2019. február 21., csütörtök
Eleonóra

Egyéb Szeged

MOL-Pick Szeged: van még mélyebb gödör?

Története legkomolyabb válságát éli a MOL-Pick Szeged férfi kézilabdacsapata. Sorozatos vereségek a Bajnokok Ligájában, mélyütéssel felérő döntetlenek a bajnokságban. A klub vezetése belügyként kezeli a helyzetet, a szurkoló találgat. A Lokál Extra megpróbálta összeszedni a jelen kérdéseit és választ keresni ezekre.

A fonalat valahol október 21-én veszítette el a csapat. „Ez már nem gödör, ez egy vulkán. Talán ez a legmélyebb szó, ami hirtelen eszembe jut” – mondta Bodó Richárd a Kossuth rádióban a Plock elleni vereség után. Akkor még „csak” egy Veszprém elleni bajnoki pofon, a Löwen elleni súlyos BL-vereség, a Nantes elleni hazai BL-kudarc és a Budakalász elleni mélyütésszerű hazai pontvesztés és a Plock elleni újabb BL-fiaskó volt, amire magyarázatot kellett találni. Majd jött a Mikulás, ami bizony tisztes virgáccsal jutalmazta a bukdácsoló csapatot. A túl acélosnak nem mondható Gyöngyös ellen idegenben veszített pontot a MOL-Pick Szeged. Ilyen rossz sorozatra a legrégebbi szurkolók sem emlékeznek.


Mixen rakták meg a meccset?

„Számunkra is csalódást keltőek azok az eredmények, amelyeket a MOL-Pick Szeged férfi kézilabdacsapata elért az elmúlt időszakban. December 20-át követően a csapat tulajdonosánál vesz részt egyeztetésen a csapat vezetése, a szakmai stáb, ahol értékelik az elmúlt időszakot. A megbeszélést követően a döntésekről tájékoztatjuk a közvéleményt, addig a hátralévő feladatokra koncentrál mindenki.” Ezt a közleményt írta a klub saját honlapján. Bár az utóbbi hetekben Szögi Nándor klubvezető is nyilatkozott a csapat honlapján és Juan Carlos Pastor is interjút adott ott, a csapat belső ügyként kezeli a történteket. Megteheti mindezt gond nélkül, ha rendeződni látszana a helyzet. De így, hogy a csapat hétről hétre saját maga alatt ássa a gödröt, kétélű a fegyver.


Új trénert keresnek?

Amivel viszont foglalkozni kell, az a változás és a változtatás kérdése. Juan Carlos Pastor december 20-ig bizalmat kapott a vezetéstől, kérdés, hogy ez a döntés elodázása-e és a háttérben már a spanyol edzőt követő trénert keresik, vagy a folytatást is vele képzeli el a klub. Hírlik, hogy még októberben 2022-ig meghosszabbították Pastor szerződését. Egyelőre ezt nem erősítette meg senki, de nem is cáfolta.

Játékosokat is elküldenek?

Az is több helyen előkerült, hogy játékost vagy játékosokat küldenek el a klubtól. Egyelőre erről sem tudni biztosat, találgatások azonban vannak. Ezek azonban megint csak feltételezések, a klub – ebben az esetben érthetően – nem kommunikált semmit. Egyszóval minden képlékeny és nagyon zavarosnak tűnik, a zavarosban pedig nehéz halászni. Közel két hónapja lesz a klubnak rendezni a sorokat. Merthogy most játékosnak, edzőnek és vezetőnek is a tükörbe kell néznie, hogy utána a szurkolók szemébe tudjanak nézni. És talán egy kicsit hosszabban kellene azt a tükröt nézni mindenkinek, mint a vezetőedző tette a napokban.

Ugyan nem gyógyítja a sebeket, de a hétvégén a Dabas elleni meccset magabiztosan hozta a válogatott. A Tisza-parti alakulat 39-21-re győzte le riválisát

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Tollaslabdában is jók az érdiek

  Tollaslabdában is jók az érdiek

  Az érdi Batthyány Sportiskolai Általános Iskola tornacsarnokában rendezték meg a Pest megyei tillaslabda diákolimpia döntőjét 109 résztvevővel.

 • Pillantás a rácsok mögé

  Pillantás a rácsok mögé

  Az 5. BIDF (Budapesti Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztivál) versenyfilmjeként mutatták be a Sopronkőhidai Fegyház és Börtön lelkészéről, Butsy Lajos atyáról készült dokumentumfilmet.

 • Újra Zalaegerszegre jön az Omega

  Újra Zalaegerszegre jön az Omega

  Az Omega együttes 2019-ben sem tétlenkedik, koncertturnéra indult Tűzvihar címmel, városunkba március 09.-én érkeznek. A Kossuth-díjas és Liszt Ferenc-díjas magyar rockcsapat 1962óta hódít, ám először külföldi együttesek dalainak feldolgozásával lettek népszerűek.