2018. március 20., kedd
Klaudia,

Belföld Kaposvár

Szemüveget varázsolt a Mikulás

A finn Mikulás hétvégén a Finnair járatával érkezett meg, a világhírű Joulupukki programja első állomásaként Kaposvárra látogatott el. A somogyi megyeszékhelyen valósággal leállt az élet: moccanni sem lehetett a nagypiac környékén – tudósítók hada, gyerekek és szülők ezrei várták a Mikulást.

Gyermekeik kezét fogva neves kaposvári embereket, egykori kosárlabdasztárt, az első gitáros óvó bácsit, a sokszorosan kitüntetett karnagy tanárnőt és még a megye híres profi vőfélyét is a sorokban láttuk – és legalább kétezer gyermeket, akik Joulupukkira vártak. A finn Mikulást óriási üdvrivalgás fogadta, majd ezután ajándékot osztogatott a gyerekeknek, akik közül sokan a szomszédos megyékből: Baranyából, Tolnából, Zalából hoztak át Kaposvárra a szüleik. Szaloncukrot, almát és mandarint adott minden kisgyermeknek, s az elmaradhatatlan fotózás is órákig tartott. Eközben a Mikulás rajzverseny győztesét a Festetics Karolina óvodát is megajándékozta egy szép dedikációval.


A Lokálnak is nyilatkozott: elmondta négy éve már járt egyszer egy alapítvány jóvoltából a Somogy megyei Baglaspusztán, máig előtte vannak a csillogó szemek. A Mikulás felnőtt üzenete így hangzott: maradjunk örökre gyermekek, használjuk a szeretet varázsló erejét. Joulupukki délután a Lions Club jótékonysági rendezvényére látogatott el, melynek a kaposvári Ford márkakereskedés adott otthont. 170 rászoruló gyermeket és családot ajándékoztak meg itt, 24 értékes szemüveget adtak át olyan családoknak, amelyeknek nem lett esélyük megvásárolni az eszközt. A 100 szemüveg 100 szempárnak program keretében száz rászoruló gyermeknek és felnőttnek adományoznak ingyen szemüveget, tudtuk meg Rőhringné Radvánszky Zsuzsanna titkártól – s jövőre is folytatják a projektet. Az igazi varázsló ebben a történetben Császár Gábor, az Autó-Nexus Kft tulajdonosa valamint a Kaposvári Lions Club csapata és Bíró Éva a nagypiac ügyvezetője. Ők tették lehetővé, egy hónap titokban tartott szervezés nyomán, hogy Jolopukki ellátogasson Kaposvárra és sok-sok gyermeknek okozzon örömet.

Kapcsolódó Cikkek

 • Szijjártó: Vonzó befektetési célponttá kell fejleszteni a vidéket

  Szijjártó: Vonzó befektetési célponttá kell fejleszteni a vidéket

  Magyarország a biztonságnak és a kedvező beruházási feltételeknek köszönhetően nemzetközi viszonylatban is a legkedveltebb befektetési célpontok egyike, de az újabb beruházások érdekében tovább kell erősíteni a magyar vidéket – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kedden Budapesten, sajtótájékoztatón, amelyen bejelentették a Ravaber cég beruházását.

 • Élelmiszerbiztonsági riasztást adtak ki egy étrendkiegészítőre

  Élelmiszerbiztonsági riasztást adtak ki egy étrendkiegészítőre

  A megengedettnél magasabb cianid tartalom miatt riasztást adott ki a holland hatóság egy keserű sárgabarackmag étrendkiegészítőre, a termékből 12 uniós tagállamba, köztük Magyarországra is szállítottak – hívta fel a figyelmet a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) honlapján.

 • Orbán: Európa megtelt, a határokat meg kell védeni

  Orbán: Európa megtelt, a határokat meg kell védeni

  Európa megtelt, amiből az következik, hogy a kontinens határait meg kell védeni – mondta Orbán Viktor miniszterelnök kedden az Országházban újságírók előtt, miután tárgyalt Manfred Weberrel, az Európai Néppárt EP-frakciójának vezetőjével.