EUR: 311,34 Ft
CHF: 259,59 Ft
2018. április 21., szombat
Konrád

Egyéb Győr

Tovább javulhat a város közlekedése

Megkezdődött a Radnóti utca kikötése az 1. számú főút 128 + 408 kilométerszelvényébe új jelzőlámpás csomóponttal és az olajgyári iparvágány feletti híd kiszélesítésével – jelentette be a helyszínen tartott sajtótájékoztatón Fekete Dávid alpolgármester és Szeles Szabolcs, a városrész önkormányzati képviselője.

Az útépítésre a „Gazdaság- és sportgazdaság-fejlesztést és a munkaerő mobilitását ösztönző közlekedésfejlesztés Győrben” című projekt keretében kerül sor, amelyre a város kétmilliárd forintos támogatást nyert.


Szeles Szabolcs önkormányzati képviselő és dr. Fekete Dávid alpolgármester az útépítéssel kapcsolatos sajtótájékoztatón (b.-j.)
Fotó: Marcali Gábor

– A projekt négy fejlesztést takar, amelyből  három már elkészült – mondta Fekete Dávid. – A Bercsényi liget útjait az EYOF-on már használták a sportolók és a nézők, ugyancsak kész a Szövetség utca és az Audi Aréna mögötti, az iparcsatornával párhuzamosan futó szervizút. A most épülő kikötés a negyedik a sorban, amelyet a tervek szerint 2019 tavaszán adnak át.

Az 1-es számú főútra kötik majd ki a Radnóti utcát
Fotó: Marcali Gábor

A beruházás jelentős infrastrukturális fejlesztés, amely a városi úthálózatnak is új eleme. Ennek keretében a Radnóti utcát meghosszabbítják a Gyepszél utcától s 2 x 1 forgalmi sávval csatlakozik az 1. sz. főúthoz. Az 1. számú főúti csatlakozás csomópontja szintbeli, jelzőlámpás csomópont lesz. A beavatkozás során az olajgyári vasút feletti hidat kiszélesítik és megerősítik.


Számos munkagép és szakember segíti az útépítést
Fotó: Marcali Gábor

A teljes útépítési hossza 1142 méter, melyből a Radnóti utca 588 méter, az 1. számú út 554 méter. Az útpálya mindenütt aszfaltburkolatot kap. Az 1. számú főút csomóponti szakasza 2 x 2 sávosra bővül, jelzőlámpás forgalomirányítás létesül a kialakuló kereszteződésben.

Az olajgyári vasúti sín feletti 12 méteres műtárgy 27,20 méteresre szélesedik előre gyártott vasbeton gerendákkal. A megvalósuló útszakaszokon kiépül a közvilágítási hálózat. A csapadékvizek elvezetésére nyílt árkos, illetve zárt csatornás elvezető rendszer létesül. A beruházás során a rézsűfelületek füvesítése is megtörténik és 170 fát ültetnek.

Jól haladnak a munkával az útépítésnél
Fotó: Marcali Gábor

A munkák kivitelezője a Strabag Általános Építő Kft., teljes költsége pedig bruttó 834 millió forint.

– A Radnóti utca kikötésével tovább javulnak a városrész közlekedési feltételei – hangsúlyozta Fekete Dávid és Szeles Szabolcs.

Kapcsolódó Cikkek

  • Egy sorozatról neveztek el egy planktont

    Egy sorozatról neveztek el egy planktont

    Először nevezetek el fajt egy tévéműsorról: a BBC A kék bolygó című sorozatáról kapta a nevét az óceán “lüktető szíveként” is emlegetett planktonok egyik faja.

  • Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

    Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

    Mentősre támadt egy 26 éves férfi Miskolcon, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és súlyos testi sértés miatt emelt vádat ellene a Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség – közölte a vádhatóság az MTI-vel kedden.

  • Hétvégén is marad a jó idő

    Hétvégén is marad a jó idő

    Helyenként eső, zápor, esetleg zivatar is lehet, de emellett sok lesz a napsütés, napközben többfelé 20-25 fokos maximumok várhatók – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelzéséből, melyet csütörtökön juttatott el az MTI-nek.