2019. február 21., csütörtök
Eleonóra

Egyéb Szolnok

Rengeteg gyerek kapott ajándékot

Ahogy az már szinte hagyománnyá vált, a COOP idén is jótékonysági akcióba kezdett, hogy minél több gyerek számára még szebbé varázsolja a karácsonyt. A városban üzemelő 19 óvodából idén már 14-hez el tudott látogatni a Mikulás, hogy szétossza az áruházlánc ajándékait.

A COOP Szolnok Zrt. vezetője, Fekete Tibor az esemény előtt megtartott sajtótájékoztatón elmondta: „Idén mintegy 1400 kisgyermeket tudtunk megajándékozni.” És valóban, a Mikulás segítőivel, az angyallal, a krampuszokkal és a Szandaszőlősi Iskola manóival két napig járta a város óvodáit, hogy megajándékozza a kicsiket. A Hetényi Géza Kórház gyermekosztályát is meglátogatta, hogy szétossza ajándékait a beteg vagy lábadozó gyerekeknek. A Mikulásvonaton és a karácsonyfánál is osztogatták az ajándékcsomagokat, így összességében el lehet mondani, hogy körülbelül kétezer gyerek ünnepét tette még teljesebbé a jótékonysági akció.


Mindig sokan várakoztak, hogy mehessenek egy kört a Mikulásvonattal
Fotó: Kiss János

 

A Mikulás a csomagok célba juttatása után mindkét nap elindította a városban körjáratként közlekedő Mikulásvonatot, amely 15 és 19 óra között utaztatta a gyerekeket. A Télapónak a mozdonyvezetés mellett arra is volt ideje, hogy a Kossuth téren, a karácsonyfa előtt meghallgassa a gyerekek kívánságait, amiért szintén ajándék járt. Még fényképet is lehetett vele készíteni az óriás fotelben az angyalkával és a krampuszokkal együtt. Amíg a kicsik sorolták – vagy szavalták, énekelték – a kívánságaikat, a Mikulás Manó szórakoztatta a kisvonatra várakozó utasokat.

A Mikulás meghallgatta a gyerekek karácsonyi kívánságait is
Fotó: Kiss János

Fényképezkedni is lehetett a Mikulással, az angyallal és a krampusszal
Fotó: Kiss János

Az ajándékosztás mellett a zenés programok sem maradhattak el, első nap Puding és Palacsinta karácsonyi bohócok műsora, majd Horcsák Martin énekes-gitáros ünnepi gyerekdalai szórakoztatták a téren összegyűlteket, másnap pedig Rocsa Eszti tartott ünnepi énekműsort, a gyerekeket is várva egy közös éneklésre.


A gyerekek nagyon élvezték a bohócok előadását
Fotó: Kiss János

Fotó: Kiss János

Kapcsolódó Cikkek

 • Tollaslabdában is jók az érdiek

  Tollaslabdában is jók az érdiek

  Az érdi Batthyány Sportiskolai Általános Iskola tornacsarnokában rendezték meg a Pest megyei tillaslabda diákolimpia döntőjét 109 résztvevővel.

 • Pillantás a rácsok mögé

  Pillantás a rácsok mögé

  Az 5. BIDF (Budapesti Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztivál) versenyfilmjeként mutatták be a Sopronkőhidai Fegyház és Börtön lelkészéről, Butsy Lajos atyáról készült dokumentumfilmet.

 • Újra Zalaegerszegre jön az Omega

  Újra Zalaegerszegre jön az Omega

  Az Omega együttes 2019-ben sem tétlenkedik, koncertturnéra indult Tűzvihar címmel, városunkba március 09.-én érkeznek. A Kossuth-díjas és Liszt Ferenc-díjas magyar rockcsapat 1962óta hódít, ám először külföldi együttesek dalainak feldolgozásával lettek népszerűek.