EUR: 321,68 Ft
CHF: 280,87 Ft
2018. október 17., szerda
Hedvig

Egyéb Ózd

Négy ózdi bronz a TEK-gáláról

Nagyszabású  budó- és küzdősportversenyt rendeztek november 18-án Budapesten, ahonnan két-két éremmel tértek haza az Ózdi Pit Bull Team és a Shobukai Shotokan Karate Egyesület versenyzői.

– Mintegy tíz éve először fordult elő, hogy egy versenyről aranyérem nélkül tértünk haza, de látva a gálán induló versenyzők felkészültségét, örülök a két harmadik helynek is.


Polónyi Balázst három törött lábujja akadályozta a döntőbe jutásban

 

A körülmények most nem mellettünk szóltak, hiszen Polónyi Balázs és Berki Renátó is az elődöntőig jutott és ott veszített. Balázsnak három lábujja tört el, ezért kedvező pozícióból kellett feladnia a versenyt, míg Renátó három másodperccel a vége előtt kapott egy rúgást, ami után ellenfele pontozással nyert. Ő egyébként a mínusz 80 kg-os súlycsoportban indult, ami eggyel magasabb a nála megszokottnál, ezért eleve fizikai hátrányban volt ellenfelével szemben. Balázsnak viszont így veszélybe került a decemberi ózdi gálánkon való indulása, míg a többiek most már erre a versenyre koncentrálnak – nyilatkozta a csapat edzője, Soós Lajos.

Berki Renátó magasabb súlycsoportban nyert bronzot

 

A Shobukai Shotokan Karate Egyesület két versenyzője is bronzéremig jutott. Vitkó Ferenc nevelőedző elmondta, hogy a WKF szabályai szerint rendezett versenyen a terrorelhárítás színeiben küzdő Vitkó Tamást az elődöntőben egy erősnek ítélt rúgás miatt leléptették, Kaló Flóra, az Ózdi RK Putnoki Rendőrőrsének őrmestere pedig TEK-es ellenfelével szemben pontozással maradt alul.

Vitkó Ferenc (középen) két tanítványa hajszállal maradt le a döntőről

Kapcsolódó Cikkek

 • Urmánczy szobor a Daru-dombon

  Urmánczy szobor a Daru-dombon

  Felavatták az erdélyi származású Urmánczy Nándornak állított emlékművet a csepeli Daru-dombon.  A néhai országgyűlési képviselő társaival száz éve, 1918-ban alakította meg a Székely Nemzeti Tanácsot Erdély és Magyarország területi integritásának megőrzéséért, de a Védő Ligák Szövetségének alapítása is az ő nevéhez fűződik.

 • Vége! Kivezetik a lakás-takarékpénztárak állami támogatását

  Vége! Kivezetik a lakás-takarékpénztárak állami támogatását

  Az Országgyűlés kedden kivételes eljárásban határozott a lakás-takarékpénztárak állami támogatásának kivezetéséről. A döntés nem érinti a már megkötött lakás-előtakarékossági szerződéseket, az állami támogatás a törvény hatályba lépését követően megkötött, illetve meghosszabbított szerződések esetében nem jár majd.

 • Korszerű betegfelvételi központ várja a csepelieket is

  Korszerű betegfelvételi központ várja a csepelieket is

  Mostantól korszerűsített és bővített betegfelvételi központ fogadja a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet épületébe érkezőket. A fekvő- és a járóbetegek felvételének szétválasztásával gyorsabb lesz a regisztráció, és csökken a várakozási idő.