2019. február 23., szombat
Alfréd

Belföld

Romákat fenyegettek a jobbikos fiai

Újabb rasszista ügy a Jobbik körül. Egy cigány család sorozatos megfélemlítésében vett részt az ügyészség vádirata szerint Sneider Tamás jobbikos parlamenti alelnök két fia, Erik és Márk. Ahogy korábban apjukat, hamarosan őket is elítélhetik rasszista bűncselekmény miatt.

Egyre-másra kerülnek napvilágra kínos, rasszista ügyek Vona Gábor cukiskodó pártjával kapcsolatban. Sneider Tamás jobbikos képviselő fiai ellen most azért emeltek vádat, mert az ügyészség szerint tagjai voltak annak a csoportnak, amelyik 2015-ben a Heves megyei Szúcson napokon át terrorizált egy cigány családot. Az eset előtt egy azóta törölt cikk jelent meg az egyik megyei napilap online verziójában, amelyben egy névtelenséget kérő helyi erdész az említett cigány család fejét vádolta falopással. Korábbi sajtóinformációk szerint az erdő tulajdonosa ezek után „hívta rá” a Betyársereget a családra. A sereg logóját viselő fiatalok egy csoportja ezek után házat bérelt Szúcson, mindenhová követték a megvádolt cigány családfőt, aki három hónapnyi zaklatás után jogvédőktől kért segítséget.


Az ügyben indult nyomozás arra jutott, hogy a gyanúsítottak közösség elleni erőszakkal vádolhatók, mivel hosszú időn át követték, szidalmazták, cigányozták és fenyegető hangnemben arra szólították fel a család tagjait, hogy költözzenek el a faluból. A Pesti Srácok szerint az is előfordult, hogy bemásztak a ház udvarára. A portál arról is értesült, hogy a vádlottak között van S. Márk és S. Erik is, akik a jobbikos parlamenti alelnök fiai. A Facebook-profiljuk alapján a Betyársereghez ezer szállal kötődő két fiatalember apja, Sneider Tamás is hírhedt szkínhed volt, akit társai „Royként” emlegettek. Őt 1992-ben felfüggesztett szabadságvesztésre ítélték egy cigány ember megverése miatt.

Sneider Tamás /Fotó: MTI

A jobbikosok legújabb divatja szerint Sneider kínos magyarázkodásba kezdett. Szerinte a fiai semmilyen hivatalos értesítést nem kaptak az ügyben. Az persze érdekes kérdés, hogy milyen értesítésre várnak, miközben S. Erik Facebook-oldalán már 2016 novemberében posztolt egy képet, amelyen testvérével, Márkkal és két társukkal együtt üldögélnek a bíróság folyosóján, és az egyik társ kommentje szerint: „Csak beszélgettem és megvádoltak, hogy fenyegetőztem. Mi lett volna, ha hozzá is érek a cigánygyerekhez?”


További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek