EUR: 322,38 Ft
CHF: 281,53 Ft
2018. október 16., kedd
Gál

Belföld

Soros pénzéből támad a Helsinki Bizottság

Felháborítónak tartja a kormány, hogy a Magyar Helsinki Bizottság (MHB) nem akarta hagyni, hogy a magyarok elmondhassák véleményüket a bevándorlásról, bírósággal akarták leállíttatni a nemzeti konzultációt. Mint ismert: az MHB szja-felajánlásokból 2 millió forintot mutathat fel, miközben a Soros-hálózat százmilliókkal tömte ki őket.

Vajon kinek az érdekeit szolgálja Magyarországon egy olyan civil szervezet, amelynek tavaly mindössze nagyjából 500 magyar állampolgár ajánlotta fel személyi jövedelemadója (szja) egy százalékát, de közel negyedmilliárd forintot kaptak a Soros-hálózat Oak Alapítványától működési költségekre?! Merthogy a Magyar Helsinki Bizottság tavaly összesen 2 millió forintot kapott szja-felajánlásokból, ami átlagosan 4000 forintjával számolva mindössze 500 fő adományozót jelent, vagyis ennyi magyar állampolgár gondolja közhasznúnak a szervezet munkáját.


A magyar adófizetőket nem, Sorost annál inkább érdekli a Helsinki Bizottság sorsa
MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

A kormány is besokallt a civil álca mögött ellenzéki feladatot ellátó Magyar Helsinki Bizottságra, amiért bíróságon támadták meg a nemzeti konzultáció kérdéseit.

– Botrányosnak tartjuk, hogy a Soros György által pénzelt Helsinki Bizottság meg akarja akadályozni, hogy a magyarok elmondják véleményüket a mindannyiunkat érintő bevándorlási tervekről. Beadványuk része annak a politikai nyomásgyakorlásnak, amelynek célja, hogy Magyarország adja fel eddig képviselt álláspontját a migráció ügyében – közölte a Kormányzati Tájékoztatási Központ.


Hogy a Helsinki Bizottságot mi vezérelheti a kormányzati intézkedések folyamatos támadásában, arról sokat elmond, hogy a szervezet alapítója, Kőszeg Ferenc egykori SZDSZ-es képviselő szinte elsőként javasolta a baloldali ellenzék és a Jobbik összefogását.

Fotó: MTI

A Helsinki Bizottság már a 2015-ös nemzeti konzultáció során arra buzdította az állampolgárokat, hogy üres válaszborítékot küldjenek vissza a Miniszterelnökségnek. A jogvédő szervezetnek kikiáltott Soros-ügynökség 2015 júliusában a MigSzol migránspárti szervezettel közösen tüntetett a technikai határzár felépítése és a menekültügyi törvény szigorítása ellen.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

  • Nem fűződnek emberi jogok a határsértéshez

    Nem fűződnek emberi jogok a határsértéshez

    Sem a határsértéshez, sem a célországok önkényes kiválasztásához nem fűződnek emberi jogok, ezért amikor az Európai Unió migrációs kérdésben lépéseket tesz, minden esetben a nemzetközi jog talajáról kell kiindulnia, amely világossá teszi, hogy a migráció nem emberi jog – jelentette ki a külgazdasági és külügyminiszter hétfőn Luxembourgban, sajtótájékoztatón.