EUR: 317,44 Ft
CHF: 279,53 Ft
2019. február 20., szerda
Aladár, Álmos

Egyéb Dunaújváros

Sikeresen zárult az év a pingpongosoknál

Az utolsó fordulóig kiélezett csata zajlott az asztalitenisz NB II-ben az első helyért. A DUE pingpongosai végül a második helyen zárták az őszt. A csapat „ásza” Nemes Vince, aki 100 százalékos teljesítményt nyújtva minden mérkőzését nyerte.  

Hullámvasúton töltötte 2017-et az egyetem asztalitenisz-szakosztálya. Anyagi lehetőségeit sokszorosan túlteljesítve tavasszal az NB I dobogóján ünnepelte a 2016/17-es szezont. Évtizedes sikert ért el a dunaújvárosi asztaliteniszsport, a „realitás” azonban utolérte a klubot, így – bízva, hogy csupán átmenetileg – az NB I-ből visszalépve a másodosztályban folytatta a versengést. Ehhez mérten a csapat újjáépült. Makk Benedeket sikerült megtartani, Jakab Gábort és Jeszenszki Dánielt azonban Nemes Vince váltotta. A csapat megfelelőnek tűnt az NB II-es dobogós cél elérésére, az első forduló azonban egy nem várt vereséget hozott. Talán a jókor jött kudarc segítette őket, hiszen innen nem volt megállás, sorra jöttek a győzelmek.


Az utolsó három forduló kiemelten nagy csatának ígérkezett. Elsőként a városi rivális csapat látogatott az oroszlánbarlangba, szerencsére az izgalmak elmaradtak. A vége – Ármos sérülése ellenére – meggyőző 11:7-es hazai győzelem lett. Ezek után idegenben a Mohács következett, ahol ijesztő 8:8-as meccsállást követően minimális különbségű, 10:8 arányú győzelem született. Végül az utolsó fordulóban a tabella két első helyezettje csapott össze, Pécsre látogatott az egyetemi együttes, ahol a váratlanul erős csapattal felálló hazaiak otthon tartották a 3 pontot. A végeredmény egy nagyon szép szezon, csillogó őszi ezüst. Külön büszkeség a csapat első játékosa, Nemes Vince szereplése, aki mérkőzéseinek 100 százalékát megnyerte.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek