2018. március 20., kedd
Klaudia,

Extra

Óriási erőt ad Liu Vej lábujjzongorista

Nemrég Magyarországon lépett fel a kínai Got Talent nyertese, Liu Vej. A lábujjaival játszó zongorista a Lokál Extrának mesélt arról, hogy kisgyerekként vesztette el mindkét karját, és azóta szeretne erőt adni másoknak.  

– Alig múltam el 10 éves, amikor egy áramütés következtében elvesztettem mind a két karomat. Kisgyerekként sokként éltem meg a történteket, de azután elkezdtem ugyanúgy élni, mint a többiek: a közösség tagja voltam, és a társaim sem éreztették velem az ellenkezőjét – mesélte a Lokálnak a 30 éves Liu Vej, a Jobb velünk a világ! eseménysorozat vendége.


– Kiskorom óta érdekelt a muzsikálás, de a szülői nyomás miatt csak később, 18 éves koromtól kezdtem ezzel foglalkozni. Azt szerették volna, ha valami menő szakra megyek el tanulni,  hogy sok pénzt kereshessek – mondta.

Liu Vej pár év alatt tökélyre fejlesztette a zongoratudását, nincs olyan darab, amelyet ne tudna eljátszani a lábujjaival. Hat évvel ezelőtt a fiatalember gondolt egy merészet, és jelentkezett a kínai Got Talent tehetségkutatóba.


– Amikor elindultam a versenyen, szerettem volna megmutatni, hogy bárki bármit elérhet, ha igazán akarja. Erőt akartam adni a társaimnak, hogy ők is meg merjék valósítani a céljukat. Tudomásom szerint én vagyok az egyetlen fogyatékkal élő ember a földön, aki megnyerte a Got Talentet. A műsor óta sokan megjegyzik, hogy milyen rossz és nyomorult lehet az életem, mert elvesztettem a karomat. Én ezt úgy fogom fel, hogy mindenkinek megvannak a maga problémái, és nem akarom sajnáltatni magam a helyzetem miatt, sőt erőt szeretnék adni más sérült embereknek is, hogy teljes értékűnek érezhessék magukat.

Kapcsolódó Cikkek

 • Lagzi Lajcsi: A gyerekeim miattam lesznek jogászok

  Lagzi Lajcsi: A gyerekeim miattam lesznek jogászok

  Lagzi Lajcsit és családját mérhetetlenül megviselte az a 125 nap, amit rács mögött kellett töltenie 2015-ben. Lajcsi gyermekei pedig azóta még jobban féltik apjukat, éppen ezért, nagyfia és lánya, Bogi úgy döntöttek, a jogi pályát fogják választani.

 • Angelina Jolie exférje hasonmásával randizik

  Angelina Jolie exférje hasonmásával randizik

  Angelina Jolie lassan két éve külön él Brad Pittől, de azóta se tudott továbblépni exférjén, egészen mostanáig. A színésznő barátai szerint az elmúlt hetekben kilenc évvel fiatalabb kollégájával Garrett Hedlund-dal levelezget és már egy romantikus vacsorán is túl vannak.

 • Kézrátétellel gyógyít Papadimitriu Athina

  Kézrátétellel gyógyít Papadimitriu Athina

  Papadimitriu Athina élete örökre megváltozott, amikor 23 éves öccsét tragikus hirtelenséggel elvesztette. A színésznő szerette jelenlétét a mai napig érzi, és az idő során egy olyan technikát is megtanult, amellyel képes mások testét és lelkét is meggyógyítani.