2018. július 21., szombat
Dániel, Daniella

Egyéb Nagykanizsa

Show, ritmus, csillogás

Ismét kirobbanó sikert hozott a Kanizsa Kupa nemzetközi tíztáncverseny, amelyre ezúttal hat profi páros érkezett: Pécstől Szombathelyen át Horvátországig. Az Eraklin Táncklub Egyesület egyetlen hétvégén ezenkívül még két viadalt szervezett Nagykanizsán.

A hagyományoknak megfelelően a klubok és egyesületek az Eraklin Kupán, majd tánciskolás gyerekek és felnőttek a Cséplő Dániel emlékére szervezett versenyen vetélkedtek. A kétnapos táncos rendezvény csúcspontja a Kanizsa Kupa volt, amelyet az Eraklin táncklub 2010-ben élesztett újjá, miután a táncos életéről híres városban utoljára 1975-ben rendeztek társastáncviadalt. Akkoriban Tarczi Zoltán és Latabár Katalin, Latabár Kálmán lánya tartotta az órákat Nagykanizsán.


A vérpezsdítő show évről évre elnyeri a közönség tetszését, s Kanizsára a táncosok is szívesen jönnek (Fotó: Gergely Szilárd)

Az eltelt hét esztendőben a Kanizsa Kupa ismét komoly rangra tett szert, s nemcsak a városban, hanem szerte az országban is. A közönség élvezi a show-t, a vérpezsdítő dallamokat, amelyeket ezúttal a Lobo Latino tánczenekar szolgáltatott, természetesen élőben. A párosok standard és latin táncokat mutattak be, produkciójukat gyakran nyílt színi taps kísérte. A versenyt a Lorigo Táncsport Egyesület színeiben parkettre lépő Gombkötő Balázs–Laskovics Petra páros nyerte.

Kapcsolódó Cikkek

 • Megtanultunk újraéleszteni

  Megtanultunk újraéleszteni

  Kollégánk, Fehér György nem csupán remek sportújságíró, de évekig mentősként is dolgozott. Újraélesztő tanfolyamán megtanultuk, mit kell tenni, ha netán olyan helyzetbe kerülnénk, hogy újra kellene éleszteni valakit, és megismertünk a félautomata újraélesztő készülék használatát is.

 • A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A vártnál sokkal több nevezővel, remek hangulatban zajlott le szombaton a Balaton-átevezés, amelyet első alkalommal rendezett meg a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) és Fonyód közösen.

 • Példátlan magyar siker!

  Példátlan magyar siker!

  Óriási fieszta volt Debrecenben, hiszen a junior női válogatott világbajnok lett, nyolcadik meccsén is megőrizte veretlenségét az U20-as csapat, így a Norvégia elleni győzelem vébéelsőséget jelentett.

 • Kiállítások Izraelről

  Kiállítások Izraelről

  Július 10-én a Művészetek Házában két kiállítást nyitottak meg, amely a Babits Mihály Kulturális Központ és a Szekszárdi Magyar-Izraeli Baráti Társaság szervezésében Izrael állam függetlenségének 70. évfordulója alkalmából rendeznek.