2018. április 21., szombat
Konrád

Egyéb Békéscsaba

Sportlegendákat ünnepeltek

Huszonöt éve lett olimpiai bajnok Ónodi Henrietta, ebből az alkalomból Békéscsaba önkormányzata a város olimpikonjainak és élsportolóinak köszöntésére Sportgálát rendezett – a korábban már hagyománnyá vált Élsportolói Fogadás helyett.

A rendezvény egyik különlegessége volt, hogy a város lakói számára is ingyenesen lehetett megtekinteni a teljes rendezvényt. A sportgála ötletgazdája Szarvas Péter, Békéscsaba polgármestere volt, aki még a rendezvényt megelőzően tartott sajtótájékoztatón elmondta, hogy Ónodi az egyetlen olyan olimpiai bajnok, aki békéscsabai születésűként, békéscsabai egyesület színeiben győzedelmeskedett. Rajta kívül még négy bajnokról beszélhetünk, akik a békési megyeszékhelyhez kapcsolódóan, de már más egyesületet képviselve szereztek aranyérmet.


Ónodi Henrietta az 1992-es barceloniai olimpián lett az ugrás szám olimpiai bajnoka és a talaj szám ezüstérmese
MTI Fotó: Németh Ferenc

A program házigazdájának a Békés megyéből elszármazott Szujó Zoltán sportriportert kérte fel a város vezetése. Az est folyamán elsőként Szarvas Péter köszöntötte a megjelenteket, majd a megjelentek Hevesi Tamástól hallhattak egy rövid koncertet, utána következett Ónodi Henrietta eredményeinek, sportolói karrierjének felelevenítése. Szintén a rendezvényen adták át a Békéscsaba Sportjáért kitüntetéseket, amelyeket 2017-ben Unyatinszki Mihálynak és Kormos Mihálynak szavazott meg a közgyűlés.

Az este egyik jelentős eseménye volt, hogy köszöntötték és halhatatlanná avatták Békéscsaba sportcsillagait, az 1964-ben olimpiát nyert egykori labdarúgót, későbbi sikeres FIFA-játékvezetőt, Palotai Károlyt, az 1972-ben győztes Gedó György ökölvívót és Ónodi Henrietta tornásznőt, mindhármuknak a kézlenyomatát is megörökítették.


A polgármester köszöntőjében arra emlékeztetett, hogy valóban van mit ünnepelni a városban. Hiszen nemcsak a múltban, de a jelenben is csodálatos sporteredmények születnek, amelyekre bátran lehetnek büszkék a csabaiak. Emellett a sportinfrastruktúra is folyamatosan fejlődik, így a jövő generációi ugyanúgy büszkévé tehetik majd az értük szurkolókat.

Kapcsolódó Cikkek

 • Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Először nevezetek el fajt egy tévéműsorról: a BBC A kék bolygó című sorozatáról kapta a nevét az óceán “lüktető szíveként” is emlegetett planktonok egyik faja.

 • Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősre támadt egy 26 éves férfi Miskolcon, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és súlyos testi sértés miatt emelt vádat ellene a Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség – közölte a vádhatóság az MTI-vel kedden.

 • Hétvégén is marad a jó idő

  Hétvégén is marad a jó idő

  Helyenként eső, zápor, esetleg zivatar is lehet, de emellett sok lesz a napsütés, napközben többfelé 20-25 fokos maximumok várhatók – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelzéséből, melyet csütörtökön juttatott el az MTI-nek.