EUR: 326,81 Ft
CHF: 280,69 Ft
2018. július 20., péntek
Illés

Egyéb Miskolc

Nemzetközi vizeken evez a Dark Rouge Park

A XXI. században rohamosan fejlődő számítástechnika már lehetővé teszi, hogy akár két különböző kontinensen élő zenész is dolgozhat együtt. Így valóra válik a fájlküldözgetéses közös zeneírás. A most tárgyalt formáció is ezen lehetőségek mentén kezdett el dolgozni négy éve. Szathmári Tamás már az 1990-es években is részese volt a miskolci zenei életnek, most őt kérdeztük a Dark Rouge Parkról.

A Dark Rouge egy elektronikus zenei ínyencség – fotó: Czapar János

– Ezer éve ismertük egymást Karszky Jánossal még Miskolcról, aztán mindketten elsodródtunk. János a kontinensről is elköltözött, de néha azért küldött e-mailben egy pár zenét Amerikából. „Milyen?”– kérdezte tőlem. „Nagyon jó, csak… tudod mit, nem is mondom, inkább megcsinálom, hogy én hogy gondolom. Viszont ének nélkül semmi értelme, szóval szerzek egy énekest. Egy profit” – mondtam neki, és úgy is lett. Bevált ez a módszer, nagyon jól kiegészítjük egymást minden zenei munkafolyamatban. Ketten összerakjuk a zenét, aztán Simon Edina, az énekesünk következik, aki megalkotja rá az éneket. János lendületének köszönhető, hogy a csapatnak mára komolyabb szakmai kapcsolata van Amerikában, mint Európában. Annak ellenére kerültünk a szakma profi vonalába, hogy ezzel a stílussal a siker nem magától értetődő. Tulajdonképpen alternatív rétegzenét készítünk, de ha az a réteg elég nagy, az pont elég! – jegyezte meg Tamás.


Ebből azért sejtjük, hogy valamit forgatnak a fejükben a zenészek, és tesznek is érte. Erről és a névválasztásról is mesélt nekünk Tamás.

– A név a zenekar három tagját jelenti. A „Dark” János borús zenei és szövegvilágára utal, a „Rouge” testesíti meg „A Nőt”, a harmadik szó pedig az én kedvenc szavam, számomra ez a harmóniát jelenti a természettel. Épp ez a három hatás az, ami meghatározza a zenekar gondolatiságát. A vegyes házasság és a külföldi kapcsolatok miatt a szövegek angol nyelven íródtak. Ami a jövőt illeti, tavasszal Angliában lesz egy stúdióidőszakunk, ahol az énekfelvételeken fogunk dolgozni, aztán további videóklipeket fogunk forgatni, még távolabb. Izgalmas év lesz, keveset leszünk otthon – tette hozzá a zenész.


A különböző online felületeken már több mint húsz DRP zeneszám és több videó várja az érdeklődő kattintásokat, és februárra terveznek egy nagyobb szabású élő koncertet is.

Kapcsolódó Cikkek

 • Megtanultunk újraéleszteni

  Megtanultunk újraéleszteni

  Kollégánk, Fehér György nem csupán remek sportújságíró, de évekig mentősként is dolgozott. Újraélesztő tanfolyamán megtanultuk, mit kell tenni, ha netán olyan helyzetbe kerülnénk, hogy újra kellene éleszteni valakit, és megismertünk a félautomata újraélesztő készülék használatát is.

 • A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A vártnál sokkal több nevezővel, remek hangulatban zajlott le szombaton a Balaton-átevezés, amelyet első alkalommal rendezett meg a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) és Fonyód közösen.

 • Példátlan magyar siker!

  Példátlan magyar siker!

  Óriási fieszta volt Debrecenben, hiszen a junior női válogatott világbajnok lett, nyolcadik meccsén is megőrizte veretlenségét az U20-as csapat, így a Norvégia elleni győzelem vébéelsőséget jelentett.

 • Kiállítások Izraelről

  Kiállítások Izraelről

  Július 10-én a Művészetek Házában két kiállítást nyitottak meg, amely a Babits Mihály Kulturális Központ és a Szekszárdi Magyar-Izraeli Baráti Társaság szervezésében Izrael állam függetlenségének 70. évfordulója alkalmából rendeznek.