2018. január 18., csütörtök
Piroska

Egyéb Dunaújváros

Nyílt nap a „Keriben”

A Dunaújvárosi Szakképzési Centrum Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája nyílt napot tartott. A rendezvényen a látogatók megismerhették az iskolában folyó képzéseket, és látványos ételkészítési bemutatókat is megtekinthettek. 

Advent első hétvégéjére esett a kereskedelmi iskola nyitott napja. A látogatók nem pusztán passzív szemlélői lehettek a bemutatóknak, a palacsintasütést is kipróbálhatták. A vendégek megismerhették a magyar gasztronómiai hagyományokat.


A mézeskalács sütés is része volt a programnak (fotó: Dunaújvárosi Szakképzési Centrum)

Advent lévén a mézeskalácssütés sem maradhatott ki. Az esemény végén teaház várta az érdeklődőket. A kereskedelmi iskola minden bizonnyal számos szülő és nyolcadikos diák érdeklődését felkeltheti, hiszen hazánkban évek óta jelentős szakemberhiány van mind a kereskedelemben, mind a vendéglátásban, így az építőipari szakmák mellett ez a két ágazat is jelentős munkaerőhiánnyal küzd, ezért az itt végzett tanulók minden bizonnyal gyorsan el tudnak majd helyezkedni.

Kapcsolódó Cikkek

 • Czippán Anett: A szoptatás őrületesen fáj

  Czippán Anett: A szoptatás őrületesen fáj

  Meglepő fotót osztott meg követőivel Czippán Anett. A műsorvezető tavaly novemberben adott életet második gyermekének, Somának és szerette volna megmutatni, hogy a szoptatás mennyire fájdalmas tud lenni.

 • A közösség ünnepe

  A közösség ünnepe

  Hetedik alkalommal rendezték meg a város bálját, amelynek bevételét ezúttal a kanizsai gyermekotthon javára fordítják: az intézményben sószobát és sportpályát akarnak kialakítani.

 • Rotary-bál a jótékonykodás jegyében

  Rotary-bál a jótékonykodás jegyében

  A korábbi hagyományokhoz híven idén is megrendezik a Jótékonysági Rotary-bált. Mivel a célok közösek, a Sopronban működő két Rotary klub együtt szervezi a rangos eseményt a Liszt Központban január 20-án.

 • A zöld SZTK felújítása miatt lezárták a parkolót

  A zöld SZTK felújítása miatt lezárták a parkolót

  Megkezdődtek  a korábbi II. számú rendelőintézet (“Zöld SZTK”) átalakítási- felújítási munkálatai. Ahogy arról már beszámoltunk, a Fejér Megyei Kormányhivatal költözik majd a jelenleg használaton kívüli épületbe.