2018. szeptember 22., szombat
Móric

Egyéb XV.kerület

Mézeskalács-meseváros Újpalotán

Te is építenél mézeskalácsból házat a mesevárosban? Vagy csak megnéznéd, hogyan is néz ez ki nagyban? Most itt a lehetőség.

Az Újpalotai Szabadidő Központ várja a XV. kerületben élő gyerekek, felnőttek, családok, alkotó kedvű közösségek jelentkezését egy káprázatos mézeskalács-meseváros elkészítéséhez. A házakat a résztvevők otthon állítják össze, mindenki önálló elképzelései szerint alakíthatja és díszítheti alkotását. Egyénileg és csapatban is lehet dolgozni.

A Zsókavár utcában található Újpalotai Közösségi Házba december 7-én reggel 9 órától  december 8-án 20 óráig várják a maximum A/4-es méretű tésztaalapra készített mézeskalács-házikókat. A felépült mesevárost december 10-én, vasárnap 18 órakor nyitják meg a Közösségi Ház előterében. A megnyitón természetesen kaláccsal, teával és forralt borral várják az érdeklődőket, az alkotónknak pedig apró ajándékkal kedveskednek a szervezők.

Kapcsolódó Cikkek

 • Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Szerda este hetvenhét éves korában elhunyt Kulcsár Győző négyszeres olimpiai bajnok párbajtőröző. Csapatban háromszoros világbajnok, továbbá két világbajnoki ezüst- és négy bronzérem tulajdonosa, valamint többszörös országos bajnok.

 • Egy elfelejtett hadjárat története

  Egy elfelejtett hadjárat története

  1968. augusztus 20-áról 21-ére virradó éjszaka a Varsói szerződés négy tagállama – Szovjetunió, Lengyelország, Bulgária és Magyarország – megszállta a szintén szövetséges Csehszlovákia területét.

 • Fesztivál fesztivál hátán

  Fesztivál fesztivál hátán

  Javában dübörög a Jameson CineFest nemzetközi filmfesztivál, de a muzsika kedvelői sem unatkoznak ebben az időszakban. Múlt hétvégén zajlott az Utcazenei Fesztivál, ahol élő zenés programokkal várták az érdeklődőket, és ahol többek között a Vahúr csodát lát együttes szórakoztatta a közönséget.