EUR: 325,40 Ft
CHF: 279,71 Ft
2018. július 23., hétfő
Lenke

Egyéb Szekszárd

Szekszárd büszkeségei

December 7-én a Babits Mihály Kulturális Központban adták át a Szekszárd Büszkesége 2017 díjat, az elismerést közel háromszázan vehették át az önkormányzat jóvoltából.

Ács Rezső polgármester ünnepi beszédében hangsúlyozta, hogy az idei a tehetségek szempontjából kiemelkedő évnek számít a megyeszékhelyen. A díjazottak magas létszáma azt jelenti, hogy Szekszárdon sok tehetséges gyermek, fiatal és felnőtt végzi eredményesen a munkáját.


Közel 300 személy vehette át az elismerést. Fotó: Nagy Nándor

A díjazottak hosszú listájában az Atomerőmű KSC Szekszárd játékosai és szakmai stábja közül nyolcan is kitüntetést kaptak. A Szekszárd Edzője 2017. díjat Djokics Zseljko, az  Atomerőmű KSC Szekszárd edzője vehette át, míg A Szekszárd Sportolója 2017. díjat az Atomerőmű KSC Szekszárd játékosának, Theodoreán Alexandrának ítélték oda.

– Az a megtiszteltetés érte a női kosárlabdacsapatunkat és az itt dolgozó edzőket, illetve szakmai stábunkat, hogy a Szekszárd Büszkesége elnevezésű kitüntető díjat nyolcan is átvehettük. Közülük négyen edzők, felkészítők.  Djokics Zseljko és jómagam a tavalyi ezüstéremért, majd Harsányi Mária az U14-es csapattal lett bronzérmes, illetve Stierné Jankovics Mária nevelőedzőnk, aki az U11 és az U12-es csapattal ért el nagyon szép eredményeket. Továbbá különdíjazták négy válogatott játékosunkat, Theodoreán Alexandrát, Studer Ágnest, Gereben Líviát és Vincze Nikolettet. Nagy boldogság volt részt venni a polgármester úrral és az önkormányzat képviselőivel ezen a szép estén, ahol igazán színvonalas műsort láthattunk, amit kellemes állófogadás követett – nyilatkozta Szabó Noémi, az Atomerőmű KSC Szekszárd szakmai igazgatója.


Számos helyi fiatal gazdagodott a kitüntetéssel. Fotó: Nagy Nándor

Az ünnepélyes átadón közreműködött a Szekszárdi Mozgásművészeti Stúdió Közhasznú Egyesület, valamint a Tücsök Zenés Színpad Egyesület tagja, Juhász Bence, illetve az Ifjú Szív Magyarországi Német Nemzetiségi Néptáncegyüttes és az ünnepség konferálója, Horváth Béla.

Kapcsolódó Cikkek

 • Megtanultunk újraéleszteni

  Megtanultunk újraéleszteni

  Kollégánk, Fehér György nem csupán remek sportújságíró, de évekig mentősként is dolgozott. Újraélesztő tanfolyamán megtanultuk, mit kell tenni, ha netán olyan helyzetbe kerülnénk, hogy újra kellene éleszteni valakit, és megismertünk a félautomata újraélesztő készülék használatát is.

 • A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A vártnál sokkal több nevezővel, remek hangulatban zajlott le szombaton a Balaton-átevezés, amelyet első alkalommal rendezett meg a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) és Fonyód közösen.

 • Példátlan magyar siker!

  Példátlan magyar siker!

  Óriási fieszta volt Debrecenben, hiszen a junior női válogatott világbajnok lett, nyolcadik meccsén is megőrizte veretlenségét az U20-as csapat, így a Norvégia elleni győzelem vébéelsőséget jelentett.

 • Kiállítások Izraelről

  Kiállítások Izraelről

  Július 10-én a Művészetek Házában két kiállítást nyitottak meg, amely a Babits Mihály Kulturális Központ és a Szekszárdi Magyar-Izraeli Baráti Társaság szervezésében Izrael állam függetlenségének 70. évfordulója alkalmából rendeznek.