgálat. A felújítás során az épületben megtörtént a nyílászárók cseréje, a teljes gépészeti és elektromos rendszer újjáépítése, ami nagymértékben hozzájárult az épület megfelelő energetikai besorolásának eléréséhez, valamint gazdaságos üzemeltetéséhez.

Megújuló energiaforrásként napelemek kerültek a tetőre, ami szintén a gazdaságosabb üzemeltetéshez járul hozzá a jövőben. Az épület padló- és falburkolatát is teljes mértékben megújították. Az esélyegyenlőség biztosítása érdekében a felújítás során megtörtént az épület akadálymentesítése is, aminek keretében akadálymentes parkolóhelyet is kialakítottak a mozgáskorlátozottak részére.


Az épület felújítása öt hónapot vett igénybe, és a kivitelezés költsége a vállalkozói szerződés szerint bruttó 106 154 074 forint, míg az eszközök, berendezések bruttó ára 3 752 166 volt. Összességében a Dobozi kertben ebben az évben 270 millió forint értékben újult meg a kis piac és a gyermekorvosi rendelő. Mindkét fejlesztés célja a városrészben élők életminőségének javítása volt. A fejlesztés nem áll meg a Dobozi kertnél, a Zöld város programban 2018-ban a parkok, játszóterek felújítása történik meg, megépül egy szabadtéri kondipark, és korszerűsítik a sportpályát is, összesen csaknem 300 millió forintból.

Kapcsolódó Cikkek

 • Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Először nevezetek el fajt egy tévéműsorról: a BBC A kék bolygó című sorozatáról kapta a nevét az óceán “lüktető szíveként” is emlegetett planktonok egyik faja.

 • Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősre támadt egy 26 éves férfi Miskolcon, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és súlyos testi sértés miatt emelt vádat ellene a Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség – közölte a vádhatóság az MTI-vel kedden.

 • Hétvégén is marad a jó idő

  Hétvégén is marad a jó idő

  Helyenként eső, zápor, esetleg zivatar is lehet, de emellett sok lesz a napsütés, napközben többfelé 20-25 fokos maximumok várhatók – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelzéséből, melyet csütörtökön juttatott el az MTI-nek.