EUR: 324,94 Ft
CHF: 281,79 Ft
2018. június 24., vasárnap
Iván

Egyéb Dunaújváros

Nyílt nap a „Keriben”

A Dunaújvárosi Szakképzési Centrum Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája nyílt napot tartott. A rendezvényen a látogatók megismerhették az iskolában folyó képzéseket, és látványos ételkészítési bemutatókat is megtekinthettek. 

Advent első hétvégéjére esett a kereskedelmi iskola nyitott napja. A látogatók nem pusztán passzív szemlélői lehettek a bemutatóknak, a palacsintasütést is kipróbálhatták. A vendégek megismerhették a magyar gasztronómiai hagyományokat.


A mézeskalács sütés is része volt a programnak (fotó: Dunaújvárosi Szakképzési Centrum)

Advent lévén a mézeskalácssütés sem maradhatott ki. Az esemény végén teaház várta az érdeklődőket. A kereskedelmi iskola minden bizonnyal számos szülő és nyolcadikos diák érdeklődését felkeltheti, hiszen hazánkban évek óta jelentős szakemberhiány van mind a kereskedelemben, mind a vendéglátásban, így az építőipari szakmák mellett ez a két ágazat is jelentős munkaerőhiánnyal küzd, ezért az itt végzett tanulók minden bizonnyal gyorsan el tudnak majd helyezkedni.

Kapcsolódó Cikkek

 • 650 perc zene

  650 perc zene

  650 perc zenével tisztelegtek a 650 éves Kecskemét város előtt a kecskeméti szólisták és együttesek, akik a Máltai Szeretetszolgálat szervezésében a Nagytemplom ódon falait töltötték meg zenével a múlt szombaton reggeltől egészen estig.

 • Megújul a színház, uszoda épül

  Megújul a színház, uszoda épül

  A Petőfi Színház rekonstrukciója, az uszoda kivitelezése és a kerékpárutak fejlesztése várhatóan még ebben az évben startol, de jó ütemben halad a csomag többi eleme is.

 • Ne dobj mindent a kukába!

  Ne dobj mindent a kukába!

  Észre sem vesszük, de hétköznapi tevékenységeink során számtalanszor esünk abba a hibába, hogy egy-egy tárgyat, már feleslegessé váló használati eszközt a kukába dobunk, anélkül, hogy arra gondolnánk, mások számára az még hasznos lehet, vagy újragondolva adott esetben még saját magunk is újra tudnánk hasznosítani.