EUR: 323,56 Ft
CHF: 286,84 Ft
2018. december 15., szombat
Valér

Egyéb Dunaújváros

Nyílt nap a „Keriben”

A Dunaújvárosi Szakképzési Centrum Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája nyílt napot tartott. A rendezvényen a látogatók megismerhették az iskolában folyó képzéseket, és látványos ételkészítési bemutatókat is megtekinthettek. 

Advent első hétvégéjére esett a kereskedelmi iskola nyitott napja. A látogatók nem pusztán passzív szemlélői lehettek a bemutatóknak, a palacsintasütést is kipróbálhatták. A vendégek megismerhették a magyar gasztronómiai hagyományokat.


A mézeskalács sütés is része volt a programnak (fotó: Dunaújvárosi Szakképzési Centrum)

Advent lévén a mézeskalácssütés sem maradhatott ki. Az esemény végén teaház várta az érdeklődőket. A kereskedelmi iskola minden bizonnyal számos szülő és nyolcadikos diák érdeklődését felkeltheti, hiszen hazánkban évek óta jelentős szakemberhiány van mind a kereskedelemben, mind a vendéglátásban, így az építőipari szakmák mellett ez a két ágazat is jelentős munkaerőhiánnyal küzd, ezért az itt végzett tanulók minden bizonnyal gyorsan el tudnak majd helyezkedni.

Kapcsolódó Cikkek

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.