2019. február 21., csütörtök
Eleonóra

Egyéb Veszprém

Mentorprogram segíti a pályakezdő fiatalok térségi elhelyezkedését

Pályakezdő fiatalok helyben történő munkába állását támogató mentorprogram elindításáról állapodott meg a múlt héten az önkormányzat, a Veszprémi Szakképzési Centrum, a Bakonykarszt Zrt., a JOST Hungária Bt., a Pannontej Zrt., valamint az Életet Segítő Alapítvány.

– A program a „Foglalkoztatási együttműködés a Veszprémi járásban” című, uniós forrásból megvalósuló projektpartnerség következő lépcsőfokaként született meg, de nem annak forrásából finanszírozzák – közölte Porga Gyula polgármester az esemény sajtótájékoztatóján. Akárcsak a paktum, a mentorprogram célja is az elmúlt évek legnagyobb kihívásának számító munkaerőhiány leküzdése. Nemcsak a vállalkozók, de Veszprém érdeke is az, hogy az itt tanuló fiatalok a térségben helyezkedjenek el.


Széleskörű együttműködést jelentettek be a pályakezdő fiatalok támogatására (fotó: Domján Attila)

Éppen ennek érdekében indítja útjára az önkormányzat az említett partnereivel közösen a „Veszprémben a jövőd” elnevezésű mentorprogramot, amelynek során a szakképzettséget szerző végzősöknek mentori közreműködéssel és ösztöndíjjal támogató közeget biztosíthatnak. A program a tervek szerint 2018 májusában veszi kezdetét, a részt vevő vállalati partnerek pedig várják azon 2018-ban szakképzettséget szerző diákok jelentkezését, akik CNC-gépkezelő/gépi forgácsoló, lakatos, hegesztő, szerelő, gépszerelő, villanyszerelő, gépész, víz- és csőhálózat-szerelő, sajtkészítő, pék, cukrász vagy szakács szakok valamelyikén fejezik be tanulmányaikat.

A résztvevő partnerek együttműködési megállapodást írtak alá (fotó: Domján Attila)

A felek szándékuk megerősítését együttműködési megállapodás aláírásával is megerősítették.

Kapcsolódó Cikkek

 • Tollaslabdában is jók az érdiek

  Tollaslabdában is jók az érdiek

  Az érdi Batthyány Sportiskolai Általános Iskola tornacsarnokában rendezték meg a Pest megyei tillaslabda diákolimpia döntőjét 109 résztvevővel.

 • Pillantás a rácsok mögé

  Pillantás a rácsok mögé

  Az 5. BIDF (Budapesti Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztivál) versenyfilmjeként mutatták be a Sopronkőhidai Fegyház és Börtön lelkészéről, Butsy Lajos atyáról készült dokumentumfilmet.

 • Újra Zalaegerszegre jön az Omega

  Újra Zalaegerszegre jön az Omega

  Az Omega együttes 2019-ben sem tétlenkedik, koncertturnéra indult Tűzvihar címmel, városunkba március 09.-én érkeznek. A Kossuth-díjas és Liszt Ferenc-díjas magyar rockcsapat 1962óta hódít, ám először külföldi együttesek dalainak feldolgozásával lettek népszerűek.