EUR: 322,22 Ft
CHF: 281,08 Ft
2018. október 17., szerda
Hedvig

Egyéb Veszprém

Óriás hógömb az Óváros téren

Advent második hetében hógömböt szimbolizáló rendezvénysátor épült az Óváros téren, és a városba látogatott Joulupukki, a finn Mikulás.

Mozgalmasan telnek az adventi időszak napjai városunkban. Kedden az északi sarkkörön fekvő finn testvértelepülésünkről, Rovaniemiből Veszprémbe érkezett az igazi Mikulás, Joulupukki. A nagy szakállú idén a Városházán kezdte látogatását, ahol a 25. évfordulóját ünneplő Kukkantó Egyesület tortáját vágta fel, majd felkereste az Óváros téren felállított Hógömb rendezvénysátrat és a Kossuth utcai karácsonyi vásárt is, ahol kicsik és nagyok egyaránt hosszú sorokba rendeződve várták, hogy néhány szó és egy szelfi erejéig a nagy szakállú közelébe férkőzhessenek.


Joulopukki nemcsak a legkisebbek körében népszerű (fotó: Kovács Bálint)

A Hógömb rendezvénysátorban az egész héten színes programok várták az érdeklődőket. Délutánonként színpadi programokat, Kabóca játékteret és adventi fa játszóparkot találhattunk a 14 méter átmérőjű sátorban, amely sötétedéskor különleges megvilágítást kapott. Szombaton Berecz András Kossuth-díjas énekes mesemondó lépett színpadra, de itt volt a Kiskalász zenekar Sünkarácsony című műsorával, és koncertet adott Bársony Bálint Artisjus- és Fonogram-díjas szaxofonművész és zeneszerző is Hangszersimogató karácsony címmel.

Berecz András Kossuth-díjas énekes mesemondó szórakoztatta a Hógömb sátor látogatóit szombaton (fotó: Domján Attila)

A város adventi koszorúján Ovádi Péter önkormányzati képviselő és Felker Zsolt káplán gyújtotta meg a második gyertyát a Szentháromság téren, ahol a dermesztő hideg és a csípős szél ellenére is sokan figyelték a mára már hagyománnyá vált lánglobbantást.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Urmánczy szobor a Daru-dombon

  Urmánczy szobor a Daru-dombon

  Felavatták az erdélyi származású Urmánczy Nándornak állított emlékművet a csepeli Daru-dombon.  A néhai országgyűlési képviselő társaival száz éve, 1918-ban alakította meg a Székely Nemzeti Tanácsot Erdély és Magyarország területi integritásának megőrzéséért, de a Védő Ligák Szövetségének alapítása is az ő nevéhez fűződik.

 • Vége! Kivezetik a lakás-takarékpénztárak állami támogatását

  Vége! Kivezetik a lakás-takarékpénztárak állami támogatását

  Az Országgyűlés kedden kivételes eljárásban határozott a lakás-takarékpénztárak állami támogatásának kivezetéséről. A döntés nem érinti a már megkötött lakás-előtakarékossági szerződéseket, az állami támogatás a törvény hatályba lépését követően megkötött, illetve meghosszabbított szerződések esetében nem jár majd.

 • Korszerű betegfelvételi központ várja a csepelieket is

  Korszerű betegfelvételi központ várja a csepelieket is

  Mostantól korszerűsített és bővített betegfelvételi központ fogadja a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet épületébe érkezőket. A fekvő- és a járóbetegek felvételének szétválasztásával gyorsabb lesz a regisztráció, és csökken a várakozási idő.