2018. április 20., péntek
Tivadar

Belföld

Rasszista okból vonta meg a támogatást egy jobbikos

Az RTL Klub számolt be az esetről, ami a debreceni közgyűlésen történt. Az Arany János Tehetséggondozó Program jelöltje volt egy roma fiatal is, akitől származása miatt megtagadta a támogatást, és megkülönböztetően beszélt Ágoston Tibor jobbikos képviselő.

Az RTL értesülései szerint két jelölt volt, akiből az egyik egy roma származású fiatal, a képviselő szerint nem érdemli meg a támogatást, és bizonyos hiányosságokat is szóvá tett a fiúban, ám ezeket nem fejtette ki pontosan.


“Ha egyszer azt mondjuk, hogy Arany János Tehetséggondozó Program, akkor az a tehetségekről gondoskodjon, és ne olyanokról, akiknek esélyt akarunk adni arra, hogy majd megmutassa, hogy ő tehetséges-e vagy nem” – mondta a jobbikos képviselő, majd hozzátette: Vagy pedig csináljunk egy olyan programot, aminek mondjuk Rostás Winnetou lesz a neve, és felzárkóztató program -írja az Index.

A tévé megkérdezte a Jobbikot, mit gondolnak erről, és a párt a Fideszt megszégyenítő mellébeszélő választ adta: “Ágoston Tibor képviselő úr válaszában nyilván tévedett, ugyanis Rostás Winnetou Tehetséggondozó nevű intézmény létezéséről nem találtunk semmilyen információt”.


Mint kiderült mindkét fiatalt megszavazták és sikeresen megkapták a támogatást, csak egy szavazat hiányzott a roma tehetségnek mégpedig Ágoston Tiboré.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

  • Rogán: Jottányit sem engedünk

    Rogán: Jottányit sem engedünk

    “Ágyútűz fog zúdulni ránk, de ez az ágyútűz egy olyan erődöt fog érni, amelyet a magyar emberek keményen megerősítettek április 8-án. Mi ki fogunk tartani, a bevándorláspolitika ügyében egy jottányit sem engedünk “– mondta a PestiSrácok.

  • Kisétált az őrizetből Gyárfás

    Kisétált az őrizetből Gyárfás

    Nem kezdeményezte a Fenyő-gyilkosság felbujtójaként meggyanúsított Gyárfás Tamás előzetes letartóztatását a Fővárosi Főügyészség, így a mai tárgyaláson arról dönt a bíróság, hogy a gyanúsított kap e nyomkövetőt a bokájára vagy sem.