EUR: 323,58 Ft
CHF: 277,37 Ft
2018. július 18., szerda
Frigyes

Belföld

Migrációkutató Intézet: “Változik a széljárás” az Európai Tanácsban

A Migrációkutató Intézet főigazgatója szerint “változik a széljárás” az Európai Tanácsban, ezt példázza a szervezet vezetője, Donald Tusk megnyilatkozása is, amelyben azt mondta, a menekültek európai uniós tagországok közötti elosztását szolgáló kvótarendszer nem érte el a célját, és a jövőben a tagállamok teljes egyetértésével kell dönteni az ügyben.

Orbán Balázs az M1 aktuális csatorna csütörtök reggeli műsorában azt mondta, Donald Tusk feladata az, hogy a tagállamok között kompromisszumot találjon, a kétnapos uniós csúcstalálkozó előtti javaslata pedig azt mutatja, hogy nincs konszenzus az Európai Tanácsban a kérdésről.


A szakértő szerint Donald Tusk nem távolítani, hanem közelíteni szeretné az álláspontokat, de a bizottság a felső határ nélküli kvótát tartalmazó javaslatával messzebbre vitte a megállapodást.

A kétnapos csúcstalálkozón Orbán Balázs szerint nem várható áttörés, de kezdik elfogadni a kelet-közép-európai álláspontot is.


További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • A nap képe: Lebegés

  A nap képe: Lebegés

  A Cirkuszok Éjszakáján különleges műsorral tisztelegtek a 125 éves Fővárosi Nagycirkusz és a cirkuszművészet hagyományai, legendái előtt az Atlantic Flight – Nagycirkuszi Utazás vízi cirkuszának sztárjai, akik elképesztő mutatványokkal kápráztatták el a nézőket.

 • Irma néni folytatja

  Irma néni folytatja

  Román Józsefnét – vagy ahogy a gyerekek ismerik, Irma nénit – nemrégiben az ország legkedvesebb konyhásnénijének választották az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet versenyén.

 • Hatalmasra nő a családtámogatás

  Hatalmasra nő a családtámogatás

  A kormány változatlan intenzitással támogatja a magyar családokat, és jövőre minden eddiginél több pénzt fordít rájuk – mondta az emberi erőforrások minisztere, Kásler Miklós.