EUR: 325,53 Ft
CHF: 280,09 Ft
2018. július 19., csütörtök
Emília

Egyéb Veszprém

Óriás hógömb az Óváros téren

Advent második hetében hógömböt szimbolizáló rendezvénysátor épült az Óváros téren, és a városba látogatott Joulupukki, a finn Mikulás.

Mozgalmasan telnek az adventi időszak napjai városunkban. Kedden az északi sarkkörön fekvő finn testvértelepülésünkről, Rovaniemiből Veszprémbe érkezett az igazi Mikulás, Joulupukki. A nagy szakállú idén a Városházán kezdte látogatását, ahol a 25. évfordulóját ünneplő Kukkantó Egyesület tortáját vágta fel, majd felkereste az Óváros téren felállított Hógömb rendezvénysátrat és a Kossuth utcai karácsonyi vásárt is, ahol kicsik és nagyok egyaránt hosszú sorokba rendeződve várták, hogy néhány szó és egy szelfi erejéig a nagy szakállú közelébe férkőzhessenek.


Joulopukki nemcsak a legkisebbek körében népszerű (fotó: Kovács Bálint)

A Hógömb rendezvénysátorban az egész héten színes programok várták az érdeklődőket. Délutánonként színpadi programokat, Kabóca játékteret és adventi fa játszóparkot találhattunk a 14 méter átmérőjű sátorban, amely sötétedéskor különleges megvilágítást kapott. Szombaton Berecz András Kossuth-díjas énekes mesemondó lépett színpadra, de itt volt a Kiskalász zenekar Sünkarácsony című műsorával, és koncertet adott Bársony Bálint Artisjus- és Fonogram-díjas szaxofonművész és zeneszerző is Hangszersimogató karácsony címmel.

Berecz András Kossuth-díjas énekes mesemondó szórakoztatta a Hógömb sátor látogatóit szombaton (fotó: Domján Attila)

A város adventi koszorúján Ovádi Péter önkormányzati képviselő és Felker Zsolt káplán gyújtotta meg a második gyertyát a Szentháromság téren, ahol a dermesztő hideg és a csípős szél ellenére is sokan figyelték a mára már hagyománnyá vált lánglobbantást.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A vártnál sokkal több nevezővel, remek hangulatban zajlott le szombaton a Balaton-átevezés, amelyet első alkalommal rendezett meg a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) és Fonyód közösen.

 • Példátlan magyar siker!

  Példátlan magyar siker!

  Óriási fieszta volt Debrecenben, hiszen a junior női válogatott világbajnok lett, nyolcadik meccsén is megőrizte veretlenségét az U20-as csapat, így a Norvégia elleni győzelem vébéelsőséget jelentett.

 • Kiállítások Izraelről

  Kiállítások Izraelről

  Július 10-én a Művészetek Házában két kiállítást nyitottak meg, amely a Babits Mihály Kulturális Központ és a Szekszárdi Magyar-Izraeli Baráti Társaság szervezésében Izrael állam függetlenségének 70. évfordulója alkalmából rendeznek.

 • Lezárják a 21-es nógrádi szakaszát

  Lezárják a 21-es nógrádi szakaszát

  Az Ózd-Budapest irányába közlekedőket érintő hír: Tar és Mátraverebély között teljes útzáras terelést vezetnek be július 21-22 között a vadátjáró beemelési munkái miatt.