EUR: 317,60 Ft
CHF: 280,86 Ft
2019. január 19., szombat
Sára, Márió

Egyéb Nyíregyháza

Renée Zellweger szerepét játssza Emőke

Az Örkény Színház művésze, Zsigmond Emőke a Chicago című világhírű musicalben debütál a nyíregyházi közönség előtt január 20-án, a Móricz Zsigmond Színház következő nagyszínpadi premierjén.

Az 1975-ös New York-i bemutatót követően a darab a világ számos színházának repertoárjára felkerült; Renée Zellweger és Catherine Zeta-Jones főszereplésével filmen is óriási sikert aratott. Bepillanthatunk a mű segítségével az 1920-as évek amerikai metropoliszának romlott világába, ahol a tisztesség csak gond, a karrier, a pénz, a hírnév érdekében bárki bármire képes. Nem kivétel ez alól az Emőke által alakított Roxie sem. (Czvikker Lilla egyetemi hallgatóval váltott szereposztásban játsszák.)


Renée Zellweger a Chicago című musicalben

– Korábban egyetlen alkalommal jártam Nyíregyházán, amikor a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatójaként osztályfőnökünk, Forgács Péter rendező vezetésével egy flashmobon vettünk részt – nyilatkozta az ifjú művész a Lokál Extrának. – Örömmel fogadtam el Kirják Róbert ügyvezető igazgató felkérését a vendégjátékra, ugyanakkor nem kevés izgalommal is, amit tetézett, hogy első alkalommal játszom musicalben. A társulat tagjaival nagyjából most találkoztam először, egyedül Kosik Anitát ismerem régóta, ugyanis pár évig együtt jártunk az egyetemre. Ebben az előadásban szerepünk szerint egymás riválisai leszünk…

Zsigmond Emőke Irina szerepében Anton Pavlovics Csehov Három nővér című drámájában
MTI Fotó: Mohai Balázs

Mint elmondta, Roxie karrierista, s bár férjezett, reméli, a szeretője segíti, hogy táncos-énekesként „befusson”. Hamarosan rájön, hogy a férfi csak kihasználta őt, ezért hirtelen felindulásból megöli… Nagyon érdekesnek tartja, hogy bár számító az általa játszott nő, aki a médiát és a bíróságot is manipulálja, mégis szerethetővé válik. A Kosik Anita által alakított Velma befutott sztár a történet kezdetén is, de szintén börtönbe kerül, ahol a „halálsoron” találkozva rivalizálni kezdenek… Napjainkban is gyakran hallani, hogy a karrier érdekében sokan mindenre készek, mások pedig igyekeznek ezt kihasználni. Szerinte a nőiességgel élni és visszaélni két különböző dolog. A médiát pedig sosem az igazság érdekli, kivéve, ha az igazság maga is egy szaftos sztori.


– Nyitrai László zenei vezető irányításával énekórákkal kezdtük a próbafolyamatot, a koreográfiákat pedig Kocsis Andrea és Lukács Ádám segítségével sajátítjuk el – folytatta. – A dalokat hallgatva rájöttem, hogy ezeket én már többnyire ismerem. Szeretek énekelni, de a tánc is nagyon fontos része az életemnek, versenytáncoltam 13 éven át, Horváth Csabával és társulatával is van szerencsém együtt dolgozni. Izgatottan várom, hogy milyen lesz az itteni kollégáimmal és Szőcs Artur rendezővel a közös munka, s hogyan fogadja a közönség az előadást.

 

Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.