EUR: 322,22 Ft
CHF: 285,10 Ft
2018. december 19., szerda
Viola

Tech

Pert akasztanak a Google nyakába! Kémkedtek az iPhone-osok után

Az elmúlt hónapokban egymást érték a világ vezető technológiai cégeinek perei. Nem is olyan régen a Google kémbotrányba keveredett, ugyanis a keresőóriás a felhasználók tudta nélkül gyűjtött személyes adatokat androidos felhasználókról. Miután ez kiderült, a szoftveripari vállalat bejelentette, hogy november végével befejezi tartózkodásunk és mozgásunk illegális megfigyelését.

Most azonban itt egy újabb per. Kiderült, hogy a Google újra törvénytelen módszerekhez nyúlt értékes és személyes információk begyűjtése céljából. A cég célkeresztjébe most az iPhone-felhasználók kerültek, ugyanis a Google You Owe Us elnevezésű szervezet azt állítja, hogy a Google a Safari Workaround által sütiket rejtett el a telefonokban, ezzel gyűjtve az iPhone-tulajdonosok böngészési előzményeit 2011. június és 2012. február között.


A kémkedésért természetesen beperelték a keresőóriást, ugyanis nagy összegű kártérítés kaphatnak a megfigyelt iPhone-osok, akiknek száma elérheti az 5,4 milliót is Nagy-Britanniában. Részleteket egyelőre még nem lehet tudni, ám annyi már biztos, hogy a per 2018 tavaszán kezdődhet. Azért is számít történelminek ez a lépés, mert személyes adatok tömeges megsértése miatt még nem indult ekkora eljárás a Google ellen az Egyesült Királyságban.

Nagyon úgy néz ki, hogy egyre inkább hozzá kell szoknunk az ilyen jellegű kémkedéshez. A személyes adat, információ egyre fontosabb a technológiai cégek számára, ugyanis rengeteg olyan adathoz juthatnak, amivel szoftvereiket még felhasználóbarátabbá varázsolhatják. Ezek az adatok kincset érnek, ugyanis hatalmas a verseny a piacon a vásárlók kegyeiért.


További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek