EUR: 317,44 Ft
CHF: 279,53 Ft
2019. február 20., szerda
Aladár, Álmos

Egyéb Debrecen

Szeretetakcióval a rászorulókért

Debrecen a béke szigete – a Debreceni Karitatív Testület III. Karácsonyi Szeretetakcióján foglalta így össze a karácsonyi segítségnyújtás, adományozás és szeretet lényegét Széles Diána alpolgármester. A kezdeményezés országosan is egyedülálló és példaértékű.

A korábbi évekhez hasonlóan a Debreceni Sportcentrum Nonprofit Kft. is csatlakozik a testület által szervezett jótékonysági akcióhoz. A sportcentrum hívószavára azonnal a kezdeményezés mellé álltak a város első osztályú sportszervezetei: a DVSC labdarúgó-, a DVSC-TVP női kézilabda-, a  Debreceni Vízilabda Klub póló-, a Debreceni Hoki Klub jégkorong-, a DEAC kosárlabda-csapata, valamint a DSC SI. A „Kék vödör” akció keretében a sportszervezetek tartós élelmiszereket, illetve sporteszközöket gyűjtenek a rászorulóknak december 6-tól december 20-ig. A sportcentrum üzemeltetésében lévő létesítmények közül a Debreceni Sportuszodában, és a Debreceni Jégcsarnokban van lehetőség az adományok elhelyezésére.


A tavalyi gyűjtési akció során a testület 3000 család megsegítésére elegendő élelmiszert gyűjtött össze Debrecen önkormányzata, a testület tagszervezetei, a Rotary Klub, a Debreceni Sportcentrum Nonprofit Kft., valamint a Főnix Rendezvényszervező Közhasznú Nonprofit Kft. közreműködésével. A gyűjtés sikeréhez hozzájárult 13 gazdasági társaság, valamint városunk Fidesz–KDNP-s országgyűlési és önkormányzati képviselői. A lakosság részéről is jelentős mennyiségű adomány érkezett. A Debreceni Sportcentrum Nonprofit Kft. 140 szeretetdobozt töltött meg, amelyek megközelítőleg összesen 1500 kilogrammnyi tartós élelmiszert tartalmaztak – legalább ezt a mennyiséget idén is szeretnék összegyűjteni. A programban 316 önkéntes vett részt, fiatalok, idősek, valamint mozgásukban korlátozott fiatal felnőttek.  A testület kéri városunk lakosságát, hogy karácsony szent ünnepére való tekintettel gondoljanak a rászoruló családokra, és adományaikkal támogassák őket, hogy nekik is boldog karácsonyuk lehessen!

Kapcsolódó Cikkek