EUR: 326,48 Ft
CHF: 280,52 Ft
2018. július 20., péntek
Illés

Egyéb Eger

Mérföldkő az egri kézilabdában

Néhány napja bejelentették Egerben, hogy 2018 nyarától a DVTK keretein belül folytathatja szereplését a jelenlegi egri élvonalbeli férfi kézilabdacsapat. A sajtótájékoztatón mindenki örömét fejezte ki a gyümölcsözőnek tűnő összefonódás miatt. Több megyei és borsodi cég is szponzorálni fogja az egri kézilabdát, amire már igen nagy szüksége volt a csapatnak.

Ugyanezen a sajtótájékoztatón jelentették be, hogy a főszponzor és az Eger-Eszterházy SZSE között most létrejött együttműködési megállapodás értelmében a felek további szándékai szerint 2018 nyarától a klub a felnőtt- és utánpótláscsapatait a DVTK égisze alatt szerepeltetheti tovább.


– Reméljük, hogy a mostani megállapodás révén nyújtott szponzorációnk hozzásegíti az egri kézilabdaklubot, hogy az eddigieknél is eredményesebb lehessen, további sikereket érjen el. Ugyanakkor, ha párhuzamot szeretnénk vonni szervezeteink között, közös vonásként mindenképpen a csapatmunka jelentőségét emelném ki – mondta el Lovas Ferenc, egy másik szponzor, Mátrametál Kft. ügyvezetője.

Lovas Ferenc, Szabó Róbert és Sántha Gergely

– Az egri férfikézilabda újkori sikertörténete 2011-ben, a harmadosztályban kezdődött, és ma a felnőttcsapat stabilan az élvonal középmezőnyéhez tartozik – ismertette Szabó Róbert, az Eger-Eszterházy Szabadidő és Sportegyesület társadalmi elnöke. Az Eger-Eszterházy azonban mára az élvonalbeli felnőttcsapatának és a több mint 300 gyermeket nevelő 24 utánpótláscsapatának finanszírozásában elérte felső határait, így segítség után kellett néznünk. Ezt a segítséget, amely zavartalan működésünkhöz és további sportszakmai sikereink eléréséhez szükséges, az észak-magyarországi régió legjelentősebb sportklubja, a DVTK tudja biztosítani számunkra. A DVTK múltja és jelene, a DVTK-család egy olyan tradíciót és közösséget jelent számunkra, akikkel megtiszteltetésnek éreztük az együttműködés minden lehetséges formáját – tette hozzá Szabó Róbert.


Szabó Róbert igazán szívén viseli az egri kézilabda sorsát
Fotó: Keller Richárd/egrisztorik.hu

Az elmúlt hetekben olyan egyeztetési folyamat indult el a DVTK és az Eger között, amelynek célja, hogy a következő szezonban a felnőttcsapat már a DVTK-család tagjaként, az utánpótlás pedig a régió kézilabdasportjának központjaként folytathassa tehát fejlődését. A közös elhatározás szerint a DVTK-család egy sikersportág sikeres csapatával bővül.

– A hosszú távú tervek és a stabil gazdasági alapok lehetőséget teremtenek arra, hogy a jövőben még komolyabb célokat tűzzünk ki magunk elé az élvonalbeli szereplést és a regionális kézilabda-utánpótlást illetően egyaránt. A hazai pályánk és a szakmai központ továbbra is Eger lesz, a családunk pedig a DVTK. Egy olyan klubért és egy olyan kézilabdás közösségért dolgozunk közösen a jövőben, amely méltó lesz a DVTK címeréhez, szurkolóink és a nálunk pallérozódó tehetségek elvárásaihoz – zárta Szabó Róbert.

Kapcsolódó Cikkek

 • Megtanultunk újraéleszteni

  Megtanultunk újraéleszteni

  Kollégánk, Fehér György nem csupán remek sportújságíró, de évekig mentősként is dolgozott. Újraélesztő tanfolyamán megtanultuk, mit kell tenni, ha netán olyan helyzetbe kerülnénk, hogy újra kellene éleszteni valakit, és megismertünk a félautomata újraélesztő készülék használatát is.

 • A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A vártnál sokkal több nevezővel, remek hangulatban zajlott le szombaton a Balaton-átevezés, amelyet első alkalommal rendezett meg a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) és Fonyód közösen.

 • Példátlan magyar siker!

  Példátlan magyar siker!

  Óriási fieszta volt Debrecenben, hiszen a junior női válogatott világbajnok lett, nyolcadik meccsén is megőrizte veretlenségét az U20-as csapat, így a Norvégia elleni győzelem vébéelsőséget jelentett.

 • Kiállítások Izraelről

  Kiállítások Izraelről

  Július 10-én a Művészetek Házában két kiállítást nyitottak meg, amely a Babits Mihály Kulturális Központ és a Szekszárdi Magyar-Izraeli Baráti Társaság szervezésében Izrael állam függetlenségének 70. évfordulója alkalmából rendeznek.