2018. december 13., csütörtök
Luca, Otília

Egyéb XV.kerület

Mézeskalács-meseváros Újpalotán

Te is építenél mézeskalácsból házat a mesevárosban? Vagy csak megnéznéd, hogyan is néz ez ki nagyban? Most itt a lehetőség.

Az Újpalotai Szabadidő Központ várja a XV. kerületben élő gyerekek, felnőttek, családok, alkotó kedvű közösségek jelentkezését egy káprázatos mézeskalács-meseváros elkészítéséhez. A házakat a résztvevők otthon állítják össze, mindenki önálló elképzelései szerint alakíthatja és díszítheti alkotását. Egyénileg és csapatban is lehet dolgozni.

A Zsókavár utcában található Újpalotai Közösségi Házba december 7-én reggel 9 órától  december 8-án 20 óráig várják a maximum A/4-es méretű tésztaalapra készített mézeskalács-házikókat. A felépült mesevárost december 10-én, vasárnap 18 órakor nyitják meg a Közösségi Ház előterében. A megnyitón természetesen kaláccsal, teával és forralt borral várják az érdeklődőket, az alkotónknak pedig apró ajándékkal kedveskednek a szervezők.

Kapcsolódó Cikkek

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.

 • Adózni kell az AIRBNB után

  Adózni kell az AIRBNB után

  Döntött a képviselő-testület: Józsefvárosban jövőre építményadót kell fizetni az AIRBNB-ként hasznosított lakások után.