EUR: 313,03 Ft
CHF: 267,60 Ft
2018. március 25., vasárnap
Irén, Írisz

Belföld

Több mint 3,2 tonna hústerméket vont ki a forgalomból a Nébih

Több mint 3,2 tonna lejárt szavatosságú, jelöletlen, penészes, erősen szennyezett és szabálytalanul előállított hústermék megsemmisítését rendelte el a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) a Fény utcai piacon, és a hibák kijavításáig felfüggesztette az üzlet működését. A piac üzemeltetője közölte: azonnali hatállyal felmondták az üzlethelyiség bérleti jogviszonyát.

A Nébih szerdai, MTI-nek küldött közleménye szerint számos, súlyos élelmiszerbiztonsági kockázatot jelentő hiányosságot találtak a hatóság szakemberei egy fővárosi piacon működő, húsüzletben. A bolt üzemeltetői a legalapvetőbb higiéniai és tárolási követelményeket sem tartották be: az élelmiszert tartalmazó kartondobozok, ládák közvetlenül a padozaton álltak, a radiátorcsövön kolbász lógott. A működésképtelen és erősen szennyezett kézmosóra hulladékkal teli szemeteszsákot akasztottak – írták.


A közlemény szerint a hatósági eljárás és a bírság megállapítása folyamatban van. Az üzlet a súlyos hibákat azóta kijavította, így az ismételt hatósági szemlét követően újra kinyithatott.

A Fény Utcai Piac Kft., a piac üzemeltetője és többségi tulajdonosa szerdán közölte az MTI-vel: megdöbbenéssel vették tudomásul a súlyos élelmiszerbiztonságot veszélyeztető szabálytalanságot, amely sérti a Fény Utcai Piac és Kereskedelmi Központ jó hírnevét. A Fény Utcai Piac és Kereskedelmi Központ területén az élelmiszerbiztonsági szabálytalanságok elkerülése céljából – a társasházközösség költségén – a Nébih kirendeltséget tart fenn, amelynek többek között feladata az is, hogy az üzletek élelmiszerbiztonsági ellenőrzésével megelőzhetők legyenek az ilyen és hasonló cselekmények. Az üzemeltetést végző cég ugyanis nem rendelkezik hatósági jogkörrel, közvetlenül nem ellenőrizheti az üzlethelyiségben folytatott értékesítő tevékenységet, és a forgalmazott áruk minőségét – írták.


Közölték: a Fény Utcai Piac és Kereskedelmi Központ Társasház intéző bizottsága és az üzlethelyiség tulajdonosa, a Fény Utcai Piac Kft. megvitatta a kialakult helyzetet és a tulajdonos arról tájékoztatta az intéző bizottságot, hogy a helyiségbérleti jogviszonyt azonnali hatállyal felmondja.

Kapcsolódó Cikkek

 • Így szavazhatunk két hét múlva!

  Így szavazhatunk két hét múlva!

  Két hét múlva, április 8-án több mint nyolcmillió választópolgár szavazhat az országgyűlési képviselők választásán. A választók voksaikat több mint tízezer hazai szavazókörben és 118 külképviseleten személyesen adhatják le, a magyarországi lakóhellyel nem rendelkezők pedig levélben szavazhatnak.

 • Hollik: távoznia kell a közéletből annak, aki nőt bántalmaz

  Hollik: távoznia kell a közéletből annak, aki nőt bántalmaz

  Távoznia kell a közéletből annak, aki nőt bántalmaz, miként Juhász Péter is nyilvánvalóan ezért volt kénytelen visszalépni a képviselő-jelöltségtől – mondta Hollik István, a KDNP országgyűlési képviselője, Budapest Belváros kormánypárti képviselőjelöltje szombaton Budapesten a sajtónak.

 • A müezzin fogadta Vonát Ózdon

  A müezzin fogadta Vonát Ózdon

  Vonát Ózdon is ellentüntetők hada várta. Müezzin szólamokkal és molinóval várták az amúgy jobbikos, egy női alkalmazottját anális szexuális zaklatással fenyegető polgármester – Janiczak Dávid – által vezetett városban, az elmúlt időszakban számos korrupciós botránnyal érintett Jobbik elnökét.

 • Mavir: 4-5 milliárd forint takarítható meg az óraátállítással

  Mavir: 4-5 milliárd forint takarítható meg az óraátállítással

  Március 25-én kezdődik a nyári időszámítás, vasárnap hajnali 2-kor kell 3 órára állítani az órákat; az átállítással áram, egyúttal évi 4-5 milliárd forint takarítható meg – hívta fel a figyelmet a Mavir Magyar Villamosenergia-ipari Átviteli Rendszerirányító Zrt.