EUR: 321,68 Ft
CHF: 280,87 Ft
2018. október 17., szerda
Hedvig

Egyéb Győr

Tovább javulhat a város közlekedése

Megkezdődött a Radnóti utca kikötése az 1. számú főút 128 + 408 kilométerszelvényébe új jelzőlámpás csomóponttal és az olajgyári iparvágány feletti híd kiszélesítésével – jelentette be a helyszínen tartott sajtótájékoztatón Fekete Dávid alpolgármester és Szeles Szabolcs, a városrész önkormányzati képviselője.

Az útépítésre a „Gazdaság- és sportgazdaság-fejlesztést és a munkaerő mobilitását ösztönző közlekedésfejlesztés Győrben” című projekt keretében kerül sor, amelyre a város kétmilliárd forintos támogatást nyert.


Szeles Szabolcs önkormányzati képviselő és dr. Fekete Dávid alpolgármester az útépítéssel kapcsolatos sajtótájékoztatón (b.-j.)
Fotó: Marcali Gábor

– A projekt négy fejlesztést takar, amelyből  három már elkészült – mondta Fekete Dávid. – A Bercsényi liget útjait az EYOF-on már használták a sportolók és a nézők, ugyancsak kész a Szövetség utca és az Audi Aréna mögötti, az iparcsatornával párhuzamosan futó szervizút. A most épülő kikötés a negyedik a sorban, amelyet a tervek szerint 2019 tavaszán adnak át.

Az 1-es számú főútra kötik majd ki a Radnóti utcát
Fotó: Marcali Gábor

A beruházás jelentős infrastrukturális fejlesztés, amely a városi úthálózatnak is új eleme. Ennek keretében a Radnóti utcát meghosszabbítják a Gyepszél utcától s 2 x 1 forgalmi sávval csatlakozik az 1. sz. főúthoz. Az 1. számú főúti csatlakozás csomópontja szintbeli, jelzőlámpás csomópont lesz. A beavatkozás során az olajgyári vasút feletti hidat kiszélesítik és megerősítik.


Számos munkagép és szakember segíti az útépítést
Fotó: Marcali Gábor

A teljes útépítési hossza 1142 méter, melyből a Radnóti utca 588 méter, az 1. számú út 554 méter. Az útpálya mindenütt aszfaltburkolatot kap. Az 1. számú főút csomóponti szakasza 2 x 2 sávosra bővül, jelzőlámpás forgalomirányítás létesül a kialakuló kereszteződésben.

Az olajgyári vasúti sín feletti 12 méteres műtárgy 27,20 méteresre szélesedik előre gyártott vasbeton gerendákkal. A megvalósuló útszakaszokon kiépül a közvilágítási hálózat. A csapadékvizek elvezetésére nyílt árkos, illetve zárt csatornás elvezető rendszer létesül. A beruházás során a rézsűfelületek füvesítése is megtörténik és 170 fát ültetnek.

Jól haladnak a munkával az útépítésnél
Fotó: Marcali Gábor

A munkák kivitelezője a Strabag Általános Építő Kft., teljes költsége pedig bruttó 834 millió forint.

– A Radnóti utca kikötésével tovább javulnak a városrész közlekedési feltételei – hangsúlyozta Fekete Dávid és Szeles Szabolcs.

Kapcsolódó Cikkek

 • Urmánczy szobor a Daru-dombon

  Urmánczy szobor a Daru-dombon

  Felavatták az erdélyi származású Urmánczy Nándornak állított emlékművet a csepeli Daru-dombon.  A néhai országgyűlési képviselő társaival száz éve, 1918-ban alakította meg a Székely Nemzeti Tanácsot Erdély és Magyarország területi integritásának megőrzéséért, de a Védő Ligák Szövetségének alapítása is az ő nevéhez fűződik.

 • Vége! Kivezetik a lakás-takarékpénztárak állami támogatását

  Vége! Kivezetik a lakás-takarékpénztárak állami támogatását

  Az Országgyűlés kedden kivételes eljárásban határozott a lakás-takarékpénztárak állami támogatásának kivezetéséről. A döntés nem érinti a már megkötött lakás-előtakarékossági szerződéseket, az állami támogatás a törvény hatályba lépését követően megkötött, illetve meghosszabbított szerződések esetében nem jár majd.

 • Korszerű betegfelvételi központ várja a csepelieket is

  Korszerű betegfelvételi központ várja a csepelieket is

  Mostantól korszerűsített és bővített betegfelvételi központ fogadja a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet épületébe érkezőket. A fekvő- és a járóbetegek felvételének szétválasztásával gyorsabb lesz a regisztráció, és csökken a várakozási idő.