EUR: 321,80 Ft
CHF: 280,47 Ft
2018. október 16., kedd
Gál

Egyéb XIX.kerület

Pár nap, és kész kell lennie!

Az önkormányzat 19 millió forint támogatást nyert a Kispesti Jézus Szíve-templom környezetrendezésére a Budapest Főváros Önkormányzata által kiírt Tér-Köz 2014. évi pályázaton. A kivitelezési munkálatok októberben indultak el, és lapunknak megerősítették, hogy az év végén zárulnak.

Kosárfonó utcai tömbházak előtti területen a gyalogosok által használt útvonalakat jobban figyelembe vevő rendszert alakítunk ki − írta közleményében a városrész vezetése. Az utak a tömbházbejáratokhoz kapcsolódóan létesülnek, és a főbb úti célok felé irányulnak majd, azaz a piac, az iskola és a Köki-metrómegálló felé. A megújuló burkolatok között a zöldfelületeket is megújítják. Nő a fásítottság aránya, a zöldfelületeken gyepmegújítás, cserje- és évelőtelepítés történik, automata locsolóhálózatot építenek ki. Új hulladékgyűjtők, padokkal kombinált sakkasztalok kerülnek a területre. A gyalogosfelületeken díszkő burkolat jelenik meg.


Közel húszmillió forintot kapott a fővárostól a projekt (Fotó: Máté Krisztián)

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Vége! Kivezetik a lakás-takarékpénztárak állami támogatását

  Vége! Kivezetik a lakás-takarékpénztárak állami támogatását

  Az Országgyűlés kedden kivételes eljárásban határozott a lakás-takarékpénztárak állami támogatásának kivezetéséről. A döntés nem érinti a már megkötött lakás-előtakarékossági szerződéseket, az állami támogatás a törvény hatályba lépését követően megkötött, illetve meghosszabbított szerződések esetében nem jár majd.

 • Korszerű betegfelvételi központ várja a csepelieket is

  Korszerű betegfelvételi központ várja a csepelieket is

  Mostantól korszerűsített és bővített betegfelvételi központ fogadja a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet épületébe érkezőket. A fekvő- és a járóbetegek felvételének szétválasztásával gyorsabb lesz a regisztráció, és csökken a várakozási idő.

 • Figyelemfelhívó séta a nők egészségéért

  Figyelemfelhívó séta a nők egészségéért

  A mellrák megelőzése érdekében a szűrővizsgálatok fontosságára igyekezett felhívni a figyelmet a Fagyöngy Egyesület, akik október első hétvégéjén idén is megrendezték a már hagoymányosnak nevezhető rózsaszín lufis sétájukat Veszprém belvárosában.

 • Öt sérült a karambolban

  Öt sérült a karambolban

  Összeütközött két autó az M5-ös autópálya soroksári szakaszán múlt kedden, öt ember megsérült. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság az MTI-hez eljuttatott közleményben arról tájékoztatott, egy időre az érintett útszakaszon egy sávra szűkült le a forgalom.