EUR: 321,71 Ft
CHF: 280,91 Ft
2018. október 17., szerda
Hedvig

Belföld

Százmilliós kedvezményt kapott Simicskától a Jobbik

Egy nevetségesen alacsony bérleti díjnak megfelelő árért kapott Simicska Lajos cégeitől plakáthelyeket a Jobbik, szinte ajándékba. Miközben a párt a rájuk váró 661 milliós ÁSZ-büntetés ellen szervezett tüntetést, kiderült: nem csupán a bérléskor, hanem a későbbi tulajdonátruházáskor is botrányosan kedvező feltételekhez jutott a Jobbik.

A Pesti Srácok birtokába került az a szerződés, amely szeptember 19-én átruházta Simicska Lajos cége a Publimont Kft. 978 és az Euro Publicity Kft. 41 plakáthelyének tulajdonjogát a Jobbikra. A cukisodó szélsőséges pártnak 1019 plakáthelyért mindössze 129,4 millió forintot kellene fizetnie, ami a portál szerint bérleti összegnek is nevetségesen alacsony, nemhogy vételárnak.


Ráadásul a Vona Gábor vezette Jobbiknak most csak 27,5 millió forintot kellett kifizetnie a vételárból, a fennmaradó 101,9 milliót a szerződés szerint ráérnek 2018 májusának utolsó napjáig megfizetni – vagyis csak a választások után. Ráadásul egy olyan kitételt is tartalmaz a megállapodás, hogy ha a Jobbik valamiért nem tudja megfizetni a vételár hátralévő részét, a plakáthelyek tulajdonjoga mindenféle jogügylet nélkül visszaszáll Simicska cégeire.

A Pesti Srácok rámutatott, hogy egy ilyen esetben az ezer plakáthelyet a Jobbik darabonként havi 3850 forintos „bérleti díjért” használhatja a választásokig, miközben ezek a Simicska-cégeknél 114–317 ezer forintért bérelhetőek listaáron havonta.


Ehhez képest a Jobbik az 1019 plakáthely tulajdonjogáért darabonként 127 ezer forintnyi vételárat fizetett, ami egy gyenge havi bérleti díjnak felel meg.

A szerződésekben ráadásul még az is szerepel, hogy a Jobbik 2020. december 31-ig csak kifejezetten politikai hirdetéseket helyezhet el a plakátokon, gazdaságiakat nem.

Ennek fényében szinte felháborító, hogy a Jobbik pénteken a 331 milliós büntetés ellen szervezett tüntetést, amellyel azért sújtotta a pártot az Állami Számvevőszék, mert ugyanilyen mértékű, piaci alapon megmagyarázhatatlan kedvezményt kaptak a Simicska-cégektől a korábbi plakátbérléseikre.

Mindeközben az Állami Számvevőszék közleményben tájékoztatta a Jobbikot: továbbra is várják Vona Gábor pártelnök hivatalos észrevételeit, amelyekkel cáfolni tudja az ÁSZ jelentéstervezetében szereplő megállapításokat.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • A nap képe: Elemi erő

  A nap képe: Elemi erő

  A gravitációt meghazudtoló műsorral készül a Recirquel Újcirkusz Társulat. Az elképesztő mutatványokat Vági Bence rendezésében, a My Land című produkció keretében láthatják az érdeklődők október 16-án a Müpában.

 • Feljelentés a Jobbik gyanús pénzügyei miatt

  Feljelentés a Jobbik gyanús pénzügyei miatt

  Feljelentette pártját a Legfőbb Ügyészségen Szabó Balázs, a Jobbik volt szekszárdi alapszervezeti elnöke, mert szerinte csak az ő körzetükben mintegy 8-10 millió forintot fizettetett be a tagokkal a pártkasszába – gyanús körülmények között – a Jobbik elnöksége.

 • Elég a taxis hiénákból!

  Elég a taxis hiénákból!

  Már megint valami, ami rossz hírünket kelti a világban: a trükköző és elsősorban a külföldi vendégekre utazó taxis hiénák nemcsak az utasokat, hanem a szabályosan működő taxisokat is megkárosítják.

 • Elutasította a parlament Sorosék jelentését

  Elutasította a parlament Sorosék jelentését

  Megszavazta a parlament kedden a Magyarország szuverenitásának megvédéséről szóló, Soros-Sargentini jelentés elleni határozatot. Ez egyben fel is szólítja a kormányt, hogy ne engedjen a zsarolásnak, utasítsa vissza a Magyarországot ért valótlan vádakat, és jogi úton is lépjen fel a csalással elfogadott jelentéssel szemben.