2019. február 20., szerda
Aladár, Álmos

Egyéb Veszprém

Óriás hógömb az Óváros téren

Advent második hetében hógömböt szimbolizáló rendezvénysátor épült az Óváros téren, és a városba látogatott Joulupukki, a finn Mikulás.

Mozgalmasan telnek az adventi időszak napjai városunkban. Kedden az északi sarkkörön fekvő finn testvértelepülésünkről, Rovaniemiből Veszprémbe érkezett az igazi Mikulás, Joulupukki. A nagy szakállú idén a Városházán kezdte látogatását, ahol a 25. évfordulóját ünneplő Kukkantó Egyesület tortáját vágta fel, majd felkereste az Óváros téren felállított Hógömb rendezvénysátrat és a Kossuth utcai karácsonyi vásárt is, ahol kicsik és nagyok egyaránt hosszú sorokba rendeződve várták, hogy néhány szó és egy szelfi erejéig a nagy szakállú közelébe férkőzhessenek.


Joulopukki nemcsak a legkisebbek körében népszerű (fotó: Kovács Bálint)

A Hógömb rendezvénysátorban az egész héten színes programok várták az érdeklődőket. Délutánonként színpadi programokat, Kabóca játékteret és adventi fa játszóparkot találhattunk a 14 méter átmérőjű sátorban, amely sötétedéskor különleges megvilágítást kapott. Szombaton Berecz András Kossuth-díjas énekes mesemondó lépett színpadra, de itt volt a Kiskalász zenekar Sünkarácsony című műsorával, és koncertet adott Bársony Bálint Artisjus- és Fonogram-díjas szaxofonművész és zeneszerző is Hangszersimogató karácsony címmel.

Berecz András Kossuth-díjas énekes mesemondó szórakoztatta a Hógömb sátor látogatóit szombaton (fotó: Domján Attila)

A város adventi koszorúján Ovádi Péter önkormányzati képviselő és Felker Zsolt káplán gyújtotta meg a második gyertyát a Szentháromság téren, ahol a dermesztő hideg és a csípős szél ellenére is sokan figyelték a mára már hagyománnyá vált lánglobbantást.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek