2018. április 21., szombat
Konrád

Egyéb Nagykanizsa

Show, ritmus, csillogás

Ismét kirobbanó sikert hozott a Kanizsa Kupa nemzetközi tíztáncverseny, amelyre ezúttal hat profi páros érkezett: Pécstől Szombathelyen át Horvátországig. Az Eraklin Táncklub Egyesület egyetlen hétvégén ezenkívül még két viadalt szervezett Nagykanizsán.

A hagyományoknak megfelelően a klubok és egyesületek az Eraklin Kupán, majd tánciskolás gyerekek és felnőttek a Cséplő Dániel emlékére szervezett versenyen vetélkedtek. A kétnapos táncos rendezvény csúcspontja a Kanizsa Kupa volt, amelyet az Eraklin táncklub 2010-ben élesztett újjá, miután a táncos életéről híres városban utoljára 1975-ben rendeztek társastáncviadalt. Akkoriban Tarczi Zoltán és Latabár Katalin, Latabár Kálmán lánya tartotta az órákat Nagykanizsán.


A vérpezsdítő show évről évre elnyeri a közönség tetszését, s Kanizsára a táncosok is szívesen jönnek (Fotó: Gergely Szilárd)

Az eltelt hét esztendőben a Kanizsa Kupa ismét komoly rangra tett szert, s nemcsak a városban, hanem szerte az országban is. A közönség élvezi a show-t, a vérpezsdítő dallamokat, amelyeket ezúttal a Lobo Latino tánczenekar szolgáltatott, természetesen élőben. A párosok standard és latin táncokat mutattak be, produkciójukat gyakran nyílt színi taps kísérte. A versenyt a Lorigo Táncsport Egyesület színeiben parkettre lépő Gombkötő Balázs–Laskovics Petra páros nyerte.

Kapcsolódó Cikkek

 • Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Először nevezetek el fajt egy tévéműsorról: a BBC A kék bolygó című sorozatáról kapta a nevét az óceán “lüktető szíveként” is emlegetett planktonok egyik faja.

 • Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősre támadt egy 26 éves férfi Miskolcon, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és súlyos testi sértés miatt emelt vádat ellene a Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség – közölte a vádhatóság az MTI-vel kedden.

 • Hétvégén is marad a jó idő

  Hétvégén is marad a jó idő

  Helyenként eső, zápor, esetleg zivatar is lehet, de emellett sok lesz a napsütés, napközben többfelé 20-25 fokos maximumok várhatók – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelzéséből, melyet csütörtökön juttatott el az MTI-nek.