2018. április 21., szombat
Konrád

Egyéb Eger

Mérföldkő az egri kézilabdában

Néhány napja bejelentették Egerben, hogy 2018 nyarától a DVTK keretein belül folytathatja szereplését a jelenlegi egri élvonalbeli férfi kézilabdacsapat. A sajtótájékoztatón mindenki örömét fejezte ki a gyümölcsözőnek tűnő összefonódás miatt. Több megyei és borsodi cég is szponzorálni fogja az egri kézilabdát, amire már igen nagy szüksége volt a csapatnak.

Ugyanezen a sajtótájékoztatón jelentették be, hogy a főszponzor és az Eger-Eszterházy SZSE között most létrejött együttműködési megállapodás értelmében a felek további szándékai szerint 2018 nyarától a klub a felnőtt- és utánpótláscsapatait a DVTK égisze alatt szerepeltetheti tovább.


– Reméljük, hogy a mostani megállapodás révén nyújtott szponzorációnk hozzásegíti az egri kézilabdaklubot, hogy az eddigieknél is eredményesebb lehessen, további sikereket érjen el. Ugyanakkor, ha párhuzamot szeretnénk vonni szervezeteink között, közös vonásként mindenképpen a csapatmunka jelentőségét emelném ki – mondta el Lovas Ferenc, egy másik szponzor, Mátrametál Kft. ügyvezetője.

Lovas Ferenc, Szabó Róbert és Sántha Gergely

– Az egri férfikézilabda újkori sikertörténete 2011-ben, a harmadosztályban kezdődött, és ma a felnőttcsapat stabilan az élvonal középmezőnyéhez tartozik – ismertette Szabó Róbert, az Eger-Eszterházy Szabadidő és Sportegyesület társadalmi elnöke. Az Eger-Eszterházy azonban mára az élvonalbeli felnőttcsapatának és a több mint 300 gyermeket nevelő 24 utánpótláscsapatának finanszírozásában elérte felső határait, így segítség után kellett néznünk. Ezt a segítséget, amely zavartalan működésünkhöz és további sportszakmai sikereink eléréséhez szükséges, az észak-magyarországi régió legjelentősebb sportklubja, a DVTK tudja biztosítani számunkra. A DVTK múltja és jelene, a DVTK-család egy olyan tradíciót és közösséget jelent számunkra, akikkel megtiszteltetésnek éreztük az együttműködés minden lehetséges formáját – tette hozzá Szabó Róbert.


Szabó Róbert igazán szívén viseli az egri kézilabda sorsát
Fotó: Keller Richárd/egrisztorik.hu

Az elmúlt hetekben olyan egyeztetési folyamat indult el a DVTK és az Eger között, amelynek célja, hogy a következő szezonban a felnőttcsapat már a DVTK-család tagjaként, az utánpótlás pedig a régió kézilabdasportjának központjaként folytathassa tehát fejlődését. A közös elhatározás szerint a DVTK-család egy sikersportág sikeres csapatával bővül.

– A hosszú távú tervek és a stabil gazdasági alapok lehetőséget teremtenek arra, hogy a jövőben még komolyabb célokat tűzzünk ki magunk elé az élvonalbeli szereplést és a regionális kézilabda-utánpótlást illetően egyaránt. A hazai pályánk és a szakmai központ továbbra is Eger lesz, a családunk pedig a DVTK. Egy olyan klubért és egy olyan kézilabdás közösségért dolgozunk közösen a jövőben, amely méltó lesz a DVTK címeréhez, szurkolóink és a nálunk pallérozódó tehetségek elvárásaihoz – zárta Szabó Róbert.

Kapcsolódó Cikkek

 • Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Először nevezetek el fajt egy tévéműsorról: a BBC A kék bolygó című sorozatáról kapta a nevét az óceán “lüktető szíveként” is emlegetett planktonok egyik faja.

 • Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősre támadt egy 26 éves férfi Miskolcon, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és súlyos testi sértés miatt emelt vádat ellene a Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség – közölte a vádhatóság az MTI-vel kedden.

 • Hétvégén is marad a jó idő

  Hétvégén is marad a jó idő

  Helyenként eső, zápor, esetleg zivatar is lehet, de emellett sok lesz a napsütés, napközben többfelé 20-25 fokos maximumok várhatók – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelzéséből, melyet csütörtökön juttatott el az MTI-nek.