EUR: 311,34 Ft
CHF: 259,59 Ft
2018. április 21., szombat
Konrád

Egyéb Miskolc

Sztárszakács főz a diósgyőri utánpótlás részére

Magyarországon egyedülálló projektbe vágott a DVTK, a sportdietetikus által összeállított tápanyagtartalmat Buday Péter séf önti szó szerint fogyasztható formába annak érdekében, hogy ne csak tápláló, hanem ízletes is legyen az étel.

Buday Péter séf és csapata vette át a DVTK Edzőközpont konyhájának üzemeltetését, ahol napról napra száz fiatal labdarúgó kap meleg ételt, és az első csapat tagjai is ott étkeznek.


Buday Péter főz a diósgyőri utánpótlás részére – Fotó: dvtk.eu

A szakmai stáb igényei szerint az orvosi csapat táplálékbevitelre vonatkozó előírását betartva színes, modern ételek várnak a labdarúgókra. Ennek érdekében szezonális, azaz friss, helyi és kiváló minőségű alapanyagokat használnak, így biztosítva a versenysportolók számára különösen fontos tápértéket. Az országban is egyedülálló munkát Miskolcon kezdik, de a későbbiekben a DVTK partnerklubjainál, Egerben és Salgótarjánban nevelkedő fiatalok is megkóstolhatják majd az ízletes menüket.

A focistáknak nagyon ízlik a sztárséf főztje

Láthatatlan edzés

Egy sportolónak figyelni kell arra, hogy a fehérjék, vitaminok, nyomelemek egyaránt bekerüljenek a szervezetébe. Az edzésen elvégzett munka, a pihenés és a táplálkozás együttesen adja az edzettséget, amiből az étkezés a láthatatlan edzés, ami alapvetően befolyásolja a sportoló teljesítményét.

Buday Péter azt is elárulta, hogy elsősorban helyi ízekben gondolkodik, de a sok helyről érkező labdarúgók miatt mindenképpen úgy gondolja újra a fogásokat, hogy azok mindenki számára ízletesek legyenek.

Kapcsolódó Cikkek

 • Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Először nevezetek el fajt egy tévéműsorról: a BBC A kék bolygó című sorozatáról kapta a nevét az óceán “lüktető szíveként” is emlegetett planktonok egyik faja.

 • Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősre támadt egy 26 éves férfi Miskolcon, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és súlyos testi sértés miatt emelt vádat ellene a Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség – közölte a vádhatóság az MTI-vel kedden.

 • Hétvégén is marad a jó idő

  Hétvégén is marad a jó idő

  Helyenként eső, zápor, esetleg zivatar is lehet, de emellett sok lesz a napsütés, napközben többfelé 20-25 fokos maximumok várhatók – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelzéséből, melyet csütörtökön juttatott el az MTI-nek.