2018. október 16., kedd
Gál

Egyéb Szekszárd

Szekszárd büszkeségei

December 7-én a Babits Mihály Kulturális Központban adták át a Szekszárd Büszkesége 2017 díjat, az elismerést közel háromszázan vehették át az önkormányzat jóvoltából.

Ács Rezső polgármester ünnepi beszédében hangsúlyozta, hogy az idei a tehetségek szempontjából kiemelkedő évnek számít a megyeszékhelyen. A díjazottak magas létszáma azt jelenti, hogy Szekszárdon sok tehetséges gyermek, fiatal és felnőtt végzi eredményesen a munkáját.


Közel 300 személy vehette át az elismerést. Fotó: Nagy Nándor

A díjazottak hosszú listájában az Atomerőmű KSC Szekszárd játékosai és szakmai stábja közül nyolcan is kitüntetést kaptak. A Szekszárd Edzője 2017. díjat Djokics Zseljko, az  Atomerőmű KSC Szekszárd edzője vehette át, míg A Szekszárd Sportolója 2017. díjat az Atomerőmű KSC Szekszárd játékosának, Theodoreán Alexandrának ítélték oda.

– Az a megtiszteltetés érte a női kosárlabdacsapatunkat és az itt dolgozó edzőket, illetve szakmai stábunkat, hogy a Szekszárd Büszkesége elnevezésű kitüntető díjat nyolcan is átvehettük. Közülük négyen edzők, felkészítők.  Djokics Zseljko és jómagam a tavalyi ezüstéremért, majd Harsányi Mária az U14-es csapattal lett bronzérmes, illetve Stierné Jankovics Mária nevelőedzőnk, aki az U11 és az U12-es csapattal ért el nagyon szép eredményeket. Továbbá különdíjazták négy válogatott játékosunkat, Theodoreán Alexandrát, Studer Ágnest, Gereben Líviát és Vincze Nikolettet. Nagy boldogság volt részt venni a polgármester úrral és az önkormányzat képviselőivel ezen a szép estén, ahol igazán színvonalas műsort láthattunk, amit kellemes állófogadás követett – nyilatkozta Szabó Noémi, az Atomerőmű KSC Szekszárd szakmai igazgatója.


Számos helyi fiatal gazdagodott a kitüntetéssel. Fotó: Nagy Nándor

Az ünnepélyes átadón közreműködött a Szekszárdi Mozgásművészeti Stúdió Közhasznú Egyesület, valamint a Tücsök Zenés Színpad Egyesület tagja, Juhász Bence, illetve az Ifjú Szív Magyarországi Német Nemzetiségi Néptáncegyüttes és az ünnepség konferálója, Horváth Béla.

Kapcsolódó Cikkek

 • Vége! Kivezetik a lakás-takarékpénztárak állami támogatását

  Vége! Kivezetik a lakás-takarékpénztárak állami támogatását

  Az Országgyűlés kedden kivételes eljárásban határozott a lakás-takarékpénztárak állami támogatásának kivezetéséről. A döntés nem érinti a már megkötött lakás-előtakarékossági szerződéseket, az állami támogatás a törvény hatályba lépését követően megkötött, illetve meghosszabbított szerződések esetében nem jár majd.

 • Korszerű betegfelvételi központ várja a csepelieket is

  Korszerű betegfelvételi központ várja a csepelieket is

  Mostantól korszerűsített és bővített betegfelvételi központ fogadja a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet épületébe érkezőket. A fekvő- és a járóbetegek felvételének szétválasztásával gyorsabb lesz a regisztráció, és csökken a várakozási idő.

 • Figyelemfelhívó séta a nők egészségéért

  Figyelemfelhívó séta a nők egészségéért

  A mellrák megelőzése érdekében a szűrővizsgálatok fontosságára igyekezett felhívni a figyelmet a Fagyöngy Egyesület, akik október első hétvégéjén idén is megrendezték a már hagoymányosnak nevezhető rózsaszín lufis sétájukat Veszprém belvárosában.

 • Öt sérült a karambolban

  Öt sérült a karambolban

  Összeütközött két autó az M5-ös autópálya soroksári szakaszán múlt kedden, öt ember megsérült. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság az MTI-hez eljuttatott közleményben arról tájékoztatott, egy időre az érintett útszakaszon egy sávra szűkült le a forgalom.