2018. július 22., vasárnap
Magdolna

Egyéb XIX.kerület

Pár nap, és kész kell lennie!

Az önkormányzat 19 millió forint támogatást nyert a Kispesti Jézus Szíve-templom környezetrendezésére a Budapest Főváros Önkormányzata által kiírt Tér-Köz 2014. évi pályázaton. A kivitelezési munkálatok októberben indultak el, és lapunknak megerősítették, hogy az év végén zárulnak.

Kosárfonó utcai tömbházak előtti területen a gyalogosok által használt útvonalakat jobban figyelembe vevő rendszert alakítunk ki − írta közleményében a városrész vezetése. Az utak a tömbházbejáratokhoz kapcsolódóan létesülnek, és a főbb úti célok felé irányulnak majd, azaz a piac, az iskola és a Köki-metrómegálló felé. A megújuló burkolatok között a zöldfelületeket is megújítják. Nő a fásítottság aránya, a zöldfelületeken gyepmegújítás, cserje- és évelőtelepítés történik, automata locsolóhálózatot építenek ki. Új hulladékgyűjtők, padokkal kombinált sakkasztalok kerülnek a területre. A gyalogosfelületeken díszkő burkolat jelenik meg.


Közel húszmillió forintot kapott a fővárostól a projekt (Fotó: Máté Krisztián)

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Megtanultunk újraéleszteni

  Megtanultunk újraéleszteni

  Kollégánk, Fehér György nem csupán remek sportújságíró, de évekig mentősként is dolgozott. Újraélesztő tanfolyamán megtanultuk, mit kell tenni, ha netán olyan helyzetbe kerülnénk, hogy újra kellene éleszteni valakit, és megismertünk a félautomata újraélesztő készülék használatát is.

 • A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A vártnál sokkal több nevezővel, remek hangulatban zajlott le szombaton a Balaton-átevezés, amelyet első alkalommal rendezett meg a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) és Fonyód közösen.

 • Példátlan magyar siker!

  Példátlan magyar siker!

  Óriási fieszta volt Debrecenben, hiszen a junior női válogatott világbajnok lett, nyolcadik meccsén is megőrizte veretlenségét az U20-as csapat, így a Norvégia elleni győzelem vébéelsőséget jelentett.

 • Kiállítások Izraelről

  Kiállítások Izraelről

  Július 10-én a Művészetek Házában két kiállítást nyitottak meg, amely a Babits Mihály Kulturális Központ és a Szekszárdi Magyar-Izraeli Baráti Társaság szervezésében Izrael állam függetlenségének 70. évfordulója alkalmából rendeznek.