EUR: 317,13 Ft
CHF: 279,18 Ft
2019. február 21., csütörtök
Eleonóra

Belföld

Migrációkutató Intézet: “Változik a széljárás” az Európai Tanácsban

A Migrációkutató Intézet főigazgatója szerint “változik a széljárás” az Európai Tanácsban, ezt példázza a szervezet vezetője, Donald Tusk megnyilatkozása is, amelyben azt mondta, a menekültek európai uniós tagországok közötti elosztását szolgáló kvótarendszer nem érte el a célját, és a jövőben a tagállamok teljes egyetértésével kell dönteni az ügyben.

Orbán Balázs az M1 aktuális csatorna csütörtök reggeli műsorában azt mondta, Donald Tusk feladata az, hogy a tagállamok között kompromisszumot találjon, a kétnapos uniós csúcstalálkozó előtti javaslata pedig azt mutatja, hogy nincs konszenzus az Európai Tanácsban a kérdésről.


A szakértő szerint Donald Tusk nem távolítani, hanem közelíteni szeretné az álláspontokat, de a bizottság a felső határ nélküli kvótát tartalmazó javaslatával messzebbre vitte a megállapodást.

A kétnapos csúcstalálkozón Orbán Balázs szerint nem várható áttörés, de kezdik elfogadni a kelet-közép-európai álláspontot is.


További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

  • Az idén 9 százalékkal emelkedhetnek az átlagkeresetek

    Az idén 9 százalékkal emelkedhetnek az átlagkeresetek

    A tavaly decemberben kötött bérmegállapodás hatására, amelynek értelmében 2019. január 1-től 8 százalékkal nőtt a minimálbér és a garantált bérminimum, idén az átlagbérek vélhetően 9 százalékkal emelkednek majd – így kommentálták az MTI-nek nyilatkozó elemzők a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) legfrissebb kereseti adatait.