EUR: 325,25 Ft
CHF: 279,63 Ft
2018. július 19., csütörtök
Emília

Egyéb Győr

Tovább javulhat a város közlekedése

Megkezdődött a Radnóti utca kikötése az 1. számú főút 128 + 408 kilométerszelvényébe új jelzőlámpás csomóponttal és az olajgyári iparvágány feletti híd kiszélesítésével – jelentette be a helyszínen tartott sajtótájékoztatón Fekete Dávid alpolgármester és Szeles Szabolcs, a városrész önkormányzati képviselője.

Az útépítésre a „Gazdaság- és sportgazdaság-fejlesztést és a munkaerő mobilitását ösztönző közlekedésfejlesztés Győrben” című projekt keretében kerül sor, amelyre a város kétmilliárd forintos támogatást nyert.


Szeles Szabolcs önkormányzati képviselő és dr. Fekete Dávid alpolgármester az útépítéssel kapcsolatos sajtótájékoztatón (b.-j.)
Fotó: Marcali Gábor

– A projekt négy fejlesztést takar, amelyből  három már elkészült – mondta Fekete Dávid. – A Bercsényi liget útjait az EYOF-on már használták a sportolók és a nézők, ugyancsak kész a Szövetség utca és az Audi Aréna mögötti, az iparcsatornával párhuzamosan futó szervizút. A most épülő kikötés a negyedik a sorban, amelyet a tervek szerint 2019 tavaszán adnak át.

Az 1-es számú főútra kötik majd ki a Radnóti utcát
Fotó: Marcali Gábor

A beruházás jelentős infrastrukturális fejlesztés, amely a városi úthálózatnak is új eleme. Ennek keretében a Radnóti utcát meghosszabbítják a Gyepszél utcától s 2 x 1 forgalmi sávval csatlakozik az 1. sz. főúthoz. Az 1. számú főúti csatlakozás csomópontja szintbeli, jelzőlámpás csomópont lesz. A beavatkozás során az olajgyári vasút feletti hidat kiszélesítik és megerősítik.


Számos munkagép és szakember segíti az útépítést
Fotó: Marcali Gábor

A teljes útépítési hossza 1142 méter, melyből a Radnóti utca 588 méter, az 1. számú út 554 méter. Az útpálya mindenütt aszfaltburkolatot kap. Az 1. számú főút csomóponti szakasza 2 x 2 sávosra bővül, jelzőlámpás forgalomirányítás létesül a kialakuló kereszteződésben.

Az olajgyári vasúti sín feletti 12 méteres műtárgy 27,20 méteresre szélesedik előre gyártott vasbeton gerendákkal. A megvalósuló útszakaszokon kiépül a közvilágítási hálózat. A csapadékvizek elvezetésére nyílt árkos, illetve zárt csatornás elvezető rendszer létesül. A beruházás során a rézsűfelületek füvesítése is megtörténik és 170 fát ültetnek.

Jól haladnak a munkával az útépítésnél
Fotó: Marcali Gábor

A munkák kivitelezője a Strabag Általános Építő Kft., teljes költsége pedig bruttó 834 millió forint.

– A Radnóti utca kikötésével tovább javulnak a városrész közlekedési feltételei – hangsúlyozta Fekete Dávid és Szeles Szabolcs.

Kapcsolódó Cikkek

 • A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A vártnál sokkal több nevezővel, remek hangulatban zajlott le szombaton a Balaton-átevezés, amelyet első alkalommal rendezett meg a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) és Fonyód közösen.

 • Példátlan magyar siker!

  Példátlan magyar siker!

  Óriási fieszta volt Debrecenben, hiszen a junior női válogatott világbajnok lett, nyolcadik meccsén is megőrizte veretlenségét az U20-as csapat, így a Norvégia elleni győzelem vébéelsőséget jelentett.

 • Kiállítások Izraelről

  Kiállítások Izraelről

  Július 10-én a Művészetek Házában két kiállítást nyitottak meg, amely a Babits Mihály Kulturális Központ és a Szekszárdi Magyar-Izraeli Baráti Társaság szervezésében Izrael állam függetlenségének 70. évfordulója alkalmából rendeznek.

 • Lezárják a 21-es nógrádi szakaszát

  Lezárják a 21-es nógrádi szakaszát

  Az Ózd-Budapest irányába közlekedőket érintő hír: Tar és Mátraverebély között teljes útzáras terelést vezetnek be július 21-22 között a vadátjáró beemelési munkái miatt.