EUR: 318,16 Ft
CHF: 280,14 Ft
2019. február 18., hétfő
Bernadett

Külföld

Több százan imádkoztak esőért a Siratófalnál

Több mint 2000 zsidó imádkozott csütörtökön esőért a jeruzsálemi Siratófalnál a száraznak ígérkező télre tekintettel.

Uri Ariel mezőgazdasági miniszter, az esemény szervezője az izraeli rádiónak azt mondta, “egy ima nem árthat”.


A résztvevők között két főrabbi is volt: David Lau, az askenázi, vagyis a kelet-európai zsidóság, és Jichák Joszef, a szefárd, vagyis a keleti zsidóság nevében.

Az izraeli meteorológiai szolgálat ugyanis ismét egy száraz telet jelzett előre, s ez alapján az általában esős hónapoknak számító decemberben, januárban és februárban is nagy valószínűséggel csak alacsony csapadékmennyiségre lehet számítani, ami nem elegendő az ország igényeinek fedezésére.

Márciusban egy évszázada nem látott alacsony vízszintet mértek az Izrael legnagyobb víztározójának számító Galileai-tavon. A vízszolgáltatást azonban nem kellett szüneteltetni, hiszen Izraelben öt üzem is működik, ahol kivonják a tengervíz sótartalmát ivóvizet előállítva. Az izraeli háztartások háromnegyede ezekből a létesítményekből jut ivóvízhez.

Kapcsolódó Cikkek

  • Szexuális visszaélései miatt kitaszították az érseket

    Szexuális visszaélései miatt kitaszították az érseket

    Szexuális visszaélései miatt egy vatikáni fegyelmi bizottság kitaszította a papi rendből Theodore McCarrick volt washingtoni érseket, az amerikai katolikus egyház egyik volt vezetőjét, akit még tavaly is a legbefolyásosabbak között tartottak számon – közölték szombaton hivatalosan a Szentszéknél.

  • Csődeljárást kért maga ellen a Flybmi brit légitársaság

    Csődeljárást kért maga ellen a Flybmi brit légitársaság

    Csődeljárást kezdeményezett maga ellen a British Midland Regional, vagyis Flybmi néven ismert brit légitársaság, és azonnali hatállyal törölte járatait – jelentette be a cég szombat este a honlapján, részben a Nagy-Britannia uniós kiválása (Brexit) körüli bizonytalanságot okolva a kényszerű döntésért.