2019. március 27., szerda
Hajnalka

Belföld

Sorban menekülnek Simicska lapjától az újságírók

A Jobbikkal szimpatizáló Schlecht Csaba főszerkesztői kinevezése után valóságos lavinaként indult meg a felmondási hullám a Magyar Nemzetnél. A múlt héten összesen öten hagyták ott a lapot, miután új főszerkesztőt állítottak a napilap élére – írja az Origo.

Korábban Györfi Áron lapigazgató távozott, őt Markotay Csaba, belpolitikai rovatvezető-helyettes, Wiedemann Tamás és Hava Nikita gazdasági újságíró követte, de úgy tudni, hogy Lőrincz Tamás is távozik a laptól. Úgy tudni, hogy a felmondottak helyére nyolc embert tervez felvenni a lap, továbbá összevonják a gazdaság- és a belföldrovatot is.


Schlecht egyébként D. Horváth Gábort váltotta a főszerkesztői poszton, aki kinevezésekor úgy fogalmazott, hogy sokkal jobban szeretné, ha 2018 után nem Orbán Viktornak, hanem Vona Gábornak hívnák az ország miniszterelnökét. Az átszervezés mögött az Origo szerint egyértelműen az állhat, hogy milliárdos anyagi veszteségeket okoz Simicskának a médiabirodalma fenntartása, ezért lépnie kellett, mivel gyakorlatilag csődközeli helyzet alakult ki. A Magyar Nemzet példányszáma a 2014-es 35 ezerről két év alatt 14 ezerre csökkent.

Úgy tudni, hogy a lap munkatársai Schlecht kinevezése miatt távoznak Simicska médiumától. Ezzel párhuzamosan az Index-ben is változások történtek. Nyilvánvalóan rájuk is a teljes Jobbik-szolgálat vár. Az alapvetően baloldali elkötelezettségű egykori Napló-riporter és a Gyurcsány-kormány alatt köztévé-vezető Pusztay András ugyanis távozott, helyette a Port.hu kevésbé finnyás vezetője érkezett.


További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Zsidózókat küld Brüsszelbe a Jobbik

  Zsidózókat küld Brüsszelbe a Jobbik

  Nyilvánosságra hozta az Európai Parlamenti képviselőjelöltjeinek listáját a Jobbik. A díszes társaság náci tagjai állnak az első helyen, akik bővelkednek zsidózó kiszólásokban, botrányokban.

 • Migránskártyán kapott pénzt Hasszán F.

  Migránskártyán kapott pénzt Hasszán F.

  Anonim módon használható “migránskártyát”, rajta 500 eurót vagyis mintegy 150 ezer forintot kapott Görögországban Hasszán F., az a szír férfi, akit terrorizmus gyanújával tartóztatott le vasárnap a magyar bíróság – értesült az M1 hírcsatorna.

 • Európának fontos a keresztény kultúra

  Európának fontos a keresztény kultúra

  A fogyasztás csúcsra járatásában érdekelt globális cégek, a birodalmak építésében érdekelt nemzetközi hálózatok a helyi közösségek szétmorzsolása felé próbálják irányítani a világot – jelentette ki Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter a Századvég Alapítvány „Mit köszönhetünk a keresztény kultúrának?

 • Az ENSZ menedzselni akarja a migrációt

  Az ENSZ menedzselni akarja a migrációt

  Az ENSZ globális migrációs csomagja nem megállítani, hanem menedzselni akarja a migrációt, amit úgy állítanak be, mintha nem lenne semmiféle biztonsági kockázata – közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kedden az M1-en.