EUR: 317,73 Ft
CHF: 279,90 Ft
2019. február 16., szombat
Julianna, Lilla

Egyéb Eger

Mérföldkő az egri kézilabdában

Néhány napja bejelentették Egerben, hogy 2018 nyarától a DVTK keretein belül folytathatja szereplését a jelenlegi egri élvonalbeli férfi kézilabdacsapat. A sajtótájékoztatón mindenki örömét fejezte ki a gyümölcsözőnek tűnő összefonódás miatt. Több megyei és borsodi cég is szponzorálni fogja az egri kézilabdát, amire már igen nagy szüksége volt a csapatnak.

Ugyanezen a sajtótájékoztatón jelentették be, hogy a főszponzor és az Eger-Eszterházy SZSE között most létrejött együttműködési megállapodás értelmében a felek további szándékai szerint 2018 nyarától a klub a felnőtt- és utánpótláscsapatait a DVTK égisze alatt szerepeltetheti tovább.


– Reméljük, hogy a mostani megállapodás révén nyújtott szponzorációnk hozzásegíti az egri kézilabdaklubot, hogy az eddigieknél is eredményesebb lehessen, további sikereket érjen el. Ugyanakkor, ha párhuzamot szeretnénk vonni szervezeteink között, közös vonásként mindenképpen a csapatmunka jelentőségét emelném ki – mondta el Lovas Ferenc, egy másik szponzor, Mátrametál Kft. ügyvezetője.

Lovas Ferenc, Szabó Róbert és Sántha Gergely

– Az egri férfikézilabda újkori sikertörténete 2011-ben, a harmadosztályban kezdődött, és ma a felnőttcsapat stabilan az élvonal középmezőnyéhez tartozik – ismertette Szabó Róbert, az Eger-Eszterházy Szabadidő és Sportegyesület társadalmi elnöke. Az Eger-Eszterházy azonban mára az élvonalbeli felnőttcsapatának és a több mint 300 gyermeket nevelő 24 utánpótláscsapatának finanszírozásában elérte felső határait, így segítség után kellett néznünk. Ezt a segítséget, amely zavartalan működésünkhöz és további sportszakmai sikereink eléréséhez szükséges, az észak-magyarországi régió legjelentősebb sportklubja, a DVTK tudja biztosítani számunkra. A DVTK múltja és jelene, a DVTK-család egy olyan tradíciót és közösséget jelent számunkra, akikkel megtiszteltetésnek éreztük az együttműködés minden lehetséges formáját – tette hozzá Szabó Róbert.


Szabó Róbert igazán szívén viseli az egri kézilabda sorsát
Fotó: Keller Richárd/egrisztorik.hu

Az elmúlt hetekben olyan egyeztetési folyamat indult el a DVTK és az Eger között, amelynek célja, hogy a következő szezonban a felnőttcsapat már a DVTK-család tagjaként, az utánpótlás pedig a régió kézilabdasportjának központjaként folytathassa tehát fejlődését. A közös elhatározás szerint a DVTK-család egy sikersportág sikeres csapatával bővül.

– A hosszú távú tervek és a stabil gazdasági alapok lehetőséget teremtenek arra, hogy a jövőben még komolyabb célokat tűzzünk ki magunk elé az élvonalbeli szereplést és a regionális kézilabda-utánpótlást illetően egyaránt. A hazai pályánk és a szakmai központ továbbra is Eger lesz, a családunk pedig a DVTK. Egy olyan klubért és egy olyan kézilabdás közösségért dolgozunk közösen a jövőben, amely méltó lesz a DVTK címeréhez, szurkolóink és a nálunk pallérozódó tehetségek elvárásaihoz – zárta Szabó Róbert.

Kapcsolódó Cikkek