2019. február 21., csütörtök
Eleonóra

Külföld

Ópusztaszeri bagollyal nyert díjat a magyar fotós

Kércz Tibor nyert el a Comedy Wildlife Photography-díjat, a világ legviccesebb állatfotóinak seregszemléjén. A természetfotós Ópusztaszeren kapta el a bagolyfióka ügyetlenkedését, mellyel a verseny általános kategóriájában szerzett első helyezést.

A díjnyertesről egyébként érdemes megjegyezni, hogy eredeti foglalkozása vegyészmérnök, és “kalandja” a természetfotózással – viszonylag későn – 2013-ban kezdődött, amikor részt vett egy tanfolyamon, és az ott látottak, tanultak annyira foglyul ejtették, hogy azóta is szenvedélye a természet csodáinak megörökítése. Szabadideje nagy részében – itthon és külföldön – keresi, kutatja a különleges témákat, varázslatos pillanatokat. Első elismerését 2014-ben zsebelte be, amikor az olaszországi nemzetközi természetfotó pályázaton a növények kategóriában „Kiemelkedő alkotás” díjat kapott, és idén a kanadai sarkvidéki tundrákon élő hóbaglyokról készült felvételeiért – melyeket mínusz 10-húsz fokos hidegben készített – a Prix de la Photographie Paris aranyérmet vehett át.


Az év legviccesebb természetfotója versenyt egyébként harmadszor rendezték meg az idén, de nem a tréfa, a mulatság a pályázat legfőbb kritériuma, a versenyt megálmodó Paul Joynson-Hicks és Tom Sullam a felvételekkel akarja ráirányítani a figyelmet az állatok védelmére. Az idei pályázatra egyébként 86 országból több, mint három és félezer kép érkezett.

A pályázat sikerére jellemző, hogy – például – az angol Daily Mail online kiadásában több, mint egy tucatnyi képet mutattak be, köztük természetesen  Kércz Tibor díjnyertes Segítség! című munkáját.

 

Fotó: Facebook

Fotó: Facebook

Kapcsolódó Cikkek