EUR: 311,53 Ft
CHF: 259,61 Ft
2018. április 21., szombat
Konrád

Egyéb Dunaújváros

Sikeresen zárult az év a pingpongosoknál

Az utolsó fordulóig kiélezett csata zajlott az asztalitenisz NB II-ben az első helyért. A DUE pingpongosai végül a második helyen zárták az őszt. A csapat „ásza” Nemes Vince, aki 100 százalékos teljesítményt nyújtva minden mérkőzését nyerte.  

Hullámvasúton töltötte 2017-et az egyetem asztalitenisz-szakosztálya. Anyagi lehetőségeit sokszorosan túlteljesítve tavasszal az NB I dobogóján ünnepelte a 2016/17-es szezont. Évtizedes sikert ért el a dunaújvárosi asztaliteniszsport, a „realitás” azonban utolérte a klubot, így – bízva, hogy csupán átmenetileg – az NB I-ből visszalépve a másodosztályban folytatta a versengést. Ehhez mérten a csapat újjáépült. Makk Benedeket sikerült megtartani, Jakab Gábort és Jeszenszki Dánielt azonban Nemes Vince váltotta. A csapat megfelelőnek tűnt az NB II-es dobogós cél elérésére, az első forduló azonban egy nem várt vereséget hozott. Talán a jókor jött kudarc segítette őket, hiszen innen nem volt megállás, sorra jöttek a győzelmek.


Az utolsó három forduló kiemelten nagy csatának ígérkezett. Elsőként a városi rivális csapat látogatott az oroszlánbarlangba, szerencsére az izgalmak elmaradtak. A vége – Ármos sérülése ellenére – meggyőző 11:7-es hazai győzelem lett. Ezek után idegenben a Mohács következett, ahol ijesztő 8:8-as meccsállást követően minimális különbségű, 10:8 arányú győzelem született. Végül az utolsó fordulóban a tabella két első helyezettje csapott össze, Pécsre látogatott az egyetemi együttes, ahol a váratlanul erős csapattal felálló hazaiak otthon tartották a 3 pontot. A végeredmény egy nagyon szép szezon, csillogó őszi ezüst. Külön büszkeség a csapat első játékosa, Nemes Vince szereplése, aki mérkőzéseinek 100 százalékát megnyerte.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Először nevezetek el fajt egy tévéműsorról: a BBC A kék bolygó című sorozatáról kapta a nevét az óceán “lüktető szíveként” is emlegetett planktonok egyik faja.

 • Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősre támadt egy 26 éves férfi Miskolcon, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és súlyos testi sértés miatt emelt vádat ellene a Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség – közölte a vádhatóság az MTI-vel kedden.

 • Hétvégén is marad a jó idő

  Hétvégén is marad a jó idő

  Helyenként eső, zápor, esetleg zivatar is lehet, de emellett sok lesz a napsütés, napközben többfelé 20-25 fokos maximumok várhatók – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelzéséből, melyet csütörtökön juttatott el az MTI-nek.