2018. április 21., szombat
Konrád

Egyéb Ózd

Négy ózdi bronz a TEK-gáláról

Nagyszabású  budó- és küzdősportversenyt rendeztek november 18-án Budapesten, ahonnan két-két éremmel tértek haza az Ózdi Pit Bull Team és a Shobukai Shotokan Karate Egyesület versenyzői.

– Mintegy tíz éve először fordult elő, hogy egy versenyről aranyérem nélkül tértünk haza, de látva a gálán induló versenyzők felkészültségét, örülök a két harmadik helynek is.


Polónyi Balázst három törött lábujja akadályozta a döntőbe jutásban

 

A körülmények most nem mellettünk szóltak, hiszen Polónyi Balázs és Berki Renátó is az elődöntőig jutott és ott veszített. Balázsnak három lábujja tört el, ezért kedvező pozícióból kellett feladnia a versenyt, míg Renátó három másodperccel a vége előtt kapott egy rúgást, ami után ellenfele pontozással nyert. Ő egyébként a mínusz 80 kg-os súlycsoportban indult, ami eggyel magasabb a nála megszokottnál, ezért eleve fizikai hátrányban volt ellenfelével szemben. Balázsnak viszont így veszélybe került a decemberi ózdi gálánkon való indulása, míg a többiek most már erre a versenyre koncentrálnak – nyilatkozta a csapat edzője, Soós Lajos.

Berki Renátó magasabb súlycsoportban nyert bronzot

 

A Shobukai Shotokan Karate Egyesület két versenyzője is bronzéremig jutott. Vitkó Ferenc nevelőedző elmondta, hogy a WKF szabályai szerint rendezett versenyen a terrorelhárítás színeiben küzdő Vitkó Tamást az elődöntőben egy erősnek ítélt rúgás miatt leléptették, Kaló Flóra, az Ózdi RK Putnoki Rendőrőrsének őrmestere pedig TEK-es ellenfelével szemben pontozással maradt alul.

Vitkó Ferenc (középen) két tanítványa hajszállal maradt le a döntőről

Kapcsolódó Cikkek

 • Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Először nevezetek el fajt egy tévéműsorról: a BBC A kék bolygó című sorozatáról kapta a nevét az óceán “lüktető szíveként” is emlegetett planktonok egyik faja.

 • Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősre támadt egy 26 éves férfi Miskolcon, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és súlyos testi sértés miatt emelt vádat ellene a Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség – közölte a vádhatóság az MTI-vel kedden.

 • Hétvégén is marad a jó idő

  Hétvégén is marad a jó idő

  Helyenként eső, zápor, esetleg zivatar is lehet, de emellett sok lesz a napsütés, napközben többfelé 20-25 fokos maximumok várhatók – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelzéséből, melyet csütörtökön juttatott el az MTI-nek.