2019. február 21., csütörtök
Eleonóra

Egyéb Veszprém

Mézeskalácsfalu épült Zircen

Második alkalommal nyílt meg a mézeskalácsfalu a zirci Reguly Antal Múzeum és Népi Kézműves Alkotóházban. A Bognár Anita szervezésében készült kiállítás vízkeresztig ingyenesen látogatható.

Az ehető terepasztalt közösségi együttműködéssel hozták létre: bárki hozzájárulhatott egy-egy mézeskalácsházzal ahhoz, hogy az édes város minél népesebb legyen. A szervezők külön témát is meghatároztak az idei kiállításhoz: arra kérték az alkotókat, hogy házacskáikon jelenítsenek meg egy-egy csínyt, amit a karácsonyi manók követtek el.

Fotó: Gesztesi Ákos

Kapcsolódó Cikkek

 • Tollaslabdában is jók az érdiek

  Tollaslabdában is jók az érdiek

  Az érdi Batthyány Sportiskolai Általános Iskola tornacsarnokában rendezték meg a Pest megyei tillaslabda diákolimpia döntőjét 109 résztvevővel.

 • Pillantás a rácsok mögé

  Pillantás a rácsok mögé

  Az 5. BIDF (Budapesti Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztivál) versenyfilmjeként mutatták be a Sopronkőhidai Fegyház és Börtön lelkészéről, Butsy Lajos atyáról készült dokumentumfilmet.

 • Újra Zalaegerszegre jön az Omega

  Újra Zalaegerszegre jön az Omega

  Az Omega együttes 2019-ben sem tétlenkedik, koncertturnéra indult Tűzvihar címmel, városunkba március 09.-én érkeznek. A Kossuth-díjas és Liszt Ferenc-díjas magyar rockcsapat 1962óta hódít, ám először külföldi együttesek dalainak feldolgozásával lettek népszerűek.