2019. március 24., vasárnap
Gábor, Karina

Egyéb Sopron

Szőcs Erika Sopronban tölti a karácsonyt

Sikeres évet zár Szőcs Erika. A Soproni Petőfi Színház művésze kiemelte A dzsungel könyvét és Ibsen drámáját is. A színésznő a karácsonyt most is Sopronban tölti szeretteivel.

– Tartalmas évet tudhat maga mögött. Hogy gondol vissza rá?
– Az elmúlt évad kiemelkedő eseménye számomra A dzsungel könyve volt, amiben egy régi szerepálmom teljesült. A kis Maugli életútját féltő, kísérő Bagirát játszottam. Az előadásban elénekelhettem a musical legszebb dalát, a „Beszél a szél”-t, közvetlen partnerként Mikó István mellett, aki Balu szerepét alakította. Az évad elején pedig Ibsen Ha mi holtak feltámadunk című drámájában Maya szerepét játszhattam. Olyan kiváló partnerekkel állhattam színpadra, mint például Szilágyi Tibor és Szélyes Ferenc, a rendező pedig Pataki András volt.
– A Soproni Petőfi Színház megteremti a fejlődési lehetőséget művészei számára. Ön is így érzi?
– Szó, mi szó, az elmúlt időszakban műfajilag rendkívül színes palettán próbálhattam ki magam, zenés és drámai szerepekben egyaránt. Ez jó érzéssel tölt el, mert valóban lehet fejlődni. Az elmúlt évek sok-sok szép szereppel ajándékoztak meg itt Sopronban.


Szőcs Erika Ibsen drámájában Szilágyi Tiborral játszik
Fotó: Torma Sándor

– Ha már Sopront említi, sikerült megszoknia a várost az eltelt évek alatt?
– Sopron mind a magam, mind a családom szívéhez egyre közelebb kerül. Lassan teljesen az otthonunkká válik. Igazán jó és felemelő ennyi szépség között élni, beleértve a város utcáit és a várost körülvevő erdőket is. A természet közelsége ugyanis rendkívül fontos szerepet játszik az életünkben. Ha tehetjük, sétálunk, túrázunk, kirándulunk a környező erdőkben.
– Közeleg a karácsony, hogy telnek majd az ünnepek?
– Ilyenkor mindenki egy kicsit lelassul. A karácsonyt is már évek óta Sopronban töltöm a családommal együtt. Nagyon szép időszak ez.
– Milyen tervei vannak? Esetleg más szerepálmok?
– Megmondom őszintén, a jövőben sem szeretnék mást, mint hogy a rám bízott színházi feladatokat a lehető legjobb tudásom szerint elláthassam. Emellett fontos számomra, hogy a családomban továbbra is szeretetben nevelhessem a fiamat.

Szőcs Erika szeret Sopronban dolgozni
Fotó: Torma Sándor

Kapcsolódó Cikkek