EUR: 322,77 Ft
CHF: 281,53 Ft
2018. október 20., szombat
Vendel

Belföld

Rasszista okból vonta meg a támogatást egy jobbikos

Az RTL Klub számolt be az esetről, ami a debreceni közgyűlésen történt. Az Arany János Tehetséggondozó Program jelöltje volt egy roma fiatal is, akitől származása miatt megtagadta a támogatást, és megkülönböztetően beszélt Ágoston Tibor jobbikos képviselő.

Az RTL értesülései szerint két jelölt volt, akiből az egyik egy roma származású fiatal, a képviselő szerint nem érdemli meg a támogatást, és bizonyos hiányosságokat is szóvá tett a fiúban, ám ezeket nem fejtette ki pontosan.


“Ha egyszer azt mondjuk, hogy Arany János Tehetséggondozó Program, akkor az a tehetségekről gondoskodjon, és ne olyanokról, akiknek esélyt akarunk adni arra, hogy majd megmutassa, hogy ő tehetséges-e vagy nem” – mondta a jobbikos képviselő, majd hozzátette: Vagy pedig csináljunk egy olyan programot, aminek mondjuk Rostás Winnetou lesz a neve, és felzárkóztató program -írja az Index.

A tévé megkérdezte a Jobbikot, mit gondolnak erről, és a párt a Fideszt megszégyenítő mellébeszélő választ adta: “Ágoston Tibor képviselő úr válaszában nyilván tévedett, ugyanis Rostás Winnetou Tehetséggondozó nevű intézmény létezéséről nem találtunk semmilyen információt”.


Mint kiderült mindkét fiatalt megszavazták és sikeresen megkapták a támogatást, csak egy szavazat hiányzott a roma tehetségnek mégpedig Ágoston Tiboré.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek