2019. február 24., vasárnap
Mátyás

Külföld

Tizenegy rendőrt öltek meg tálib felkelők

Tálib felkelők rendőrségi ellenőrzőpontokra támadtak a dél-afganisztáni Hilmend tartományban vasárnapra virradó éjszaka, az összecsapásokban tizenegy rendőr életét vesztette – közölte a tartományi kormányzói hivatal.

Az eset Hilmend tartomány székhelyén, Laskargáh városban történt. A biztonsági erőknek végül sikerült visszaverni a támadókat, akik szintén veszteségeket szenvedtek el, de erről pontos adatot nem tudni.


A tálibok szinte naponta hajtanak végre támadásokat szerte Afganisztánban, elsősorban a biztonsági erők ellen. Hilmend tartományban különösen nagy erőkkel van jelen a mozgalom, a terület 90 százalékát már vagy teljesen ellenőrzése alatt tartja, vagy pedig intenzív harcot folytat érte.

Kandahár tartományban egy öngyilkos merénylő robbantotta fel járművét egy külföldi katonai konvoj közelében vasárnap. A támadásban egy afgán nő meghalt, további öt járókelő pedig megsebesült. A kandahári rendőrfőkapitánynak nem volt tudomása arról, hogy a külföldi katonák közül megsebesült-e valaki.

Kapcsolódó Cikkek