EUR: 311,33 Ft
CHF: 265,98 Ft
2018. március 19., hétfő
József, Bánk

Egyéb XXI.kerület

Minden ovis győzött az AMK-ban

A csepeli óvodások számára rendezett ügyességi és labdarúgó-találkozót a Csepel Utánpótlás Sportegyesület (CSUSE) a Nagy Imre ÁMK felújított tornacsarnokában. Az eseményt a Magyar Labdarúgó Szövetség égisze alatt, a Grassroots Fesztivál Bozsik intézményi program keretében bonyolították le. 

Az év végi záró sportbemutató jó alkalmat kínált arra, hogy a szülők jelenlétében a gyerekek különféle közös játékokon vegyenek részt és barátságok köttessenek. A jó hangulatú találkozót a csepeli önkormányzat támogatta.


Fazekas Attila, a CSUSE elnökhelyettese és korosztályos edzője arról számolt be, hogy a kerületi szintű fesztivált háromszor rendezik meg egy évben. Az öt éven felüli óvodások számára ez volt az első alkalom. A mostani eseményre tizenhárom csepeli óvodából kétszáz gyerek jelentkezett, akik tizenhét csoportban játszottak, fociztak és a korosztályuknak megfelelő különféle ügyességi számokban tették próbára magukat. A csoportokban fiúk és lányok együtt szerepeltek. Az egyik ügyességi számban labda nélküli koordinációs mozgás volt a feladat, a másikban kézilabdakapuba kellett rúgni a labdát. Ennek volt egy nehezített változata, amikor műanyag bóják között kellett cikcakkban futni és aztán betalálni a kapuba. Játékos focimérkőzéseket is vívtak egymás ellen a csoportok: a pályára lépő négy-négy résztvevő kiskapus meccset játszott. A találkozó végén nem volt eredményhirdetés, mert mindenki győzött és minden óvodás jutalomban részesült. A CSUSE legközelebb februárban, majd májusban rendezi meg az óvodáskorúak fesztiválját.

Hajrá, mi!


Ki éri utol leghamarabb?

Nem volt könnyű a bolyák közt lavírozni (Fotók: csepel.hu)

Kapcsolódó Cikkek

  • Francia rekorder darab a csabai színpadon

    Francia rekorder darab a csabai színpadon

    Igazi világsiker premierjére készül a Békéscsabai Jókai Színház társulata. Bár a darabot csak április 6-tól láthatja a közönség, Seregi Zoltán színházigazgató már az évad kezdetekor ezt az előadást jelölte meg a talán legjobban várt alkotásként.

  • Kisdiákok nagy szavalása

    Kisdiákok nagy szavalása

    Harmincöt gyermek mérettette meg magát a kistérségi versmondóversenyen, amelyet már több éve a hódmezővásárhelyi Liszt Ferenc Ének-zenei Általános Iskola szervez meg.