2018. március 19., hétfő
József, Bánk

Egyéb XIX.kerület

Pár nap, és kész kell lennie!

Az önkormányzat 19 millió forint támogatást nyert a Kispesti Jézus Szíve-templom környezetrendezésére a Budapest Főváros Önkormányzata által kiírt Tér-Köz 2014. évi pályázaton. A kivitelezési munkálatok októberben indultak el, és lapunknak megerősítették, hogy az év végén zárulnak.

Kosárfonó utcai tömbházak előtti területen a gyalogosok által használt útvonalakat jobban figyelembe vevő rendszert alakítunk ki − írta közleményében a városrész vezetése. Az utak a tömbházbejáratokhoz kapcsolódóan létesülnek, és a főbb úti célok felé irányulnak majd, azaz a piac, az iskola és a Köki-metrómegálló felé. A megújuló burkolatok között a zöldfelületeket is megújítják. Nő a fásítottság aránya, a zöldfelületeken gyepmegújítás, cserje- és évelőtelepítés történik, automata locsolóhálózatot építenek ki. Új hulladékgyűjtők, padokkal kombinált sakkasztalok kerülnek a területre. A gyalogosfelületeken díszkő burkolat jelenik meg.


Közel húszmillió forintot kapott a fővárostól a projekt (Fotó: Máté Krisztián)

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

  • Francia rekorder darab a csabai színpadon

    Francia rekorder darab a csabai színpadon

    Igazi világsiker premierjére készül a Békéscsabai Jókai Színház társulata. Bár a darabot csak április 6-tól láthatja a közönség, Seregi Zoltán színházigazgató már az évad kezdetekor ezt az előadást jelölte meg a talán legjobban várt alkotásként.

  • Kisdiákok nagy szavalása

    Kisdiákok nagy szavalása

    Harmincöt gyermek mérettette meg magát a kistérségi versmondóversenyen, amelyet már több éve a hódmezővásárhelyi Liszt Ferenc Ének-zenei Általános Iskola szervez meg.