2018. július 21., szombat
Dániel, Daniella

Egyéb III.kerület

Régiségek is kerülnek a fa alá

Az ünnepek előtti vásárlási lázban arra voltunk kíváncsiak, vajon a high-tech és okos szerkezetek világában mennyire vásárolnak még antik dolgokat. Lajos utcai Műintézetében Ószeres Fricit kérdeztük, aki elmondta, majd 20 év régiségbolt-vezetői tapasztalattal a háta mögött örömmel jelenti ki, hogy pozitív a közhangulat, de mindenképpen sokkal pozitívabb, mint évekkel ezelőtt, a válság alatt vagy az előtt.

– Ma már szerencsére sokaknak van igényük, és pénzük a művészetekre költeni. Így karácsony táján egyre többen szép porcelánokat, festményeket, ékszereket, műtárgyakat szeretnének a karácsonyfa alá tenni. Nagy öröm számunkra, hogy nyugdíjasok is szép számmal jönnek, az idősebb generáció újra vásárol, és egyre többen veszik körbe magukat szép díszműárukkal, olyanok is, akik az elmúlt években ezeket kénytelenek voltak eladni, és nem mint vevők, hanem mint eladók jelentek meg egy-egy régiségkereskedésben.


Ószeres Frici (Fotó: Máté Krisztián)

Ószeres Fricitől azt is megtudtuk, hogy az ifjú generációból sem mindenki lapos tévét vásárol ilyenkor, ugyan ők nem a klasszikus régiségeket keresik, de nagy slágerek körükben a régi játékok, dizájntárgyak, a saját gyermekkoruk tárgyait keresik.

Kapcsolódó Cikkek

 • Megtanultunk újraéleszteni

  Megtanultunk újraéleszteni

  Kollégánk, Fehér György nem csupán remek sportújságíró, de évekig mentősként is dolgozott. Újraélesztő tanfolyamán megtanultuk, mit kell tenni, ha netán olyan helyzetbe kerülnénk, hogy újra kellene éleszteni valakit, és megismertünk a félautomata újraélesztő készülék használatát is.

 • A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A vártnál sokkal több nevezővel, remek hangulatban zajlott le szombaton a Balaton-átevezés, amelyet első alkalommal rendezett meg a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) és Fonyód közösen.

 • Példátlan magyar siker!

  Példátlan magyar siker!

  Óriási fieszta volt Debrecenben, hiszen a junior női válogatott világbajnok lett, nyolcadik meccsén is megőrizte veretlenségét az U20-as csapat, így a Norvégia elleni győzelem vébéelsőséget jelentett.

 • Kiállítások Izraelről

  Kiállítások Izraelről

  Július 10-én a Művészetek Házában két kiállítást nyitottak meg, amely a Babits Mihály Kulturális Központ és a Szekszárdi Magyar-Izraeli Baráti Társaság szervezésében Izrael állam függetlenségének 70. évfordulója alkalmából rendeznek.