2019. március 24., vasárnap
Gábor, Karina

Egyéb Tatabánya

Segítve teremtenek közösséget

Tatabánya legrangosabb kitüntetéseit adták át december 4-én. A Szabó Ignác-díjat idén a 2002-ben alakult Mosolygós Gyermekekért Alapítvány kapta. A szervezetnek a kezdetektől fogva az a célja, hogy jobbá tegye a megyeszékhely hátrányos helyzetű gyermekeinek és fiataljainak életminőségét. Tevékenységük során számos programmal segítették a tatabányai családok és gyermekek életét.

A Mosolygós Gyermekekért Alapítvány másfél évtizedes önkéntes, gyermek- és családbarát tevékenységével vívta ki a város képviselő-testületének elismerését.


Mecsei Ilona, a Mosolygós Gyermekekért Alapítvány kuratóriumának elnöke

– Fantasztikus érzés volt átvenni ezt a díjat – hangsúlyozta Mecsei Ilona, a szervezet kuratóriumi elnöke. – Már önmagában a jelölés is megtisztelő volt, az pedig, hogy végül méltónak találtak minket erre a kitüntető címre, igazán felemelő. Ráadásul talán most először állhatott ilyen formán a nyilvánosság elé az alapítvány teljes kuratóriuma.

A Mosolygós Gyermekekért Alapítvány tevékenységére a kezdetek óta jellemző az összefogás: folyamatosan partneri viszonyra törekedtek a város közéletének valamennyi szereplőjével.

– Arra vagyunk a legbüszkébbek, hogy igazi közösségteremtő civil szervezet lehetünk – tette hozzá Mecsei Ilona. – Sok olyan rendezvényt tudtunk a tatabányaiak számára kínálni, amelyeket örömmel fogadtak el. A legbüszkébbek az Adventi Vásár és Ablaknyitogatóra vagyunk, ami mára a város egyik leginkább várt és szeretett programsorozatává nőtte ki magát. Természetesen emellett soha nem szorulhatott háttérbe a hátrányos helyzetű gyermekek segítése és a prevenciós tevékenység sem.

A Mosolygós Gyermekekért Alapítvány önkéntes tevékenysége mára elengedhetetlen része lett Tatabánya civil életének.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek