EUR: 321,71 Ft
CHF: 280,91 Ft
2018. október 17., szerda
Hedvig

Egyéb Miskolc

Sztárszakács főz a diósgyőri utánpótlás részére

Magyarországon egyedülálló projektbe vágott a DVTK, a sportdietetikus által összeállított tápanyagtartalmat Buday Péter séf önti szó szerint fogyasztható formába annak érdekében, hogy ne csak tápláló, hanem ízletes is legyen az étel.

Buday Péter séf és csapata vette át a DVTK Edzőközpont konyhájának üzemeltetését, ahol napról napra száz fiatal labdarúgó kap meleg ételt, és az első csapat tagjai is ott étkeznek.


Buday Péter főz a diósgyőri utánpótlás részére – Fotó: dvtk.eu

A szakmai stáb igényei szerint az orvosi csapat táplálékbevitelre vonatkozó előírását betartva színes, modern ételek várnak a labdarúgókra. Ennek érdekében szezonális, azaz friss, helyi és kiváló minőségű alapanyagokat használnak, így biztosítva a versenysportolók számára különösen fontos tápértéket. Az országban is egyedülálló munkát Miskolcon kezdik, de a későbbiekben a DVTK partnerklubjainál, Egerben és Salgótarjánban nevelkedő fiatalok is megkóstolhatják majd az ízletes menüket.

A focistáknak nagyon ízlik a sztárséf főztje

Láthatatlan edzés

Egy sportolónak figyelni kell arra, hogy a fehérjék, vitaminok, nyomelemek egyaránt bekerüljenek a szervezetébe. Az edzésen elvégzett munka, a pihenés és a táplálkozás együttesen adja az edzettséget, amiből az étkezés a láthatatlan edzés, ami alapvetően befolyásolja a sportoló teljesítményét.

Buday Péter azt is elárulta, hogy elsősorban helyi ízekben gondolkodik, de a sok helyről érkező labdarúgók miatt mindenképpen úgy gondolja újra a fogásokat, hogy azok mindenki számára ízletesek legyenek.

Kapcsolódó Cikkek

 • Urmánczy szobor a Daru-dombon

  Urmánczy szobor a Daru-dombon

  Felavatták az erdélyi származású Urmánczy Nándornak állított emlékművet a csepeli Daru-dombon.  A néhai országgyűlési képviselő társaival száz éve, 1918-ban alakította meg a Székely Nemzeti Tanácsot Erdély és Magyarország területi integritásának megőrzéséért, de a Védő Ligák Szövetségének alapítása is az ő nevéhez fűződik.

 • Vége! Kivezetik a lakás-takarékpénztárak állami támogatását

  Vége! Kivezetik a lakás-takarékpénztárak állami támogatását

  Az Országgyűlés kedden kivételes eljárásban határozott a lakás-takarékpénztárak állami támogatásának kivezetéséről. A döntés nem érinti a már megkötött lakás-előtakarékossági szerződéseket, az állami támogatás a törvény hatályba lépését követően megkötött, illetve meghosszabbított szerződések esetében nem jár majd.

 • Korszerű betegfelvételi központ várja a csepelieket is

  Korszerű betegfelvételi központ várja a csepelieket is

  Mostantól korszerűsített és bővített betegfelvételi központ fogadja a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet épületébe érkezőket. A fekvő- és a járóbetegek felvételének szétválasztásával gyorsabb lesz a regisztráció, és csökken a várakozási idő.