EUR: 322,77 Ft
CHF: 281,53 Ft
2018. október 20., szombat
Vendel

Egyéb Hódmezővásárhely

Sokszínű tehetségek a Bessenyeiben

32. alkalommal rendezi meg a Bessenyei Ferenc Művelődési Központ a kistérségi Amatőr Művészeti Fesztivált Hódmezővásárhelyen, amelynek elődöntőjét a közelmúltban tartották. A fellépők között akadt szavaló, néptáncos és népdalénekes is.

Műfaji megkötöttség nélkül szervezi a Bessenyei Ferenc Művelődési Központ már 32 éve az Amatőr Művészeti Fesztivált. Bárki jelentkezhetett bármilyen produkcióval, egyéni és csoportos kategóriában. A kétnapos elődöntő során összesen 26 fellépést láthattunk, amelyek közül 12-en jutottak tovább. Érdemes volt jelentkezni, mert a garantált jó hangulat mellett azokat, akik jól szerepelnek, rendre felkéri a BFMK, hogy soron következő rendezvényeiken is fellépjenek. A december 9-i döntőn az első három helyezettet díjazza a négytagú zsűri, és van egy külön önkormányzati díj is, amely pénzjutalmat jelent, egyéni és csoportos kategóriában is.


A verses műsorszámokon kívül a nagyérdemű láthatott táncos produkciókat, népdalénekeseket, és színdarabokat is.

A már rutinos versenyzőknek számító hódmezővásárhelyi Szépkorúak Tánccsoportja az idei fesztiválra dél-alföldi táncjátékkal készült. Tanyaszentelő volt a címe az előadásuknak, amely egy régi népi hagyományt mutatott be.

A hódmezővásárhelyi Szépkorúak Tánccsoportja

A következő formációk jutottak tovább a döntőbe: MiegyMás Együttes; Ő-SZIN-TE színjátszó csoport; Hód-Kristály Majorette Csoport; Stars of hope; Mészáros Bertalan; Bárdos István–Bárdos Istvánné; Nagy Kriszta és zenekara; Széni András; Dratsay Katalin és Varga Ágnes Kata; Szépkorúak Tánccsoportja; Nagy Benjámin; Százszorszép Táncegyüttes Hetrefitty Csoport.

Kapcsolódó Cikkek