EUR: 326,48 Ft
CHF: 280,52 Ft
2018. július 20., péntek
Illés

Egyéb Debrecen

Megújult a Víztorony utcai rendelő

Megújult a Víztorony utcai gyermekorvosi rendelő és védőnői szolgálat. A felújítás során az épületben megtörtént a nyílászárók cseréje, a teljes gépészeti és elektromos rendszer újjáépítése, ami nagymértékben hozzájárult az épület megfelelő energetikai besorolásának eléréséhez, valamint gazdaságos üzemeltetéséhez.

Megújuló energiaforrásként napelemek kerültek a tetőre, ami szintén a gazdaságosabb üzemeltetéshez járul hozzá a jövőben. Az épület padló- és falburkolatát is teljes mértékben megújították. Az esélyegyenlőség biztosítása érdekében a felújítás során megtörtént az épület akadálymentesítése is, aminek keretében akadálymentes parkolóhelyet is kialakítottak a mozgáskorlátozottak részére.


Az épület felújítása öt hónapot vett igénybe, és a kivitelezés költsége a vállalkozói szerződés szerint bruttó 106 154 074 forint, míg az eszközök, berendezések bruttó ára 3 752 166 volt. Összességében a Dobozi kertben ebben az évben 270 millió forint értékben újult meg a kis piac és a gyermekorvosi rendelő. Mindkét fejlesztés célja a városrészben élők életminőségének javítása volt. A fejlesztés nem áll meg a Dobozi kertnél, a Zöld város programban 2018-ban a parkok, játszóterek felújítása történik meg, megépül egy szabadtéri kondipark, és korszerűsítik a sportpályát is, összesen csaknem 300 millió forintból.

Kapcsolódó Cikkek

 • Megtanultunk újraéleszteni

  Megtanultunk újraéleszteni

  Kollégánk, Fehér György nem csupán remek sportújságíró, de évekig mentősként is dolgozott. Újraélesztő tanfolyamán megtanultuk, mit kell tenni, ha netán olyan helyzetbe kerülnénk, hogy újra kellene éleszteni valakit, és megismertünk a félautomata újraélesztő készülék használatát is.

 • A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A vártnál sokkal több nevezővel, remek hangulatban zajlott le szombaton a Balaton-átevezés, amelyet első alkalommal rendezett meg a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) és Fonyód közösen.

 • Példátlan magyar siker!

  Példátlan magyar siker!

  Óriási fieszta volt Debrecenben, hiszen a junior női válogatott világbajnok lett, nyolcadik meccsén is megőrizte veretlenségét az U20-as csapat, így a Norvégia elleni győzelem vébéelsőséget jelentett.

 • Kiállítások Izraelről

  Kiállítások Izraelről

  Július 10-én a Művészetek Házában két kiállítást nyitottak meg, amely a Babits Mihály Kulturális Központ és a Szekszárdi Magyar-Izraeli Baráti Társaság szervezésében Izrael állam függetlenségének 70. évfordulója alkalmából rendeznek.