EUR: 324,29 Ft
CHF: 278,76 Ft
2018. július 19., csütörtök
Emília

Életmód

Pluszszabadság jár az apukáknak

/Fotó: Profimedia

Többek között az apának járó pótszabadságot is érintő változások léptek életbe december 1-jén, de változtak a munkaerő-kölcsönzés és a közalkalmazotti szervezetek szabályai is.

A munkaerő-kölcsönzés engedélyköteles gazdasági tevékenység, mellyel összefüggésben a nyilvántartásba vétel szabályai változtak. Változott továbbá a kölcsönzési tevékenység vagyoni biztosítéka is. A közalkalmazotti törvény hatálya alá tartozó munkáltatónál működő szakszervezetek reprezentativitásának megállapítási szabályai a taglétszámra vonatkozó adatközlés vonatkozásában változtak.

Az apákat megillető pótszabadság egy gyermek születése esetén, legkésőbb a születést követő második hónap végéig, öt munkanap, ikergyermekek születése esetén hét munkanap, amelyet kérésének megfelelő időpontban kell kiadni.

Kapcsolódó Cikkek

  • Jó befektetés a garázs

    Jó befektetés a garázs

    A lakáspiaci áremelkedés, a magyar autópiac jelentős bővülése, a parkolási díjak emelkedése és a parkolóhelyek szűkössége is hozzájárult a garázspiac átalakulásához.

  • Ez okozhatja a szemszárazságot!

    Ez okozhatja a szemszárazságot!

    Minden harmadik embert érinti a száraz szem betegség, idősebb korban pedig ennél is gyakoribb, főként a nők körében – mondta Dr. Németh János. A Semmelweis Egyetem Szemészeti Klinikájának tudományos igazgatóhelyettese hozzátette, hogy a szemfelszínt, a kötőhártyát és a szaruhártyát könnyréteg védi a kiszáradástól, és ez a funkció sérül ezen kórkép során. Nagyon sok minden okozhatja, például az, hogy nem megfelelő a könny összetétele vagy mennyisége, de lehet gyógyszerek mellékhatása, illetve környezeti tényezők hatása is.