EUR: 311,53 Ft
CHF: 259,61 Ft
2018. április 21., szombat
Konrád

Egyéb Debrecen

Szeretetakcióval a rászorulókért

Debrecen a béke szigete – a Debreceni Karitatív Testület III. Karácsonyi Szeretetakcióján foglalta így össze a karácsonyi segítségnyújtás, adományozás és szeretet lényegét Széles Diána alpolgármester. A kezdeményezés országosan is egyedülálló és példaértékű.

A korábbi évekhez hasonlóan a Debreceni Sportcentrum Nonprofit Kft. is csatlakozik a testület által szervezett jótékonysági akcióhoz. A sportcentrum hívószavára azonnal a kezdeményezés mellé álltak a város első osztályú sportszervezetei: a DVSC labdarúgó-, a DVSC-TVP női kézilabda-, a  Debreceni Vízilabda Klub póló-, a Debreceni Hoki Klub jégkorong-, a DEAC kosárlabda-csapata, valamint a DSC SI. A „Kék vödör” akció keretében a sportszervezetek tartós élelmiszereket, illetve sporteszközöket gyűjtenek a rászorulóknak december 6-tól december 20-ig. A sportcentrum üzemeltetésében lévő létesítmények közül a Debreceni Sportuszodában, és a Debreceni Jégcsarnokban van lehetőség az adományok elhelyezésére.


A tavalyi gyűjtési akció során a testület 3000 család megsegítésére elegendő élelmiszert gyűjtött össze Debrecen önkormányzata, a testület tagszervezetei, a Rotary Klub, a Debreceni Sportcentrum Nonprofit Kft., valamint a Főnix Rendezvényszervező Közhasznú Nonprofit Kft. közreműködésével. A gyűjtés sikeréhez hozzájárult 13 gazdasági társaság, valamint városunk Fidesz–KDNP-s országgyűlési és önkormányzati képviselői. A lakosság részéről is jelentős mennyiségű adomány érkezett. A Debreceni Sportcentrum Nonprofit Kft. 140 szeretetdobozt töltött meg, amelyek megközelítőleg összesen 1500 kilogrammnyi tartós élelmiszert tartalmaztak – legalább ezt a mennyiséget idén is szeretnék összegyűjteni. A programban 316 önkéntes vett részt, fiatalok, idősek, valamint mozgásukban korlátozott fiatal felnőttek.  A testület kéri városunk lakosságát, hogy karácsony szent ünnepére való tekintettel gondoljanak a rászoruló családokra, és adományaikkal támogassák őket, hogy nekik is boldog karácsonyuk lehessen!

Kapcsolódó Cikkek

 • Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Először nevezetek el fajt egy tévéműsorról: a BBC A kék bolygó című sorozatáról kapta a nevét az óceán “lüktető szíveként” is emlegetett planktonok egyik faja.

 • Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősre támadt egy 26 éves férfi Miskolcon, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és súlyos testi sértés miatt emelt vádat ellene a Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség – közölte a vádhatóság az MTI-vel kedden.

 • Hétvégén is marad a jó idő

  Hétvégén is marad a jó idő

  Helyenként eső, zápor, esetleg zivatar is lehet, de emellett sok lesz a napsütés, napközben többfelé 20-25 fokos maximumok várhatók – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelzéséből, melyet csütörtökön juttatott el az MTI-nek.