2018. április 21., szombat
Konrád

Egyéb Dunaújváros

Nemes célért árulták a forralt bort

A Fidesz dunaújvárosi szervezetének prominens személyiségei kínáltak forralt bort és teát a Dózsa téren. Az italokért mindenki tetszőleges összeget ajánlhatott fel. Az összegyűlt pénzzel a Szent Pantaleon Kórházat támogatják. 

Összesen csaknem 390 ezer forint gyűlt össze azon a jótékonysági rendezvényen, amelyet a Fidesz dunaújvárosi szervezete hozott tető alá a közelmúltban – szó szerint, hiszen a Dózsa téren tartott forraltbor- és teaárusítás alkalmával az eső miatt sátortető alatt mérték az italokat a párt helyi jeles személyiségei, köztük dr. Galambos Dénes, a térség országgyűlési képviselője és Cserna Gábor, Dunaújváros polgármestere.


Dr. Galambos Dénes országgyűlési képviselő (jobbra) és Cserna Gábor, Dunaújváros polgármestere (jobbról a második) is csatlakozott a kezdeményezéshez

A „vendégek” az asztalon kihelyezett dobozba tehették felajánlásaikat az italokért cserébe. Az összegyűlt pénzösszeget a dunaújvárosi Szent Pantaleon Kórház rendelkezésére bocsátják. A tervek szerint a szülészeti osztály eszközkészletét fejlesztik a befolyt adományból.

Kapcsolódó Cikkek

 • Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Először nevezetek el fajt egy tévéműsorról: a BBC A kék bolygó című sorozatáról kapta a nevét az óceán “lüktető szíveként” is emlegetett planktonok egyik faja.

 • Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősre támadt egy 26 éves férfi Miskolcon, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és súlyos testi sértés miatt emelt vádat ellene a Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség – közölte a vádhatóság az MTI-vel kedden.

 • Hétvégén is marad a jó idő

  Hétvégén is marad a jó idő

  Helyenként eső, zápor, esetleg zivatar is lehet, de emellett sok lesz a napsütés, napközben többfelé 20-25 fokos maximumok várhatók – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelzéséből, melyet csütörtökön juttatott el az MTI-nek.