2018. július 19., csütörtök
Emília

Egyéb Békéscsaba

Sportlegendákat ünnepeltek

Huszonöt éve lett olimpiai bajnok Ónodi Henrietta, ebből az alkalomból Békéscsaba önkormányzata a város olimpikonjainak és élsportolóinak köszöntésére Sportgálát rendezett – a korábban már hagyománnyá vált Élsportolói Fogadás helyett.

A rendezvény egyik különlegessége volt, hogy a város lakói számára is ingyenesen lehetett megtekinteni a teljes rendezvényt. A sportgála ötletgazdája Szarvas Péter, Békéscsaba polgármestere volt, aki még a rendezvényt megelőzően tartott sajtótájékoztatón elmondta, hogy Ónodi az egyetlen olyan olimpiai bajnok, aki békéscsabai születésűként, békéscsabai egyesület színeiben győzedelmeskedett. Rajta kívül még négy bajnokról beszélhetünk, akik a békési megyeszékhelyhez kapcsolódóan, de már más egyesületet képviselve szereztek aranyérmet.


Ónodi Henrietta az 1992-es barceloniai olimpián lett az ugrás szám olimpiai bajnoka és a talaj szám ezüstérmese
MTI Fotó: Németh Ferenc

A program házigazdájának a Békés megyéből elszármazott Szujó Zoltán sportriportert kérte fel a város vezetése. Az est folyamán elsőként Szarvas Péter köszöntötte a megjelenteket, majd a megjelentek Hevesi Tamástól hallhattak egy rövid koncertet, utána következett Ónodi Henrietta eredményeinek, sportolói karrierjének felelevenítése. Szintén a rendezvényen adták át a Békéscsaba Sportjáért kitüntetéseket, amelyeket 2017-ben Unyatinszki Mihálynak és Kormos Mihálynak szavazott meg a közgyűlés.

Az este egyik jelentős eseménye volt, hogy köszöntötték és halhatatlanná avatták Békéscsaba sportcsillagait, az 1964-ben olimpiát nyert egykori labdarúgót, későbbi sikeres FIFA-játékvezetőt, Palotai Károlyt, az 1972-ben győztes Gedó György ökölvívót és Ónodi Henrietta tornásznőt, mindhármuknak a kézlenyomatát is megörökítették.


A polgármester köszöntőjében arra emlékeztetett, hogy valóban van mit ünnepelni a városban. Hiszen nemcsak a múltban, de a jelenben is csodálatos sporteredmények születnek, amelyekre bátran lehetnek büszkék a csabaiak. Emellett a sportinfrastruktúra is folyamatosan fejlődik, így a jövő generációi ugyanúgy büszkévé tehetik majd az értük szurkolókat.

Kapcsolódó Cikkek

 • A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A vártnál sokkal több nevezővel, remek hangulatban zajlott le szombaton a Balaton-átevezés, amelyet első alkalommal rendezett meg a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) és Fonyód közösen.

 • Példátlan magyar siker!

  Példátlan magyar siker!

  Óriási fieszta volt Debrecenben, hiszen a junior női válogatott világbajnok lett, nyolcadik meccsén is megőrizte veretlenségét az U20-as csapat, így a Norvégia elleni győzelem vébéelsőséget jelentett.

 • Kiállítások Izraelről

  Kiállítások Izraelről

  Július 10-én a Művészetek Házában két kiállítást nyitottak meg, amely a Babits Mihály Kulturális Központ és a Szekszárdi Magyar-Izraeli Baráti Társaság szervezésében Izrael állam függetlenségének 70. évfordulója alkalmából rendeznek.

 • Lezárják a 21-es nógrádi szakaszát

  Lezárják a 21-es nógrádi szakaszát

  Az Ózd-Budapest irányába közlekedőket érintő hír: Tar és Mátraverebély között teljes útzáras terelést vezetnek be július 21-22 között a vadátjáró beemelési munkái miatt.