EUR: 324,29 Ft
CHF: 278,76 Ft
2018. július 19., csütörtök
Emília

Életmód

Mi lesz az év gyümölcse?

A Magyar Kertészeti Szaporítóanyag Nonprofit Kft. (MKSZN) keresi az év gyümölcsét. A december 31-ig tartó internetes szavazást követően a legtöbb szavazatot kapott fajta nyeri el Az év gyümölcsfajtája címet. Az mkszn.hu-n a fekete tányéralmára, a Pipacs 1 meggyre és a berkenyére lehet voksolni.

A fekete tányéralma az egyik legősibb és legigénytelenebb magyar gyümölcsfajta. Szeptember végén, október elején szüretelhető és akár márciusig is tárolható. Ellenálló, kiváló minőséget adó fajta. Bőtermő, gyümölcse nagy, lapos gömb alakú, barnáspiros színű, gyümölcshúsa fehér, közepesen kemény, enyhén fűszeres illatú. A Pipacs 1, vagyis a szupermeggy kései virágzású élénkpiros meggyfajta, amely a Kiskőrös környéki termőtájról származik.


A kiváló beltartalmi értékekkel rendelkező gyümölcs igazi szuperfood magas antioxidáns-, melatonin- és összfenoltartalma miatt, vitamintartalma akár teljes napi C-vitamin-szükségletünket fedezi. A berkenye terebélyes bokor, termése gömbölyű, fényes fekete bogyó. Könnyen termeszthető fajta, mindenütt megterem, ahol az alma is. A Pipacs 1-hez hasonlóan szintén szuperfood: antioxidáns-, antocianin-, vitamin- és ásványianyag-tartalma mind kiemelkedő.

Kapcsolódó Cikkek

  • Jó befektetés a garázs

    Jó befektetés a garázs

    A lakáspiaci áremelkedés, a magyar autópiac jelentős bővülése, a parkolási díjak emelkedése és a parkolóhelyek szűkössége is hozzájárult a garázspiac átalakulásához.

  • Ez okozhatja a szemszárazságot!

    Ez okozhatja a szemszárazságot!

    Minden harmadik embert érinti a száraz szem betegség, idősebb korban pedig ennél is gyakoribb, főként a nők körében – mondta Dr. Németh János. A Semmelweis Egyetem Szemészeti Klinikájának tudományos igazgatóhelyettese hozzátette, hogy a szemfelszínt, a kötőhártyát és a szaruhártyát könnyréteg védi a kiszáradástól, és ez a funkció sérül ezen kórkép során. Nagyon sok minden okozhatja, például az, hogy nem megfelelő a könny összetétele vagy mennyisége, de lehet gyógyszerek mellékhatása, illetve környezeti tényezők hatása is.