EUR: 325,89 Ft
CHF: 279,89 Ft
2018. július 20., péntek
Illés

Egyéb Veszprém

Mentorprogram segíti a pályakezdő fiatalok térségi elhelyezkedését

Pályakezdő fiatalok helyben történő munkába állását támogató mentorprogram elindításáról állapodott meg a múlt héten az önkormányzat, a Veszprémi Szakképzési Centrum, a Bakonykarszt Zrt., a JOST Hungária Bt., a Pannontej Zrt., valamint az Életet Segítő Alapítvány.

– A program a „Foglalkoztatási együttműködés a Veszprémi járásban” című, uniós forrásból megvalósuló projektpartnerség következő lépcsőfokaként született meg, de nem annak forrásából finanszírozzák – közölte Porga Gyula polgármester az esemény sajtótájékoztatóján. Akárcsak a paktum, a mentorprogram célja is az elmúlt évek legnagyobb kihívásának számító munkaerőhiány leküzdése. Nemcsak a vállalkozók, de Veszprém érdeke is az, hogy az itt tanuló fiatalok a térségben helyezkedjenek el.


Széleskörű együttműködést jelentettek be a pályakezdő fiatalok támogatására (fotó: Domján Attila)

Éppen ennek érdekében indítja útjára az önkormányzat az említett partnereivel közösen a „Veszprémben a jövőd” elnevezésű mentorprogramot, amelynek során a szakképzettséget szerző végzősöknek mentori közreműködéssel és ösztöndíjjal támogató közeget biztosíthatnak. A program a tervek szerint 2018 májusában veszi kezdetét, a részt vevő vállalati partnerek pedig várják azon 2018-ban szakképzettséget szerző diákok jelentkezését, akik CNC-gépkezelő/gépi forgácsoló, lakatos, hegesztő, szerelő, gépszerelő, villanyszerelő, gépész, víz- és csőhálózat-szerelő, sajtkészítő, pék, cukrász vagy szakács szakok valamelyikén fejezik be tanulmányaikat.

A résztvevő partnerek együttműködési megállapodást írtak alá (fotó: Domján Attila)

A felek szándékuk megerősítését együttműködési megállapodás aláírásával is megerősítették.

Kapcsolódó Cikkek

 • Megtanultunk újraéleszteni

  Megtanultunk újraéleszteni

  Kollégánk, Fehér György nem csupán remek sportújságíró, de évekig mentősként is dolgozott. Újraélesztő tanfolyamán megtanultuk, mit kell tenni, ha netán olyan helyzetbe kerülnénk, hogy újra kellene éleszteni valakit, és megismertünk a félautomata újraélesztő készülék használatát is.

 • A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A vártnál sokkal több nevezővel, remek hangulatban zajlott le szombaton a Balaton-átevezés, amelyet első alkalommal rendezett meg a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) és Fonyód közösen.

 • Példátlan magyar siker!

  Példátlan magyar siker!

  Óriási fieszta volt Debrecenben, hiszen a junior női válogatott világbajnok lett, nyolcadik meccsén is megőrizte veretlenségét az U20-as csapat, így a Norvégia elleni győzelem vébéelsőséget jelentett.

 • Kiállítások Izraelről

  Kiállítások Izraelről

  Július 10-én a Művészetek Házában két kiállítást nyitottak meg, amely a Babits Mihály Kulturális Központ és a Szekszárdi Magyar-Izraeli Baráti Társaság szervezésében Izrael állam függetlenségének 70. évfordulója alkalmából rendeznek.